jalan-jalan di taman

Friday, September 26

yesterday was the day from hell

Well, actly, semalam adalah antara hari yang memenatkan utk aku.. walaupun semua benda tue hal kecik, tapi, menimpaa2.. tue yang buat rasa hangen bayu membawa diriku tue.. yerlaa, hangennnn jer smlm.. dari awal pagi nak pegi office, saaampai la mlm semalam.. tapi, apa2 pun, after alllll shoot things yang aku dah lalui semalam, ending dia buat aku tersenyumm.. rasa saaangat bertuah dapat ditemukan dgn wan imrul nazimi.. buahati aku la yang akhirnya berjaya membuat aku tersenyum, gelak, dan sampai boleh buat aku lupa yang aku dah lalui a miserable day smlm..

Thank you buahatii.. thanks for evrythinggg..

perkara bodoh 1:
nak pergi office, tp tak jumpa cari kunci rumah.. dah la housemate dah kuar pegi kejer..

perkara bodoh 1:
setelah hampir 1/2 jam mencari, baru jumpa kunci dalam beg..yer..yerrrr.. my mistake.. hohooo..

perkara bodoh 2:
dah sampai lambat, 3 lifft depan mata tue plak xturun2 tingkt 2..

perkara bodoh 2:
pasrah..just tenung lift dalam2 dengan hati panass..

perkara bodoh 3:
sampai2, nak check my email dalam outlook.. outlook plak prob.. duk keep pile up my inbox dgn same email (mcm dia copy email) pastu sampai kena restart byk kalii.. *eghhh.. mmg tension gilerrr.. mulut mmg tak habis2 merungut..

perkara bodoh 3:
abbas bg penyelesaiannya.. bukak email guna webmail..then delete.. mlm smlm pun buahati bg the same solution jugakk.. hohooo..dah solved punn.. ^_^ wiiiihiiiiee!!

perkara bodoh 4:
dapat pulak email dari sorang candidate yang dlu aku pernah interview dia..dia mintak add dia dalam hi5 dia.. hohooo.. hntr gna email vpi aku plak tue.. hahahahaaa.. nak berkawan tuuee..

perkara bodoh 4:
buat bodoh sudahh..
pastu ada laa beberapa lagi perkara bodoh yang pissed me off.. tapi the best part nyer tue, dalam duk rasa cam hell giler, aku belajar 1 perkara..time tue aku ada cam bengang ngan sorang officemate aku nie,.. bukan apa, aku dah pegi dept dia, tlg update A S A P info terbaru..dia bleh plak marah tak puas hati dgn aku sbb update lmbt.. dia perli2 kata apsal aku xupdate dia besok jerr.. wuttt ddddee~~ aku baru jer nak tolong dia buat.. sit down ngan dia.. tapi, dah buat taik cantu, aku pun terus blah.. dia kata sbb dia tgh serabut.. time tue aku rasa it was a miserable day at work filled with miserable people..


huhuhuhuuu~ buahati aku plak kol tak lama lepas tue.. so tempias tue ada la kena sikit kat buahatiii.. hrrrrrrr~ sowiiii tauuuuuu buahatiii.. siannn buahati aku, berusaha call aku, tapi aku buat cantuu.. mmg menyesal habiiisssss.. seriezz cakappp.. mmg tak terbeli makanan bukak puasa aku smlm.. tapi nasib baik adik aku dapat temankan aku ke JJ.. ktorg makan kat kfc (time nie la buahati call.. dgr suara, caiirrr jerr.. time tue tersenyum lebarr..) kitorg makan sushi+fillet dr japan-apa tah (buahati yg ajar makan..) kitorang jugak makan eskem baskin.. walau xder my fav flava..


errr, back to the topic.. hmmm, pengajaran yang aku dapat smlm, walau how miserable our life is, just ctrl.. jgn sampai tempiaskan kemarahan kita pada org.. yerlaa, org lain pun ada hal masing2 jugak.. kita tak tau betapa dia pun berserabut berselirat jugak.. so, jgn sampai tak fikirkan perasaan orang.. mmg aku mintak maaff sangat2 pada sapa2 yg aku tak layan smlm yek.. eyh, jap.. tp smalam, still huhaaa jugak lagii.. hmmmfffhhh~~


2 comments:

rfsx said...

:) senyum la..ur our sunshine maa...if u dun smile..then no one wud smile..especially me... ;)

xoxoxoxoxoxoxo~

beta penjaga peti ais said...

tooommeelll.. ^_^ dah senyummm daaahhh.. theeeheeee..


xoxoxoxoxoxoxo~~