jalan-jalan di taman

Monday, June 30

klia oh klia

gambar aku, buahati aku, kak my, hast, lan dan roslan time hantar Miss Lieya dan Inchip Haris terbang ke kampung halaman (India)..

makan oh makan

ini gambar time ktorg (DTT) makan kat seoul.. sonok.. mcm2 ragam kawan2 aku nie.. depan camera nampak ayuu, cuunnn jerrr.. bila disebalik tabiiirrr, hahahahhaaa XD cam baru balik keliling dunia sambil berpuasa..

Kesian cacat tadik.. dia nak pkai wallpaper nie, tapi jdik mengembang semacam.. sbb lappy dia widescreen.. screen cacat.. screen kurang upaya..

Saturday, June 28

macam oh macam

Fiuuuhhh~ lamaaanyaaa adik aku pegi amik enpon ngan kawan diaaa.. nie duk sensorang kat old town..tgk mcm2 ragam gelagat orang ka cni.. dari dapurrr.. ke meja2 pelanggan..

aku terpikir jap, cana laaa kehidupan aku wud be akan datang.. habiskan hujung mgu bersama suami tercintaaa, bersama anak2.. ^_^ lengkapnyaa hiduuuppp..

*kak ngah dah sampai.. katanya enpon dah ok.. kena bayar 160.. huhuuu.. kesiannn kak ngah.. kalo gaji aku dah masuk, boleh jugak aku bayarkan.. some other time lah yer babeh..

hmmm, tringat pulak tadi.. kak ngah dah kenal Widuri.. kak ngah cakap, kesian kat Widuri.. tah laa kak ngah.. tak tau nak cakap camana lagiii..

dah banyak sangat things yang buat aku sniri rasa cam dah tak larat nak kesian kat Widuri lagii.. *sigh diri sendiri yang tak nak tolong diri sendirii.. susah cantuuu.. aku suka kalau ajar orang, pastu orang tue banyak bertanyaa.. aku akan rasa tambah sonok excited nak curahkan segala ilmu..

dulu, awal2 time aku baru nak kena hidup dalam system AC nie, aku banyak kena bajar sniri.. nak buat report, hari2.. jd, kena amik tau banyak perkara sebab nnt tak faham apa yag nak direport kan.. aku banyak bertanya pada Abbum.. Abbum saangat bersabar ngan aku.. sampaikan dia marah aku sebab banyak tanyaa.. "cikpah, hang jgn banyak tanyaa boleh takk??" itulaa antara ayat yang aku akan trima kalau aku dah banyak sangatt bertanyaa..

mmg banyak kali apis (my boss) marah aku.. banyaaak sangattt.. dia akan toucher aku dengan soalan2 yang mencabar minda..

Widuri nie aku tatau laaa.. Nak buat satu ayat untuk Daily report pun cam nak buat 2pages-essay payahnyerrrr.. issskkk.. tah laa..malas nak fikir lagiii.. penat asik pikir hal oraangg jerrr.. *sigh

kak ngah pun dah ajak balik.. aku pun dah bohsan duk cni.. sbb dah rasa ala2 journalist plak.. duk kat cafe.. tgk gelagat orang..pastu tuli itu ini..diiringi lagu2 mendamaikan plak tuuee.. perghhhh.. hahahahaaa..


poppye alll.. nie nak ker JJ maluri.. ^_^ roger n out..

Friday, June 27

xder keje oh xder keje

























errr, nie gmbr yg aku edit sket2 time tak der2 keje..

Tuesday, June 24

Widuri oh Widuri


Semalam aku balik awal.. tensionn wooo.. bukan kes apa.. kes hati yg dah termakan dalaammm.. (eceewaahhh..yo yoooo'ooo jerr ayat aku nieehhh..) bukan apa, aku ditugaskan utk ajar ada laa sorang mamat nie.. biar aku perkenalkan nama dia sebagai Widuri (bukan nama sebenar). Widuri nie saangat lah longlai hati dan pemikirannya..

Seawal kemunculan dia dalam team aku, aku lah yang paaaaling sabar skali dalam transfer-kan knowledge aku yang tak sberapa nak ada nie..xder nak marah2 nk tinggi suara ka apa kat dia..sebab org len dah marah2 tgi suara kat dia.. pada awal nya, boss aku dah assign-kan aku, cacat dan zol utk monitor insan bernama Widuri nie.. (siap cakap Widuri tue adik angkat ktorg lagi tauuu!!)

Pastu, satu hari, dalam meeting, boss aku terus declarekan aku sebagai 'penjaga' dia.. dedepan smua orang dalam meeting tue boss aku declare.. kelu lidah aku tak terkataa.. duk uuuu~ aa~ ermmm~ errrrr~ hukkhukkkkk~ jerr yg mampuuu..

Boss aku siap cakap prestasi tahunan aku (markah utk kenaikan gaji aku) adalah bergantung kepada prestasi Widuri tue.. samada semakin meningkat atau tang tuuue jugak.. atau menurun.. hukkhuukkk huuukkkk~ bertambah terkujatt laa aku hendaknyaaaa.. dgn gagap2, aku miming kat boss aku "Apiiissss..tak aaciiiiiii~" muka aku time tue mmg dah habis berkerut sedih gilerr laaaa.. hukk huuukkkkk.. tragessnyaaa.. Nak tolak pun, aku fikir jugak, nnt kalo Widuri under org lain, lagik kesian kat Widuri tue..

So, hari berganti hari.. gita gutawa: "haariii nan indaahhh~"


Hari dah tak indah lagii.. Hari2 aku berlalu dgn tahap kadar tension yg semakin lama makin meninggi.. Mcm2 perkara yang aku sabar.. Saaaampai semalam, peecah rekod akuuu yang selama nie tak ada nak marah2 Widuri nie, tetiba meletuppp.. Memang sajaa tauuu Widuri tuue.. Hukkhukkk..

..to be cont'd

Tuesday, June 17

DTT oh DTT

ini sparuh dari crew2 DTT dan DAT.. 2da kawen, hak len tue tgu q.. hahahaaa.. nie skang nie depa tgh duk bising2 gaduh pasal ummur bf (eyh, kerrr x-bf..kompiuuss) cacat..

nnt aku upload lagik gmbr2 para DTT yang lain.. nie kat sblah aku si Fieza.. dia komen bahasa aku yang tulis singkat2, pendek2 nie.. dia tak faham.. theeeheeeee.. kak yanie pun ada tegur gak sbum nie.. ini mungkin kesan dan hasil kesan daripada kemantapan aku bersms.. guna ayat pendek2.. type pun lajuuu jerrr.. :D hahahahahaaaa.. xperr, nanti akan aku perbaiki dari semasa ke semasa penggunaan ayat aku supaya lebih mudah difahami.. aku bukan apaa, tulis mana yang ada dalam kepala fikiran aku jerrr..


update :June 19, 2008:

haaa, ini adalah gmbr yg aku edit ala kadar selepas linda martopo request nk mintak taruk gak gmbr dia..

"huhuuu~ moga ko berpuas hatii yaa, linda martopo.. *wink "

Monday, June 16

winduu oh winduu..

hmmm, smlm hast msg aku.. dia dah masuk rumah baruu..dia ajak aku pegi sana..tgk rumah baru diaa.. tapi mana nak ada transport.. lg pulak, aku kerja besoknyaa.. huuuhuuuuu~ winduu plak kt kawan2 kat shah alam.. teringat time dulu2, banyakk aktiviti sama2.. yang bertambah best tue, ktorg nie mmg kaki bergambarrrr.. aku pulak suka edit2 gambarrr..

kalau diletakkan rating nya, Mar laaa yang dapat ranking suka bergambar no 1.. pastu hak len2 tue biasa2 jerrr.. xderla teruja sangat tgk camera.. (ayat coverrrr..)


dalam banyak2 port yg kitorg bergambar, port yang paaaling ktorg suka adalah kat tasik.. ktorg namakan port tue port green mile.. mmg terbaiikk.. dengan kehijauannyaaa, dengan pemandangan tasikk nyaaa.. fuuhhh~ mmg cantiikkk.. ktorg celebrate besda Pae kat sana..


Aku, Hast, Mar, Kak My, Ina dan Fiza.. mmg sekepala.. apa2 bersamaa.. actually xder la sekepala sangat pun.. ada jer bnda yg nk digaduhkan..tp sonok.. sbb ktrg mcm da tau pangai masing2.. ^_^ saling memahamiiii.. susah woooo nk dapat kawan cam doraangggg.. saaaangat2 amik berat dan saaaangat menjaga ak.. susah senang bersamaa..

dalam list exclassmate akuu, yang dah berkawen: eyni, kak nik, sue, ina klate, pastuuu..errr..sapa g eyhkkk?? dah..tue jerr.. smuanya pompuan.. hahahhaaaa.. nnt ak plak join list nie.. :D huhuuhuuuuu~

cacat oh cacat

Aku nak ucapkan selamat hepi besday utk cacat.. ^_^ besday ko sama ngan besday ayah akuu.. hari nie adalah besday org2 speciall.. ^_^ ko pn nampak speciallll jerr riniii (daaannnn2.. padahal rini ko sket punya mls cam sinki nk keje.. ngaahahahahahaaaa!! XD

H.E.P.P.P.I.I.I.E.E B.E.S.D.A.Y.Y.Y.Y C.A.C.A.T.T.T.T!! ^_^

sehari bersama kabis2 ke lowyat


Aku & Macam2Ler <-- dr blog nik.. mengisahkan kisah ak, cacat dan nik mengembara ke lowyat.. penatttt tuuuuee..balik opis, trus p lowyattt.. time nk pegi tuue, punya laa, ktorg masing2 merungut laparrr, dahagaaa, panassss..siap nompang kipas kt lrt star lagiikkk.. :LOL:

amik gmbr merataa2.. seharian jugak laa memenatkan diri sendirii.. XD dahagaaa tue mmg tak hengatttt.. asik gelaaakkkkk jerrr.. adaaa jerrr benda nk digelakkannnn.. yang paliing best, ktorg jumpa 1 guy nie (betuulll..dia mmg a guyy.. tak tipuuuu..) beg dia ada keychain shinchannn.. "roti kejuuuu.. roti kejuuuu.. mana yaa roti kejuuu.. aaaaa..ketemuuuu.. ketemuuu.. roooti kejuuu. lalalalaaaa.. roooti kejuuuu" (lagu shin chan..nyanyian vpirians)



jenuh jugak laaa nak mencari beg lappy..sket punya berkenan tak berkenaaannn.. trun nek, trun nek.. ada smpai satu tahap tue, aku siap duk mencangkung atas escalator.. penattt sangatt dahh..
kepenatan dan kehausan bercampurrr.. mmg flat tuuuee.. tp aku gaahkan diri jugak utk bli beg lappy saaampai aku berpuas hatiiii.. pas puas memenatkan kawan2 duorang tue, baaru ak jumpaaa apa yg aku inginiii.. :D ak bli beg brand dicota.. rm200.. puas atiii.. (tp tue pn nk tukar ngan buahatii..sbb buahati ada beg cisco.. theeeheeeee..)


HAPPY BIRTHDAY TO MY BELOVED DAD!! ^_^


^_^ Hari nie besday ayah beta!! 16th june.. smlm dah wish..dgn father's day wish skali jugaakk.. besaarrr pengorbanan ayah akuu.. banyak suka duka dikongsi bersama.. ayah banyak ajar aku tentang kehidupan.. kalau dalam famly aku, sbnrnya, ayah lebih lembut hati dgn anak2.. ma lebih tegas sbnrnya.. :) huuukkkhuuukkkkk~ winduunyaaaaaaaa ayaaahhhhhh~ :"( ayah bersusah payah nak pastikan anak2 tak hidup susah..



time aku balik kg baru2 nie, aku bawak hadiah uk stiap sorang.. utk ayah aku belikan ayah kurma bersalut coklat.. kotak dia tue ak ikat dgn riben.. mlm sblum aku balik tue, (ak tdo kat stapak), ak dan buahati aku ikat riben utk kotak tue.. riben tue saaaangat2 susah nak jadik bentuk riben yg comel.. banyak kali jugak laaa aku merungut kat buahati akuu.. cubaan tah ke brapa kalii tah, baaru la menjadiii..
bila aku bagi hadiah tue kat ayah, ayah sangatt excited.. ^_^ maniiisss senyuman ayah.. ^_^ (salah satu keistimewaaan ayah -- he owns the sweetest dad's smile ^_^ ) Aku gtau ayah kata riben tue susaahh nk ikaatt.. Ayah bukak riben tue dgn hatii2,+ tak leraikan ikatan yg aku da ikat tuue.. ^_^ saaaangat2 laa sweetttt.. rasa saaaaangat2 diappreciated.. berbaloii aku tekun2 ikat riben dgn imrul..


satu lg tringat time ayah aku pujuk aku mlm sblum maj pertunangan akuu..ak ngadu cakap cincin takut tak muat jariii.. puas ayah aku pujukkk.. layaaannnn jugak karenah anak sulung da yg macam2 niiiee.. kesiaannnn ayahhhh..



Utk ayahanda tercinta, kak long mengucapkan S.E.L.A.M.A.T U.L.A.N.G T.A.H.U.N K.E-54.. Semoga ayah dipanjangkan umur, dan dimurahkan rezekii..aaaamiiinnnn.. ^_^ Segala pengorbanan ayah, jerit perit membesarkan kak long dan adik2, tak akan terbalas.. kami sentiasa mendoakan kesejahteraan ayah..

Ya Allah,
Berilah ayahanda dan ibundaku balasan yang sebaik-baiknya, atas didikan mereka padaku dan pahala yang besar atas kesayangan yang mereka limpahkan padaku..
Peliharalah mereka sebagaimana mereka memeliharaku..

Ya Allah,
Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan atau
kesusahan yang mereka deritakan kerana aku, atau
hilangnya sesuatu hak mereka kerana
perbuatanku,
jadikanlah itu semua penyebab susutnya
dosa-dosa mereka dan bertambahnya pahala kebaikan
mereka dengan perkenan-Mu ya Allah,
hanya Engkaulah yang berhak membalas kejahatan dengan
kebaikan berlipat ganda..


Friday, June 13

haaaa, ak da sparuh siap design blog skin..yg ak tatau la nk pkai ker tak..hahaaa..boleh tak.. sajaa desgin.. skaa2.. tdik tgk Nik Titan da semangat pkaikan blog dia bajuu.. sonok tgk dia smangatt.. ^_^

aku sukaaa sangat berphotoshop2ing niie.. haaa, nie da ada blog nie, boleh la ak up kan apa2 yg ak design2.. kt opis nie ada sorang lagi yg skepalaa..minat photoshop gakk.. sonok kalo ktorg da stat ngadap..komen betulkan sana sinii..

tunang oh tunang


hmmmm, harini dah 2minggu berlalu (ecewaahh.."berlaluuuu~") since ak dah selamat bertunang..
^_^ kawan2 ramai yg cakap cam xcaya ak da bertunaang.. ak sniri pun da brapa kali cakap ngan tunang aku yg aku sniri pun mcm xcayaa yg kitorg da bertunaangg.. :P harapp2, ak dan imrul berkekalan saaaampai bilaa2..aaamiiiiiiiiinnnn.. ^_^



Ada kawan yang tanya apa perasaan bila dah bertunang.. hihiiii.. gumbiraa dalam tak percayaaa.. org kata lagi banyak cabaran bila da bertunang nie.. huhuu~ yerr kerrrr?? *pikio


apa2 puunn, ak saaaangat sangat bertuah sbb dipertemukan aku dgn insan kesayangan aku - Wan Imrul Nazimi..
* background music: Tercipta Untukku by Ungu
*bekap singer : nik titan, martopo dan cacat
*dancer: DTT team and DAT team (reserve dancer: ijat)

kawan oh kawan

huhuuuu~

k da ada kawaannnn.. si martopo dan si nik titan.. ^_^

Thursday, June 12

cik pah oh cik pah

hari kurang sikit laa tekanan kerjaa.. xbanyak sangatt.. just nk test form M, buat log, few other minor things..


pg2 nie buat tribute plak.. hahahahaa..bcerita time ktorg awal2 kat cni duluu..actly seawal kedatangan aku kat vpi duluu.. cana leh terpatri kemasnya nama 'cikpah' kt akuuu.. XD
punyala nk kata 'agak' sebati nama tue dgn aku, bila ak bcakap dgn kawan2, ak ada gak terbabas bahasakan aku sbagai 'cik pah'..