jalan-jalan di taman

Tuesday, August 11

persediaan

hmmm..ingat tak.. dalam previous post aku ada mention aku rasa takut, excited n everything.. last weekend, aku+hubby ada buat checkup macam biasa.. and everything is normal.. baby sihat.. ummi pun sihat..

setiap kali layankan perasaan aku yg takut tak menentu nie, aku musti boleh terdiam untuk satu jangka masa yang lama.. macam weekend lepas.. siannn buahatii.. sampai hubby naik risau tgk aku diammmm jerr. bila luahkan, haa, mula laa bersepaahhh air mata keluar.. hubby tenangkan akuu.. (that's y aku prefer diam.. kalo dah stat luah, begini laa jadiknyerr..) mekasihhh buahatiii..

hari yang sama, hubby ajak pergi buat checkup kat kinik pakar bidan dan sakit puan.. this visit bebetul hilangkan half of kerisauan akuu.. masa checkup tue, doct scan macam biasa.. n semua normal.. paru2, jantung semua sihat.. ada 4 chambers (err, paru2 ke jantung tah..) n then, dah ada tompok hitam which itu adalah air kencing baby boy kitorg.. mula2 takut jugak bila doc kata nnt baby akan recycle telan balik air kencing tue.. yer laa.. kot ada jangkitan kuman pulak ke apa.. doc kata no worries.. baby tak ada mengandungi bahan2 yg merbahayakan lagii.. penghasilan air kencing tue shows, ginjal, pundi air kencing semua berfungsi dengan baik..
dah browse2 thru our baby boy, tup-tup, our baby boy tunjuk muka diaaa!! doc kata, haaa, see..ur baby tgh pandang u.. hoaaaa!! masa tuuuee, aku dan hubby excited giiilerrrr.. doct tunjuk where his nose isss.. his mouthhh.. my hubby masa tue melopong n was like.. "ooooo..eiyyyy..hihiiiii!!"

u guys, just imagine, all this while, punyalah kitorg nak tgk our baby's face, dia maluuu2.. sampai time nak scan 3D/4D, our baby boy punyalah sorokkan muka diaa even doct tolak2 tangan baby.. tapi hari tue, baby "pandang" abah dan ummi diaa.. rasa joyful tue susah nk describe.. rasa macam our baby cakap, "ummi.. abaahh.. apip niiie.. apip sihattt jerr.. ummi ngan abah namo risauu2.. namo nangiiiissss2.." bila teringat balik visit that day.. mmg berbungaa senyumm.. ok.. ok.. ummi da namo fikir bukan2 lagii..

ummi doakan, semoga keluarga kita sentiasa dilindungiNya.. aaamiiinnn..

6 comments:

rfsx said...

amiinnnnn~
insyaAllah semuanya selamat..:)

Anish said...

so jgn la wisau2, jgn masham2 muker tu..bior senyum sokmo..nanti apip sure manish cam ummi dier hehehehe

beta penjaga peti ais said...

^_^ haa, manis acam ummi, ensem acam abah diaa.. ekeke..

Anish said...

gud2 camtu la...

Amrixxx said...

ohooho..
bape hari lagi nak sampai waktu nih? ngeeh.. :D

vasilissa said...

babe..god wont let bad things happen to bad people..no worries ok?muax