jalan-jalan di taman

Tuesday, February 24

regalia oh regalia..

semalam aku mmg tekanan abis.. mmg bad day betul.. supposedly aku kena attend this training dekat regalia bukit jelutong sana for 1 week.. alih2, dah pergi sana, kena "halau" plak.. tak der la halau "shuhhh-shuhhh" tue..tapi diorang suruh kitorg yang dari jauh nie balik.. alasan diorang, sebab participant terlalu ramai.. kitorg sampai sana mcm, wut the.. ok, 1stly, boleh tak korang treat tetamu nicely.. diorang boleh query why kitorg should attend this training.. nie nak marah nie.. soalan apakah ini.. yang datang nie smua core person utk oneil/rms nie.. pastuuu, kalau diorang mmg nak hadkan orang, boleh tak tolong aktifkan aktiviti otak kalian utk control awal2 lagi.. masa boss kitorg emailkan names of the participants, diorang siap reply "thanks and noted".. tak der pun cakap apa2 limitation ke apaa.. dah sampai sana cakap "ooo, too many people, laa.." bengkekkk jerrr.. siap tanya kitorg why kitorg kena attend this training.. astagaa.. kalau ikutkan hati panas nie, mau ajer menjawab.. (walau menjawab jugak laa serba sedikit..) nasib ingt anak..

tghri tue, ktorg ngadu kat YC.. mmg perang meletus lepas tue.. YC kol dorang.. dorang kasik reason training room kecik.. haa, lepas tue, YC trus suh ktorg balik.. dia emailkan email kat regalia.. padan muka.. main2 ngan kitorg lagii.. aku suka ayat last dalam email YC:

"Anyhow, thank you for your efforts to accommodate us in this training."

balik2 office hari nie, kena buat UAT untuk RMS. dengan LHDN.. nasib semua dah ready.. tinggal cakap jer laa lagik.. dak Din yang pzen.. tapi aku kena jugak lerr nyampuk sana sini.. sbb agak plahan.. aku cut2 short jerr.. mana yang penting jer laa pzen kan.. sonang.. terus settle.. tak der issue.. berjayaa!!team kitorg mmg mantap..

2 comments:

kNgah dua kali. said...

hoho.
hampagassss je that place wat camtuh kat org.
xpa.
sabo long... sabo...
ingat baby.

beta penjaga peti ais said...

mmg sabo niehh.. think positive babeh: "bawak baby jalan2.."