jalan-jalan di taman

Friday, November 28

kerja sabtu pagi?? malasss..

Haisssss~ Tipah tak datang opis rinii.. hampreshhh.. kena la ngadap benda bodoh nie sensorang hari nie.. *sigh ingat nak balik awall.. ini tak tau la dapat ke tak.. keje dah la melambak.. hari nie sapa jer datang opis rini.. tekanan betul..

hmmm, sementara sql nie duk executing query batch lembab nie, ak blogging la duluu.. pagi2 nie, dengan tak breakfast nie.. perut kruk2~~ hukkhukkk~ laparrr.. itu laa, tadi, buahati ajak breakfast, nenada cakap tamauu. hohoo.. hampagash shunggoshh.. taaadii, pagi2 lagi dah kenaBOMMM!! astagaaa.. boleh tak, dalam kereta, sementara buahati panaskan enjin kereta dia, elok2 duk bercerita, tetiba.. PROTTTTTTTT~~ arrrrrrrghhhhhhhh.. appaaaaa iniiiiiii~ nak kategorikan gurauan apakah iniii.. hmmmm, xperlaaa..tadahh jerrrr.. menerima seadanya.. kata sayaanggggg.. heheeee.. waaangiiiinyerrr tentut dierrrrrrr~~

Thursday, November 27

Baru Catt tauuu..

berikut adalah perbualan ringkas antara aku dan Catt sambil didengari jugak Miss Teep sebelah aku nie..

Aku : Tijah!! (nama manja Catt) meh sini japp..
Catt : wazzaaapp..
Aku : ermmm, meh jap..
Catt : apa lagii?

*musti dia ingt aku nak bgtau bugs baru lagii..sangka buruk kat orangg pulak diaaa..*

Aku : cuba ko sebut nama "Imrul"
Catt : Ibnu??
Aku : bukaaann.. "imrul" laaa..
Catt : im-rul??
Aku : haaa.. theeheee..
Catt : Naper eyhk?
Aku : Sajaa.. Itu nama tunang akuuu.. heheeee.. rinduu plak.. :P

*maka kecohlaa opissss dengan hu-ha orang2 yang sedang dalam tekanan kerja..hahahahhaaa!!*

Maka, kenalla Catt siapa buahati akuu.. theeeheee.. Catt nie developer baruu.. ermm, xder la baru sangat punnn.. nguahahaa.. baru 3minggu kottt.. jangan marraaaa.. hehee..

Wednesday, November 26

my wedding preparation

Fiuuuhh.. td tengok wed calender ak+imrul.. *we got our own wed calender..* our cuti, kitorg tibai dah sampai for almost 1 month.. best tak.. hehe.. cuti sudah diapproved.. theeeheeee.. kesian jugak kat budak2 nie.. sbb skarang diorang kalut nk kena belajar dari aku semua benda.. tapi masa pulak takderr.. masing2 bz tp the max.. risau akuuu..

Hmmm, hari ni dah 27th nov.. itu hari aku ada call abg eddie. bagitau hajat nak pass kad kawen kat abg eddie+kak yanie.. tapi diorang kat kampung pulak.. cuti 14 hari.. so tak tersampai la hajat nak pass our kad kawen by hand kat abg eddie+kak yanie..

With our big day yang just 2weeks away nie, macam2 perasaan yang ada.. excitement, anticipation, nervous to the max.. macam2 lagi laa perasaan, semua bercampurr.. ^_^

Sekarang nie agak bersenang lenang lagi.. haha.. boleh tak~ our parents yang banyak uruskan segala persiapan.. hantaran kitorang tempah kedai jer.. tapi ada 1 gubahan yang kalau tak silap aku, ayah aku nak gubah sendiri.. macam kalau time bertunang dulu, hantaran semua tempah kecuali tepak sireh.. itu ayah gubah sendiri.. ayah sendiri belikan bunga pink kesukaan aku.. ^_^ siap gubah bentuk love lagii.. utk wedding nie tak berapa sure.. nanti time persiapan nanti, insyallah aku akan post gambar nanti.. hmmm, kesiannn ma+ayahhh.. adik2 pun baru nie cuti.. baru dapat tolong diorang..

Hantaran punya part isnyllh settle semua.. siap mar sponsor chocolate lagii.. ^_^ pastu gift utk special guest pun dapat sumbangan ikhlas dari hast+kak my.. ngeeeheeee.. weehhiieeeee!! mekasihhh yerrr, kawannnn2.. ^_^


Hmmm, punyala tekanan semalam buat kejerrr.. yerlaa, kali nie work with dbase yang agak complicated sket.. tp ok laa, si tipah pun ada basic sket2.. aku pun ada basic sket2.. so, bila combine kami berdua, boleh la jugak jadik suuperrrrrr powerrrr!! ngeeeheee.. semalam, time aku ngan tipah sedang berada dalam kekusutan, boleh tak apis (boss aku) datang kat meja aku, pastu cakap nk kentut.. setelah tercabar, dan2 jer terus dia angkat bontot, kentuuuttttt.. boleh takkk.. atoooyyyaaaiiiii.. buusokk paru2 akuuuu~~ T_T yg paling terseksaaa tue, tmpt server kitorang tue, semmpiiiiiittttt.. bertempiaaran kitorg lari sampai ujung dindinngg.. siiiott jerrrr..

Friday, November 21

rumah sewa oh rumah sewa

Theeeheeeee.. Hari nie, rasa seronookkk sangattt.. ^_^ sebaaabb, kitorang (ak, cacat+linda) dah kompem nak pindah rumaahhh.. ktorang pindah dekat condo pandan villa.. tadi dah kompemkan dah.. 1 dec 08 nie insyllh masuk.. lunch tadi dah merantau dengan diorang nie.. kitorg buat operasi.. tampal iklan cari housemate lagi sorang..

punyaala panass terik tghri tadii.. kitorg punya semangatttt.. redaaahhh jugakk.. masing2 mengeluhh.. penat berkerut kening, kaki rasa panas gilerrr.. ak sampai terpaksa rehat jap letak kaki bawah kereta.. berteduh jap.. pastu kitorg punya perangai hodoh, berjalan pun ikut bayang2 orang.. hahaaa..

alaa.. apa2pun, ak mmg dah tak sesaborr nak masuk rumah baruuuu.. ^_^ hujung mgu depan dah nak start mengangkut barang.. yihhiiiiee!! ma+ayah setuju ak pindah.. buahati pun samaa.. ^_^ hihiiiii!! berbungaanyaa hatiiii!! lepas kawen, ak still kat KL.. errr, maleh plak nk story planning kitorg.. ermm, kemudian2 la kot.. heheee.. :P

errrmm, a very special thanks to our boss..apis.. sebab dia tolong kitorg dalam menyelesaikan masalah yg agak sedikit complex sbb ada orang yg tarik diri last minute tak jadi pindah ngan ktorg.. mekasihh yer apiss.. muraaaahhhh rejeki ko.. aaamiinnnn..


Bdw, so far, dah ready tulis sikit2 alamat2 yg nak postkan kad kawen.. nie dari hari tuuuuee lagi nak alamat abg eddi+kak yanie nie sebenarnya.. tapi taaaakkk tercall2 lagii.. depa nie orang pentiinggg niiie.. saaaangatt pentinnggggg.. heheeee.. :D hajat di hati nak bagi by hand.. tapi nak ke putrajaya tue laa.. tak der transport.. nak tgu buahati datang, mmg tak tau laa bila buahati free.. xperr.. akan diikhtiarkan.. insyaAllahhh..

Monday, November 17

rindu oh rinduu..

sebenarnya, hari aku rasa saaangat rindukan ma+ayah.. *sigh.. sebak pulak bila buahati tadi cerita dia nak balik this weekend.. rindu mak ayah dia.. rindu aku.. aku rasa macam jeles pulak kat buahati.. bila rindu.. terus boleh balik.. :( aku rindu ma+ayah akuuu.. :"( eiiiii~~ tak sukaaa..tak sukaaaaaaa.. rinduuunyerrr ma+ayaahhh.. tadi aku call ma.. dapat cakap dengan ma tadi.. rasa rinduuu nak baring atas riba ma.. terbayang2 gurau ma kalau baring atas riba dia.. ahaks.. habis muka, telinga, hidung ma kuis2.. XD *siighhh.. rinduunyerrr nak balik trganuuuuu.. mlm nie nak call ma+ayah lagi.. rinduuuuuu..

*sigh


sebenarnya, aku rasa takut bila fikirkan aku dah nak kawen.. nanti semua dah laiinnn.. raya tahun nie, aku rasa macam menyesal sebab buat ma+ayah sebak.. semua pasal duit raya tue.. dah la kali nie jer last raya aku 1st salam dengan ma+ayah pagi2 raya.. kisahnya, raya baru2 nie, ak berniat nak bagi duit raya pada semua keluarga.. ak bagi kat adik2, kat ma, kat ayah.. byk tue xder laa.. tapi mana takat yang aku mampu la.. duit dari gaji aku.. petang before raya tue, aku dah cucuk duit utk duit raya adik2, ma+ayah.. tapi, masalahnyer, aku tak ada sampul duit raya.. then, aku mintak pada ma.. kalau2 ada lebih sampul raya.. ma cakap dah tak cukup.. dah tak ada lebih.. ma check dalam drawer pn tak ada.. ma kata, kalau nak bagi duit raya utk adik2, tak payah bersampul pun tak apaa.. tapi aku nak jugak sampul raya.. baru ada rasa feel duit raya.. then, ptg tue, adik aku beli kasut baru dia kat kedai kasut.. dapat free sampul raya.. aku awal2 lagi dah chopkan.. gumbiranya hatii.. dah dapat sampul raya.. mlm tue terus letak duit raya dalam sampul.. besok, di pagi raya, lepas balik dari solat aidilfitri, memang dah jadi amalan kami sekeluarga, akan bermaafan sesama.. time aku bersalam dengan ma+ayah.. aku hulurkan sampul raya.. walaupun sampul duit percuma.. ma terus sebak.. megnalir air mata.. ma pandang aku.. dalam.. sayuuuu..terus terburaaiiii air mataaa akuuu.. tak boleh tahan.. nak buat gelak2 pun tak dapatt.. ayah pun aku nampak tahan sebaakkk jer.. inilah duit hasil gaji aku yang tak seberapa.. dan inilah kali terakhir ma+ayah jadi orang yg pertama aku cium tangan pohon kemaafan di pagi raya.. sebaaakkk sangattt2..Ya Allah.. Kau panjangkanlah umur kedua ibu bapa ku.. Kau peliharakanlah mereka.. Kau rahmatilah kehidupan kedua ibubapaku.. Kau murahkanlah rezeki kedua ibubapa ku.. aaamiiinnnnn..
















hari nie oh hari nie

iskkk.. teddeyynyerrrr.. smlm, ak ada try nk masukkan template baru utk blog aku nie.. tapi bila rasa cam ada g nk outer, ak revert la balik ke template plain pink nie.. alihh2 dah tak derr smua yg pernah ada lam blog aku nieh.. paaaling tekanan skali adalah music box aku+"and it has been.." flash da hilaangggggg!! hwaaaaa!! itu buahati yang baaagiiiii!!! hukkhuuukkkkk~~





template baru aku akan aku up bila da dapat mana nak taruk header, footer segalaa.. hari nie xsempattt.. byk kerjaa plak kat office.. linda tag aku pun ak tak dapat sempat nak reply lagikk.. nie nak transfer knowledge kat dak2 nie pun tah bila dapattt.. risauuu jugak niehh.. 3 form tue!! *sigh brapa mingguuuu jer lagi niehh..


Bdw, hari nie, aku dah sebarkan kad kawen ke beberapa department..
huhuuuu.. maluuuunyerrrrrr.. kalau before, ak tergelak bila buahati ceritakan pengalaman dia edarkan kad kawen.. sekarang, baru aku tauuu.. baru merasa pengalamannya.. theeeheeeee.. next mission, nak pass pada kawan2 lain plak lagik..

bagi kawan2 yang mana2 ada terbaca blog nie, mintak pass kan address korang.. in case kita tak terjumpa.. hajat di hati mmg nak ketemu semua utk pass by hand.. tapi, ada sesetengah yg tak tergapai tangan.. masalah masa dan jarak.. jadi, mitnak sapa2 yg terbaca, pass kan ur address xkesah la melalui email ker, atau ym ker.. atau kat comment under this post pun mulehhh..

jempuutttt yerr pada semuaaaa.. jemput datang ke majlis perkahwinan patik nanti..

12th dec 2008, jumaat
9.00 mlm : majlis akad nikah di rumah patik (Trganu)

13th dec 2008, sabtu
11.00 pg : majlis jamuan di rumah patik (Trganu)

21st dec 2008, ahad
12.00 tgh : majlis jamuan di rumah buahati patik (Melaka)
1.00 ptg : majlis bertandang di rumah buahati patik (Melaka)







Monday, November 10

lagik 2ekor ikanG mati.. T_T



hehe.. semalam dah settle amik gambar passport dengan buahati.. terpranjat jugak tgk akak kedai tue.. datang2, snap gambar ktorg pakai camra dgtal biasa jerr.. hahaaa.. selammm.. yang paling best, tgk gambar buahatii.. ^_^ macam ghopa ostazzzzz.. mmg saaangat sweeeetttt.. ^_^ anak sapppaaaa laa niehhh.. heheeeee.. sonok semalam.. sebab dapat makan eskem.. pastu buahati belikan keychain yg saaaaaangat tomellllllll.. ^_^ buahati belikan keychain monkey yg aku salu pakai icon dia dalam bllog nie tue.. theeheeee.. measih yerr buahatiii.. (*psssttt..sayanggg.. tadik dah google2 guangzhouuuu, shenzhennn, serta yg lain2 nyerrr~~ ngeeeeheeeee..)


bdw, hari nie, 2 ekor lagik ikan beta mati.. huhuukkkk~~ mcm xleh belaa jerr benda2 iduppp niehh.. pokok pun dah hampirr2 nak matii jugakkk.. hampehhhh.. nyampah tul.. tadik, rombongan macik kiah mana tah datang vpi.. ktorg kena kemas laa sket2 meja.. pastu cam terkedu jap.. sbb tatau nk kemas cana.. nk kemas apa.. sebab meja mmg dah penuh pc pun.. pastu, tah laa.. kemas tak kemas pun, gituu jugakk.. meja IT.. cana sangattt.. hohhoooo.. p nasib baik la dorang tak masuk unit kitorg.. sbb td pun kemas gitu2 jerr.. serba serbi campak jerr dalam drawer tah sapa2 jerr.. hahaaa..





Wednesday, November 5

update utk bell dan kengkawan lain.. ^_^

first and foremost..

sorry lama tak update.. lately tatau la naper.. bz manjang.. byk story nk update actly, tapi xnyempat.. special sorry kat bella.. since dia ska baca blog aku.. aku plak tak update pape non-ilmiah artifek lately utk tatapan dia..

bell, amoihh.. duk baca blog ak ja ka?? bukak r blog hang jugak.. buleh kongsi mongsi creta.. ak pun nak tau perjalanan hidup hang jugak.. gadis cantik seperti hang nieh.. kotlaa da kawen ngan anak rajjaa kaa.. mana nak tau..
wey, bell, ko da tau, wan dah kawen??!!



bdw, sebelum update citer smlm, nie nk gtauu.. dah ada ikan baruuu taauuu.. kali nie 1ringgit 10 ekor.. hahahaaa.. ikan kecik2..kaler orange+putih.. cantiikkk.. tapi, tahap kebulur dorang, pantang kita duk dekattt.. musti smoa cam teruja.. cacat dan lain2 pesan, jangan bagi makan ikan banyak sangat.. kang dorang mati.. aku pulak tak sampai hati tengok ikan nie.. sebab kalo kita dah dekat ngan dorang, dorang cam expect aku bagi makan.. kesian plak kalau hampakan perasaan dorang.. awal2 kematian ikan2 bumble bee dan kangkawannya dulu, nk tgk kepala ikan bilis dalam asik lemak cacat pun tak sampai atii.. (err, perluu ker petik nama cacat.. perluu kott..sebab dia jer yg rajin bawak nasik lemak tuk ktorg..nguehhehehehe..) tapi skang dah ok.. hahaa..

ok, berbalik pada citer semalam.. semalam, aku pegi kinik kesihatan.. dalam tghri cantu.. apis (boss aku) bagi jer balik umah terus.. tapi, aku plak tak sampai ati bila dauz call aku kata ada sedikit masalah ngan invitation utk english class graduation ceremony.. so, datang la balik ke opis.. lagi pun, bleh update test log..dan buat beberapa cebis2san kerja.. aku pegi kenik kesihatan bukan sebab demam ker apa.. err, mmg la day kemarin sesema yg over+cirit yg juga agak over..) nasib ada buahati terchenta membantu dalam memastikan aku mendapatkan rawatan sewajarnya.. aku pegi kinik kesihatan sebab nak buat HIV Test.. punya la nebess, duk pikir, kot la dorang pakai jarum panjang.. tak ker haruuu akuuu.. 1st time dulu, kat kinik kesihatan uitm shalam.. time tue nk tgk darah aku jenis apa.. tapi doktor tue cucuk aku pakai jarum panjangg tue..cocok kat lelipat lengan nie haaa.. siott jerrrr.. T_T tapi, semalam, dia pakai mendalah kecik tue.. tap kat ujung jari jerr.. hehee.. nak boleh kena tap tue puunn, mmg cuak gilerr.. smlm pegi ngan bakal mak mertua.. so kena cover la sket2 nebes tue.. walaupun actly dia dah oredi kno.. hahahahaaa!! lepas kena cocok tue, tatau apsal, kepala cam ada rasa tok-tok-tok.. citer kat buahati, buahati gelak.. tak baikk tauuu.. sebenarnya, tak brapa sure rasa cana, cma yang pasti, sakit kepala lepas kena cocok tue.. ma+buahati mengutarakan the same theory.. merea sepakat kata mungkin sebab aku nebes terlampau.. time nebes tue, saluran darah menyempit.. darah tak bawak oxygen secukupnya ke kepala.. then, bila dah agak hilang nebes, salur darah kembali normal.. dan darah rush ke semua saluran cantu laa..sort offf..medically tatau laa..ngeeheee.. tapi, itu la my 2nd time kena cocok..hohooo.. sebagai ucapan tahniah utk diri seniri, aku award mysef, DOUBLE CHEESE BURGER.. lupakan jap bab nk jaga badan.. hahaa..