jalan-jalan di taman

Monday, August 10

flu mask

wuhuuuuu~ skang opis aku pun dah ada 4 to 5 orang yg disahkan terkena h1n1.. pastu skang mula la kesah sebok nak cari flu mask nie.. aku dah pakai start pakai flu mask.. teringat citer time aku sibuk mencari flu mask.. kuar masuk farmasi sana sini semua sold out.. hampeh tak.. hubby, kak ngah+budak2 opis semua dah start bebel2 dah sebab aku tak pakai flu mask.. tapi tue laa.. apa nak buat kan.. dah cari tapi semua kedai dah xada stock.. ada sekali tue, aku dan kama masuk the store..
me : errr, excuse me miss..tumpang tanyaa.. kat sini ada jual mask tak?
salesgirl : ooo.. adaa.. adaa.. i suggest u yang nie..
dgn excitednyer tunjuk box yg cantik kat aku..
me : (dlm hati) ini kotak cantik hi quality la nieh..angkat sudah..
sekaaali, bila nak angkat, tengok2, saakalii facial mask daaaaaa.. aku dengan kama tergelak2..
me : miss, i mean flu mask..
salesgirl : ooo..itu flu mask aa? tak adaa.. solii..soliii.. sulah habesss..
hohooo..tergurisnyaa hatikuuuu~~ tapi at last, kak ngah berjaya jugak belikan aku flu mask kat carrefour.. tremasss yaaa adikku tayanggg.. usaha anda sangatlah dihargaiii.. waitchehhh~

sekarang nie dah pakai pun mask.. risau jugak kan.. hehe.. bukan apa.. langkah berjagaa2..
yuz : eiii..takut laa tengok korang pakai mask..

me : apsal plak ko takut? kitorg nie yang takut kat ko yang tak pakai mask tau..

yuz : errrr, yuz tengok semacamm jer pakai2 topeng nie..

me and kama : huuuuu~~ yuzzz~~ (wat macam hantuu)

yuz : wakakakaa.. alaa..macam orang nk rompak2 jerr..

rimas pun yerr pakai mask nie.. kan best kalau mask ada bau buah2han.. tak pun mint kerrr.. sedap siket tarik2 napas.. kalau kat jepun, aku ada browse.. banyak mask2 yg comell.. dan macam2 style.. ini got few:






2 comments:

rfsx said...

wahh..cantek la mask kat jepun tu..
nape kat sini tak buat ek? :P
kreatif tuu..baru la org nk pakai mask pun semangat sket..
ahaks!

Anish said...

santek haper..nak pakai rs cam kelakor ar plak muahahahahaha...tp kalo yg mulut tu ok gak kots..mulut kiuttt je :p