jalan-jalan di taman

Wednesday, February 4

akhirnya kembali

huhuuu~ setelah mendapat seruan daripada sahabat2 pasal betapa berkepuknya blog nie, akhirnya berjaya jugak aku luangkan masa untuk update blog.. big boss smua taderr.. td, kat status ym aku aku taruk: "i am working, which is something that u should be doing.." baru nampak hworking sket, kann.. (mampos laa kalo boss aku baca~) alasan 1lately mmg bz..lepas kawen itu harii, menimbun keje menunggu.. alasan 2 tambah orang kuat RMS dari support team dah nk benti keje..byk laa kena korek elmu dari dorg.. yang sorang (incik burn) dah benti.. incik ebon pun dalam masa terdekat nie.. RMS tak pat cover smua g nieh.. huhuu~


gambar nie aku edit tak lama dulu time awal2 gebang2 kunun nak update gmbr kat blog.. tapii..tue laa..tinggal harapann.. nguuhuuuu..


cakap banyak tak guna.. gambar kat atass nie adalah gambar time nak mengisi perut di pizza hut.. di awal penggunaan DSC-T77 sony.. banyak gambar snap.. lagi sonok aku mengedit.. :P

bawah nie plak adalah antara gmbar2 time kitorg melawat zoo melaka..



seronoookkk.. bukan kata penat jalan sangat pun.. tapi, penat bergelak.. mula2 ingat nak jalan2 pusing zoo..tapi, tak sampai separuh jalan, ermmm, suku jalan kotttt, ak da xlarat.. apa tak nyerrr, tiap cage cik abang ni nak singgahh tauu..

ok, gambar time kawen aku upload sket2,k.. banyak sangatttt.. plg kurang yang ada skang ada laa dalam 2000++.. mungkin cara yang terbaik adalah dengan aku upload dekat flickr jer.. skang aku tgh usaha upload ansur2 gambar kawen.. nanti dah habis upload, aku akan update kat dalam blog, k.. :P

bdw, ini nak update story sket laa, lepas kawen.. :D skang, kalo korang datang melaka, boleh la aku cakap: "ehh, jemput laaa datang rumaahhh.." ecceeeewaaaahhhhhh~~ jemput yerrr datang.. rumah ktorg kat taman saujana indah 20.. cuti sekolah bulan 3 nie insyllh family aku nak datang rumah.. ngeeheeee.. :P rumah siap lengkap semuaaa.. beli semua dalam masa 1 hariii.. tv..set katil..fridge..washing machine..diner table.. hubby aku tau laa acamano pening tak pening, penat tak penat kepalo ktrog itu hari nak milih barang..jap ke utara..jap ke selatan.. nasib ada mak mertua yang membantu.. :P semua beli cash.. selesaii.. express.. mudah dan simple..

minggu lepas, aku siap hias sket2 taman kat rumah.. XD susun batu sungai tue.. ngeeeheee.. abang pulak menambahkan lagi koleksi ikan lam aquarium dia tue.. boleh kata tiap2 minggu dia tambah ikan.. mcm2 ikan adaa.. siput pun abg beli jugak.. :P dah beranak pinak siput2 tue.. keeeheeeee.. seronok tgk ikan2 tue.. buat peneman kalau aku tak ada.. (banyak lerrr peneman abangg, yekkk.. astro lagiik.. hahahaaaa~)

buat masa sekarang nie aku dan hubby duduk berjauhan lagik.. weekend baru dapat ketemu.. takperrr.. tabahkan hatiii.. kawan2 bagi support.. family bagi support.. abang pun 24/7 bagi support.. insyallah, ada laa rezeki kat melaka sana nantii tuue.. errr, sapa2 yang ada tau keje kosong kat melaka, khabar2kan laa pada patik yerr.. susah nk cari IT sana..

hmm, k,laaa.. stakat nie laa dulu yekk.. bebesok, update lagi.. tambahan, ada news nak gtauu.. ^_^ ngeeeheee..


*buat masa skarang, flickr masih lagi mengupload gambar2 yang tak berkesudahan tue.. itu pun dah upload sket2 dah tue.. iskk.. nnt, kalo got nuff time, aku edit kasik siz kecik sket.. urmmmm, nie kat bawah nie adalah gmbr2 ang aku penah edit.. tapi tak siap semua lagi.. sebab ramai sangat menanya.. sowiiiiii sangattt2 tauuu.. kalo upload smua kat sini karang berat lerr blog patik nie nak load haa..




sebenarnya ada 3 slot.. tapi nie baru siap 2 gambar nie jer duluu.. later patik upload lagi yerrr.. :P

latest update: gamabar hantaran

6 comments:

Khad said...

sekali update, berjele blog dia.

bel la said...

huhu..wah canteknye gamba..huhu...dekat jek melaka-KL kalo demi chenta =)

beta penjaga peti ais said...

@khad: cerita baru brapa chapter punyaa tue khad.. ngeeeheeee..

beta penjaga peti ais said...

@bella: itu gmbr raw dari photographer ktorg.. itu time majlis akad nikah (12122008)..nnt ak add gmbr yg time kat melaka..laagi cantekk gmbr dia..

kl-mlaka dekat? haa, iyerr la tueh.. :P mcm kampung sblah jerr laaa.. terseksa jugak laaa..skang nie bleh kata tiap mgu berjompaa..nnt bebesok tatau laa..yer laa, tol saja da brapa..miyak lagii..siannnn abang sayang akuu tauuu..

Eddie said...

sah-sah lepas nih makan bulan jugak nak tunggu next entry. huahuahuahua

beta penjaga peti ais said...

@abgEddie: aissss..nguanuganguahhh..kita tengokkk.. (hoohoooo..yo yooo oooo kelapooo jerr.. XD)