jalan-jalan di taman

Thursday, February 12

I'M PREGNANT!! ^_^

ngeeeheee..salamss semuaa.. seperti tajuk tertera, yerr, betulll..i'm pregnant!! ngeeeheeeee..sonokkkk.. sebenarnya, dah agak lama dah tau, cuma tak sebarkan lagi sebab nak confirmkan bebetul dulu.. :P setelah 2x buat checkup, scan, then baru nie nak sebarkan berita gumbira pada semua.. :P

sekarang dah 8minggu dah.. ^_^ isnin lepas, pegi scan.. dah ada heart beeaaatttt~~ buahati tersengiiiihhhh diaa.. teringat time awal2 1st time scan dulu.. happy dan girangnyerrrr buahatiii.. dia punya excitedd, sampai clumsy abesss haritu.. XD

morning sickness tak ada la teruk sangat..cuma bila dah masuk minggu ke 8 nie yang jadi agak kerap muntah2, loya2.. buahati mmg risau.. pantang dengar aku masuk toilet, musti berkejar check aku.. siaaaannnn buahatiii.. seeetiap hari, musti tanya ubat da makan? susu dah minum?? dah makan belum?? pastu fact reminder yang selalu dapat: "sel otak baby akan betambah sebanyak 250k sehari.." smpai aku pun dah terhafal dah.. XD


kalau before masuk 8th week nie, jarang sket muntah2 nie.. cuma lately, agak kerap jugak laa.. yg teruknyer tue, kalau makan apa2, asik termuntah baliikk.. minum ribena muntah ribena..minum soya, muntah soya.. tambah agak teruk bila kurang selera makan.. xbrapa nk lalu.. kalo kat office, time lunch paling tak suka.. sbb kena pk nk makan mana.. aku dah xboleh pegi kedai yg aku+kawan2 salu lepak.. situ bau kepam.. few other kedai sama jugak.. so yang boleh kat kedai mahal jerr.. aduuuuhaiii.. siannn akuuu..boleh pokai tauuu..

sekarang dah kena train makan ubat2, anmum materna, kalsium2, ikan kod.. huhuuu..demi anak terchenta..



bersama adik kesayangan: kakngah+kakchik, sepupu2 kesayangan, sahabat2 terchenta..
GIRLSS!! smiiiillllee!!


buahati tersayang..cinta hati yang sentiasa dirindui.. :P

7 comments:

aldrina a.k.a kak yanie said...

wwaahhh tahniah..hehehehe..boleh ler kawan ngan abg danish n abg faris dia tak lama lagi...

ZuL said...

congratulation....

adinda mu yg jelita lah. said...

weeeee~ :D
t kNgah buleh la jd
aunty yg gojes :))
take care, kLong......
smoga kLong n baby sihat sokmo.
amiiiin..... :))

beta penjaga peti ais said...

@kakyanie-
^_^ ngeeeeeeeeheeeeeee.. measiiiiiihhhhh akaakk..

uiihhhh,mau kecoh nnt 3musketeers te nanti.. watccchhaaaaa..

beta penjaga peti ais said...

@zul-
theeeeheeee..measiiiiiihhhhh pacik zul..

beta penjaga peti ais said...

adindaku yang agak2 jelita-
aunty gojes da vasss, akan ku ingatt semua pesananmu ituu.. :P datang lerr slalu ke rumah..leh swimming2.. hwaaa..gituuuuu~ auwww~~ (gojes tak ayat i..)

Diana said...

uih...kacak sungguh muke abg imrul yer..ehehehe....nanti baby mesti comel nih~