jalan-jalan di taman

Thursday, August 6

*cough *cough

hari nie, semua orang sekeliling aku batuk2.. appaaa iniiiii~~ haa, ramai lerr yg mc ini hariiii..

jerebu KL skang mmg teerukkk..pagi2 lagi dah kaborr pemandangan..terbakor utan nyer kat lain, tapi kita plak terjebak samaa.. aesssss..

haaa, smlm dah settle hantar wed card+paper beg pd our customer.. kepenantaan.. aku, linda dan adik kesayanganku lepak laa makan kat kedai zahid.. apa studio tah nama dia.. mmg best.. kak ngah siap leh dapat kenalan ngan tukang buat air espreso dia.. theeheeee..citer dia beginiii..

kitorg, dah sampai2 tue, order laa makanan dan minuman mengikut nafsu lapar dan kebulur kitorgggg.. (yg posa nyer kak ngah sorang jer, tapi yg M.A.C.A.M berpuasanya lagi 2org tue..ekekee..) kak ngah nie order la espreso.. wohooooo~ sakali sampaaiiiii.. mmg kitorg gelak tak hengattt punyaa.. agaknyaa, kalo zahid ada kat situ, mau dia hire kitorg utk jadi bekap singer ke happerrr.. nak tau kenapa? sebaabbb.. yg datang tue sakali datang, tecik chooomelllllll jer cawan diaaa.. korang bayangkan, tinggi jari telunjuk korangg jerrr cawan tue tauuu.. kesian kak ngahh.. dah la lapor.. dahagaa.. sakali dapat begitu pla kghopa diaaa..

pastu, akak tue datang lagi kali nie bawak mocha blend aku + milo ice linda.. kitorg yg ada lagi saki baki ketawa tue trus la tnya akak tue..

linda : akak, ini betul ker espreso yg order tadi?
kakngah : mmg kecik canii ehh?
akak tue : a'aa dek.. kalo espreso mmg kecik canii.. yg besar tue *&&*^*^ (apa tah nama dia)
aku : oooo..maap laa..kitorg nie jakonnn..salu tgk cawan kecik cani utk air zam2 jerrr..

kto
rg trus bantai gelak..dgn akak2 tue skali terbabiitt..
apa tak nya nok.. cawan dia cam testerrr jerrr.. tapi harga dia, rm7.90!! bapak mahaalll.. tapi mmg jakun abesss laa kitorg.. rupanya mmg begitu size diaaa.. kata azam laa.. (dak opis akuuuu..) dia kata size yg aku citer kat dia tue mungkin yg single shot espresso.. kalo double shot tue tinggi ler sikett..

kak ngah ngan linda try la minum.. depa kata mmg pekat habisss.. aku tak der la try.. mcm linda cakap, ini mungkin air untuk orang hilang mengantuk kott.. huhuuu~ the best part iissss.. mamat yg buat air tue siap nak berkenalan ngan kak ngah+bagi no fon.. hohoooooo~ cinta espresso.. dasat tak.. dah macam novel chenta dah.. sepanjang our way home, aku dan linda nyanyikan lagu chenta utk kak ngah.. siap ubah2 lirik lagii..spesel utk kak ngah yg sedang dilamun chenta.. ekekekeee..

pengalamaannnn..



6 comments:

adik mu yg cun. said...

hamboiiii3x...
sdap nye ngutuk air org en..
huhu. sdih tol air camtuh :(
* ewahhh bla masa lak kNgah bchenta ngan mamat espresso tuh...
hampagas tol long neh. hoho.
long, jgn lupa kira brapa kali baby
gerak arineh.
sok, ticket kui 5pm.

beta penjaga peti ais said...

wkakakkaa..gurauan senda.. :P

mmg bagus utk wat ilang ngantuk..leh study PTD tue kannn..

Rufus King said...

adeh laa..
dah nama espresso mmg le cawan dia kecik camtu..
sbb kopi dia mmg dibuat pekat..
elak pahit je tu..hahaha
dah pekat2 camtu manableh minum bbyk..
tu pasal cawan dia kecik..

ingatkan tauuuu.... :P

beta penjaga peti ais said...

XD XD XD XD XD mmg tiga2 bradik nie tatauuuu.. wakakakakakaaa.. ja-alip-kon..

Rufus King said...

tu yg pelik..
buahati yg ajar abg minum mocha la capuccino la cafe latte la..
alih² dia sendri yg tatau espresso?

mmg aneh kejap laa...

abg minum kopi cam kapal api je..
hahaha
takpun kopi jantan :P

beta penjaga peti ais said...

JAAAHHHAATTTT.. tatau plak kata espresso datang lam small cup begituuuuuu.. XD XD XD XD XD wakakkakakakaaa..salu kalo mocha sgala tue smua dalam gelas melayut tinggi tue.. ^_^