jalan-jalan di taman

Wednesday, November 5

update utk bell dan kengkawan lain.. ^_^

first and foremost..

sorry lama tak update.. lately tatau la naper.. bz manjang.. byk story nk update actly, tapi xnyempat.. special sorry kat bella.. since dia ska baca blog aku.. aku plak tak update pape non-ilmiah artifek lately utk tatapan dia..

bell, amoihh.. duk baca blog ak ja ka?? bukak r blog hang jugak.. buleh kongsi mongsi creta.. ak pun nak tau perjalanan hidup hang jugak.. gadis cantik seperti hang nieh.. kotlaa da kawen ngan anak rajjaa kaa.. mana nak tau..
wey, bell, ko da tau, wan dah kawen??!!



bdw, sebelum update citer smlm, nie nk gtauu.. dah ada ikan baruuu taauuu.. kali nie 1ringgit 10 ekor.. hahahaaa.. ikan kecik2..kaler orange+putih.. cantiikkk.. tapi, tahap kebulur dorang, pantang kita duk dekattt.. musti smoa cam teruja.. cacat dan lain2 pesan, jangan bagi makan ikan banyak sangat.. kang dorang mati.. aku pulak tak sampai hati tengok ikan nie.. sebab kalo kita dah dekat ngan dorang, dorang cam expect aku bagi makan.. kesian plak kalau hampakan perasaan dorang.. awal2 kematian ikan2 bumble bee dan kangkawannya dulu, nk tgk kepala ikan bilis dalam asik lemak cacat pun tak sampai atii.. (err, perluu ker petik nama cacat.. perluu kott..sebab dia jer yg rajin bawak nasik lemak tuk ktorg..nguehhehehehe..) tapi skang dah ok.. hahaa..

ok, berbalik pada citer semalam.. semalam, aku pegi kinik kesihatan.. dalam tghri cantu.. apis (boss aku) bagi jer balik umah terus.. tapi, aku plak tak sampai ati bila dauz call aku kata ada sedikit masalah ngan invitation utk english class graduation ceremony.. so, datang la balik ke opis.. lagi pun, bleh update test log..dan buat beberapa cebis2san kerja.. aku pegi kenik kesihatan bukan sebab demam ker apa.. err, mmg la day kemarin sesema yg over+cirit yg juga agak over..) nasib ada buahati terchenta membantu dalam memastikan aku mendapatkan rawatan sewajarnya.. aku pegi kinik kesihatan sebab nak buat HIV Test.. punya la nebess, duk pikir, kot la dorang pakai jarum panjang.. tak ker haruuu akuuu.. 1st time dulu, kat kinik kesihatan uitm shalam.. time tue nk tgk darah aku jenis apa.. tapi doktor tue cucuk aku pakai jarum panjangg tue..cocok kat lelipat lengan nie haaa.. siott jerrrr.. T_T tapi, semalam, dia pakai mendalah kecik tue.. tap kat ujung jari jerr.. hehee.. nak boleh kena tap tue puunn, mmg cuak gilerr.. smlm pegi ngan bakal mak mertua.. so kena cover la sket2 nebes tue.. walaupun actly dia dah oredi kno.. hahahahaaa!! lepas kena cocok tue, tatau apsal, kepala cam ada rasa tok-tok-tok.. citer kat buahati, buahati gelak.. tak baikk tauuu.. sebenarnya, tak brapa sure rasa cana, cma yang pasti, sakit kepala lepas kena cocok tue.. ma+buahati mengutarakan the same theory.. merea sepakat kata mungkin sebab aku nebes terlampau.. time nebes tue, saluran darah menyempit.. darah tak bawak oxygen secukupnya ke kepala.. then, bila dah agak hilang nebes, salur darah kembali normal.. dan darah rush ke semua saluran cantu laa..sort offf..medically tatau laa..ngeeheee.. tapi, itu la my 2nd time kena cocok..hohooo.. sebagai ucapan tahniah utk diri seniri, aku award mysef, DOUBLE CHEESE BURGER.. lupakan jap bab nk jaga badan.. hahaa..

4 comments:

bel la said...

wahahaha..aku maseh di cni di tempt yg ko pon maybe xpenah dgr, sehat walepat liat hehehe si wan da kawen aku tgok kt fs husen, ampeh tol lgsg xgtau aku, pdhal aku peminat secara diam dia, ceh..

beta penjaga peti ais said...

hahahaaa.. siot jer wan tue, kann.. ondway ktorg nk g sana pn mcm caya xcaya jer.. siap terasa mcm wakenabeb duwhh.. XD

frust nonggeng r ko nie eyhkk.. tue la ko.. time lam kelas dulu, tamo usha lelebihhh.. tukar2 biodata ker.. hahahahahaaa.. siottt jerrr..

aku plak, ingtkan dia akan frust kat aku sebab aku memilih buahati kesayangan akuu nie.. rupanya dia nktegar selammm jerr.. hahahahaaa.. XD

bel la said...

hahahaha agak hampeh jwpn ko huhu selamat pengantin baru tuk ko in advance hehehe xdapek aku nk pi, cnfirm..erkk jgn marah naa..

beta penjaga peti ais said...

oiiii.. appaaa iniehh.. datang r blah melaka.. ada 2 option tueh.. dekat adaa..jauh adaa..