jalan-jalan di taman

Thursday, February 26

merapek

tadi, kepenatan, kebosanan.. saja stay office.. layan download brushes.. pastu tetiba si dila tegur.. dia la salah sorang dak opis yang kuat giler merapek selain dari kama.. salunya, kama (jiran sebelah meja opis) la teman buat cakap merapek sehari-harian.. tapi, kalau dengan dila nie, bapak merapek diaa.. sampai ekspresi2 siyess gilerrrr.. kalau orang sekeliling dengar tue, mmusti diorang tak budget yang kitorg nie merapek snornyer.. nie perbualan aku dan dila tadi..
errr, nasihat: hanyalah untuk hiburan semata..kalau rasa diri anda terpsycho dengan dialog di bawah, dinasihatkan, terus off workstation anda pada kadar seberapa segera..
dila: weh da nak malam da ni
dila: pesal tak balik lagi
dila: ko kan ngndong skang ni
dila: tak elok
dila: untuk kesihatan
dila: kerja banyak2 nie
sya: ngeeeheee..
sya: da ansur2 pun nak balik nieh..
dila: ngeh ngeh ngeh
dila: ko g tak yana tuannag nanti?
dila: ahad ni kan?
sya: tak kott..sbb ak balik mlako..
sya: buat pahalaaa..
dila: buat pahala?
dila: hmm aku tak paham ape tu
sya: iyo laa..salam, cium tangan..pahlo smuo tue
sya: sediakan air nescafe utk suami
dila: hahhahaha
sya: layanan utk suami smua tue dapat pahala..
dila: a ah
sya: insyllh masuuk syurgaaa..
dila: btul btul btul
dila: wahhh so suuuuuwwwweeeiiit
sya: ngangngnangnaaaa..
sya: ko kena tau semua tue..
sya: usap rambut suami
dila: hehhee
sya: beruskan gigi suami
sya: bukakkan tv utk suamiii
sya: semua utk suami
sya: ingt tue..
sya: tauuu..
dila: beruskan gigi????
dila: hehhehe
sya: kalo ko nak, aku boleh terbitkan buku panduan melayan suami
sya: ko nak?
sya: kalau nk, mungkin awal bulan 3 la kot baru boleh publish
sya: sebab ak rasa cam nak gubah ayat2 smua te agak susah
dila: seyes ko nak terbit buku ni?
sya: a'aa..
sya: apa tajuk yg sesuai ko rasa2 ek
sya: nak kaler apa eh cover page dia?
dila: hmm cakaran harimau
sya: urmmm, itu tajuk yg agak kontroversi..
sya: maklumlah, org mesia nie susah nk paham..
dila: hehehhe
sya: rimau2 nie kang dorg ingt buku utk peringatan masuk ke zoo negara..
dila: hmm xpun ko letak...
dila: tips 2 layanan untuk suami tercinta
dila: hmm tak pun
dila: ooohh!! suamiku
sya: macam panjang jerr..nnt penat nak type..
dila: tak pun ooooh!! suamiku
dila: kan pendek
sya: haa, kalau: " ahaks "
sya: haa, bunyi dia cam manja2
sya: ye dak?
dila: hmm ok ga tu...
dila: xpun ''ehem''
dila: ok gak tu
sya: musti bold kan..kedian senget sket..
sya: font kaler purple..
sya: ok tak..
dila: a ah
dila: btol
dila: cantikk ..pastu ko letak la love love
dila: background mst kaler pink
dila: tusan kaler purple
dila: then love tuof cos kaler merah
dila: ye dak?
sya: betuuuulll..
sya: pastu kita letak gambar epal..
sya: cam iklan desprate housewife..
sya: pastu kita taruk note: ini bukan iklan desprate housewife"
dila: a ahhh
sya: itu utk elak pembaca kompius
dila: btul btull
sya: bila cakap dgn ko trus ada idea
dila: tapikan...kene ke letak epal..
dila: macam banyak sngt kaler plak
sya: alaa, epal kaler merah laa..
sya: kan kata tadi kaler love tue kaler merah
sya: so match laa..
sya: kita letak dekat2
sya: jadi, orang boleh nampak, kaler dia match
dila: ko buat la epal yg tak dibelah ngn yg da dibelah
dila: mst cantikk
sya: tapi macam penuh sangat plak..
dila: la ape plak penuhnye...ko jgn la buat buku yg kecik macam buku nota tu...
dila: ko buat buku yg besar sikit la
dila: macam majalah remaja tu
sya: ooooo..buat macam yellow pages..
dila: so space luas
dila: haaaaaaaaaaaaa
sya: oooooooo..
dila: btoll
dila: lagi banyak space
dila: macam2 gambar leh letakk
dila: leh letak gambo sesape la..
dila: leh letak gambo imrul ngn ko...
sya: betul..alaa, kalau tak cukup space pun, kita tambah jer laa kertas mahjong kat muka surat depan utk extend..jadi, kita lipat-lipat..
dila: a ah la..
sya: tak boleh letak gambar aku+imrul..
dila: idea menarikk
dila: leh letak letak ketas majong
dila: mst sennag org nak ingat buku ko tiu
sya: ak+imrul hanya utk masing2..kami milik masing2..
dila: n senang nak carik
dila: di mane2 kedai buku
sya: itu aku ingt nk letak kat bibiografi..tapi letak shadow sket gmbr kitorg..jadi cam misteri2 sket..
sya: (betul ke ak eja bibiografi)
dila: btul latu ejaan tu
dila: kalu ko nak nampak misteri sngt
dila: baik ko tutupkan bahagian mate je
dila: lagi nampak misteri taw
dila: takpun
dila: korang amik gambo disebalik celahan daun ke
dila: supaya
dila: ala ala tak nampak muke
dila is typing a message.
dila: misteri jugak tu
sya: nak cari pokok apa? alaaa, tanak laaa..itu bukan ke style peserta lawak king salu buat bila nak introduce ttajuk dorang ker?
sya: baik aku tutup muka, tapi tunjuk part pipi jer..
sya: ok tak?
sya: lagi susah nak teka

..perbualan merapek nie berlarutan..last2..

sya: dila, aku ada taruk dialog kita lam blog aku..ko tgk la..tp ak tak publish lagik nie..tgh edit nak bold itu ini..
dila: ceh hampesss la ko nie
dila: nak kasik muke aku tebal la tuh
dila: haram kejadah tul
sya: baca sudahhh
dila: harap2 anak ko nanti tidak senakal engkau

4 comments:

Anonymous said...

adeh, kena baca gak ke chatting ko tuh, berpinar mata nak baca .. heheh

Anonymous said...

err aku lar yg taip kat atas tuh ..

*malas btui nak create blogger dan susah btui nak comment setiap kali kena letak nama :p

-Zulfiqar

rfsx said...

guna option name sudaa..

beta penjaga peti ais said...

baco identity option yg dio bagi tue..ado byk pilihan tue jang..

ko pilih la "Name/URL".. kan sonang..tak perlu regster pon haa.. jangg..jangg..alahai anak bujang.. eh,betul ker laguu.. haha..