jalan-jalan di taman

Friday, October 24

ikan oh ikan

hukkkhukkkk~~ tragess nyerr pagi niee .. sungguh menyedihkan.. hukkhukkkk~ aku datang awal opis pagi niiee.. semata-mata nak tengok ikan-ikan kesayangan akuu.. tapi, tengok2, semua ikan dah matiiiii!! hwaaaaaaaa!! zol ngan apis gelakkan jerrrrr.. tak baik tauuu diorang niiee.. ikan2 aku tue smua makhluk tuhan tauuu.. bersimpatilah pada ikan2 tue.. tak sempatt diorang nak menikmati hidup bebas di dunia nie.. tak sempaaatt diorang nak merasa kehidupan di bangunan tingkat 14 nie.. kesian tauu..


semalam, sebenarnya.. aku, cacat+nor ada beli ikan.. semuaaa ikan yg comellll2.. ak beli 2 pasang bumblebee.. ikan nie mcm bees.. belang2.. pastu ketot2.. cooomeeellll.. (tapi skarang tiada lagii..) cacat plak beli sepasang gapi.. warna memang cantiikk.. (tapi, skarang mati angkara tuannya sendiri).. nor plak, beli catfish 1 pasang.. atas kepala ikan tue ada kaler orange.. cantiiikkkkk.. haa, lupa, aku ada beli siput jugakk.. siput comell.. mahaalll.. siput tue tecciiiikkkk jerr.. kalau melekat kat dinding aquarium, commelll jer melekatt.. tapi semua tue tinggal kenangan.. T_T bersemadilah semua dengan amannn..


ceritanya, semalam, bumblebee aku dah tak dapat berenang.. duduk terdampar kat dasar 'tank'.. kesiaannn diaa.. sbb ekor dia dah rosakk.. budak2 nie nak buang.. tapi ak tak sampai hatii.. tue yg pagi nie nak tgk keadaan dia rini.. kalau mati sniri, xperlaa.. boleh buang.. tapi, tgk2 smua plak matiii.. hukk hukk huuukkk~~

berapa eyhk berabis duit semalam.. dalam rm30++ jugaklaa.. motor engine tue aku sponsor.. ikan plak masing2.. makanan ikan cacat+aku.. chlorine pun aku.. (cheh, banyak plak aku sponsor..) pastu, tank dia ktorg beli tupperware yg mmg agak smart.. hahaa..sebab tak jumpa balang. tank nie aku kutip duit kat smua orang.. hahaa.. boleh tak.. aku guna ayat power, "alaa, dermakanlaa singgit duaa.. bagi ruang kehidupan kat ikan2 yg tak berdosa tue.. bumblebee aku dah nak matii.. siann diaa.. pahala yg korang akan dapat tue, tuhan saja dapat membalasnya.." ayat dah cantikk, duit dah dapat, aku, zol+ cacat trun bawah p carik balang.. tak jumpa balang, kitorg beli tupperware.. hahaaa.. cun jugak laa.. duit lebih, kitorang buat beli jajan.. ngeeheeee..


Wednesday, October 15

3 VACANCIES!!

3 VACANCIES!!
  • TEST ENGINEER
  • Qualification: ada IT background, diploma/degree
  • Company: VPI International Sdn Bhd, Menara C, persiaran MPAJ, Pandan Indah.
  • Website: http://www.vpi.com.my/vpi_flashindex.htm
  • email your resume to: diyana@vpi.com.my

noting is wrong.. juz, nothing is right..

*sigh
semalam aku balik office awal.. 6pm lebih kurang cantu.. errr, consider awal, ok.. semalam duk sakit kepala.. banyak kerja sangat kat office.. actually, bukan sebab banyak kerja laa kott, tapi, sebab banyak sangat ragam dan karenah orang sekeliling aku yang bersangkutan dengan kerja aku..

yang sorang panggil sbb xjumpa function dalam script.. fikir logic pun boleh.. kalau dah ada checking tue, meaning dalam system ada la buat validationnyer, tentu2lah ada dia buat checking kat mana2..
tinggal lagi nak kena cari.. bukan susah pun.. tgk dia hook mana, ctrl+f, haa, cari la sampai dapat.. daah buang masa kat situ dah..

kemudian sorang lagi panggil, bimbang bila tgk path yang dekat script production dia dengan dekat script staging aku.. atooyyaii.. nie lagi satu.. memangla lainnn.. habiss, kalau dah create folder nama lain2.. dah tentunya path dia pun lain.. selagi script name sama, xper laa.. terdiamm aku tgkkan permasalahan yang dia utarakan tue.. ingatkan masalah besar..
atoooyyyaaii.. penatt tauu.. aku dah jadi macam support team plak.. sebenarnnya.. aku tak kisah kalau masalah tue bebetul wujud.. tapii, tolongglaa.. kalau masalah2 yang mcm nie, xkan tiap kali tue nak curi masa aku.. aku serious banyak kerja.. dengan fikir persiapan utk kawen lagii.. fiuhhh~ memang tak menang tangan.. kalau aku ada masa, relax2, goyang kaki, goyang kepala, conteng2 whiteboard office, bukak photoshop, free, kebosanan sampai main minesweeper, atau tukar2 wallpaper, boleh la nak tanya itu ini.. nak tanya kenapa script name dia cani, tak cantu ker, nak tanya kenapa umur aku 24 bukan 44 kerr, atau mungkin jugak nak tanya soalan2 yang mungkin membuatkan aku tiba2 jawab, "errr, ntahla.. aku pun tak tau.. yang aku tau, aku kawen dec nie.. errr, jemput datang yerr.."

Aku memang kalau ajar orang, aku ajar sehabis yang aku boleh curahkan.. senang.. jadi tak der la aku sorang yg tau AC.. hmm, kalau nik, lain pulak, dia penah kata dia tanak ada anak buah. biar dia jer yg buat DMS.. xreti nak ajar orang katanya.. bagi aku, baik sebarkan.. tak beban kita.. yerla, tak der la tumpu kat kita sorang jer kalau apa2.. nak buat cari kita, ada masalah cari kita, nak tlg org cari kita.. i am happy to help, tapi itu laa.. tolonglaa, yerr..

hmmmffhhh.. itu belum lagi kira ngan budak yg nak suh datang interview nie.. boleh plak misscall2 aku.. suruh call balik la tue.. addaaa kaa.. xder manner langsung.. aku call la jugak, sbb ksiankan dia.. mana tau, rezeki dia dapat kerja.. kalau dapaattt, siapplaa, mmg aku ungkit balik segala.. hahahhaaa.. apa2 pun, terubaaattt sikit rasa nyampah bila dia msg aku balik cakap thx sangat2.. hmm, bagi peluang.. jumaat nie aku interview dia.. kalau tak datang, bagi alasan jugak, sorry laa.. da malas nak layan yerr.. mcm2 sangatt.. nagi peluang orang lain yg bebetul nak cari kerja..

err, iklan jap, makluman yerr..

3 VACANCIES!!
  • TEST ENGINEER
  • Qualification: ada IT background, diploma/degree
  • Company: VPI International Sdn Bhd, Menara C, persiaran MPAJ, Pandan Indah.
  • Website: http://www.vpi.com.my/vpi_flashindex.htm
  • email your resume to: diyana@vpi.com.my

bila aku interview orang, banyak benda aku belajar.. dan ada buat aku terfikir.. kat luar, prong prang prong prang kata ramai penganggur IT.. padahal, ktorg nie brapa kali iklankan.. nak cari orang.. yang masuk paper kata result dia bagus, pfomance dia bagus, dah beratus2 kali cuba hantar resume merata, tapi still tak dapat jugak tue, try laa apply cni.. cuba nasib tgk.. pelik.. mana diorang..

sebab, yang datang, so far, err, tah laa.. setakat yang reject tue, ada la boleh nampak sebab kenapa org tue payah sangat nak dapat kerja.. hmmm, tah laa.. org kata, nasib.. yer kerr?? hahaaa.. part of it, yer laa jugak.. tp lebih kepada usaha.. bukan saja usaha menghantar resume merata2.. tapi, usaha dalam banyak segi.. usaha dalam how u perform to win the interview sebagai contoh.. ada sorang tue, pernah datang cakap, dah byk tempat dia apply, tapi tak dapat2.. so dia mengharap kali nie dapat.. aku mmg nak tolong, tapi, dia sendiri tak tolong diri sendiri.. datang dgn rambut tak kemas.. boleh tak, aku tanya, kenapa gambar dalam resume lain, real lain, dia cakap, "ooo, itu bkn gmbr latest..itu time sy rambut pendek.." wutt tt~ resume pun copy+paste.. separuh page BM, separuh page english..

hmmm, apa2 pun, dalam sakit2 kepala semalam, dgn byk kerja nya lagi, da jugak benda yg buat aku tersenyum sambil buat kerja.. sebab tgk kat keyboard, ada sticker buahati aku lekatkan kat spacebar: I want to see your smile.. :) aku pun ada jugak letak dekat spacebar laptop buahati.. sticker yang glow in the dark pnya.. so tadi, 2,3 kali jugak la aku tgk sticker nie rapat2 kat spacebar nie.. punnya nak tgk dia glow in the dark.. hahaa..

sampai rumah, kepenatan.. sakit kepala.. cakap dengan buahati nak hilangkan penat/sakit tkepala.. cakap pun sekejap jer before tdo.. tue pun tdo awal.. plan nak tdo terus.. yerlaa, penaatt+sakit kepalaa.. tapi buahati cadangkan mandi dulu segarkan badan.. so, lepas mgbh jugak la aku tdo.. tdo, terlelap teruss.. 12am lebih tadi aku terjaga.. saluuu canii.. dah cukup 5/6jam tdo, musti terjaga.. start cani bila aku mula masuk alam pekerjaan.. bangun, kejer, makan, tdo.. bangun, kejer, makan, tdo.. pastu, nak tdo balik dah susah..

hmm, apa2 pun, semalam dah berlalu.. hari nie mula chapter baru.. dengan memulakan aktiviti membersihkan whiteboard.. aku+cacat buat rombakan 90%.. lenguh tangan jari semua..


Wednesday, October 8

more pics to come.. hahaa.. mcm ada masa sangatt *sigh



salah satu gambar raya.. banyak gambar nak diupload sebenarnya.. tapi tunggu nak compile semua.. gambar raya+gambar special utk birthday buahati.. ^_^ lagi pulak, skang saaangat bz.. bila dapat berblog, xsempat nak upload plak.. kalau setakat text-post tue anytime jerr.. err, yer kerr anytime..

k,laa.. apa2 pun, tunggu new pics.. up uppp.. n da waaayyyy!!

Monday, October 6

kerja oh kerja

hmfff.. hari nie dah start kerja baliikk dahh.. *sigh


housemate belum balik.. smlm duduk sorang kat rumah.. semalam pun, buahati kena tunggu aku bukak all the lampu first.. baru buahati boleh baliik.. itu pun banyak kali buahati mengusik.. tp tak kesaahh.. aku saorang yang beranii.. hahaa!!

dah sampai ofis td pagi.. sunyiii jerrrrr ofiisss.. dengar bunyik ketap2 keyboard.. pasang winamp pun bergemaa.. errr, metafora yg agak melampau..

sampai2, baru duduk jap, HR dah mencari.. budak baru dah datang.. hohoo.. kashmina apa tah nama dia.. tp, nasib baik dia kena settle few things dulu.. fiuuhhh~~ bukan apa, aku nak settlekan kerja aku nie dulu.. kang terpinga melopong diaa duduk sesorang.. then, jap g, apis kol.. ajak bekfes kat bawah.. aku memula nak gak turun, tapi, mandangkan, ramai plak big bosses miting kat depan nie, maleh la tunjuk kemengularan aku.. so, duk diam2, warming up skett.. then, ermmm, terus bermalasan.. theeeheee.. sampai la apis naikk, dia dah tanya kerja itu ini.. so, aku pun angkat kaki, terus memulakan kerja aku.. nasib dah cargas dah on semua pc, server yg perlu.. so nampakla tgu load.. huahuaaa..


errr..dah.. daaahhhh.. buat keje.. la lalaaa kerjaa!! hari2 kerjaa!!