jalan-jalan di taman

Friday, November 6

my 2 month old

hushh.. pejam celik.. pejam celik.. dah hari jumaat dah.. besok raafiif kena cucuk.. harap2 dia tak demammm.. kesiannn my hero kalau dia demam.. got few tips dari kawan utk elak baby demam.. tapi yang boleh diguna pakai is, from kak jaja.. kawan hubby kat utem sana.. kata dia, lepas cucuk, trus breastfeed baby..insyaAllah tak demam.. lebih prefer tips yang satu nie la kot..

dah 2days in a row aku demam urat.. agak kesian jugak laa raafiif.. balik dari office tak dapat bersama my baby.. smlm pun tdo dengan atuk dia jerr.. ibu rindu raafiif~~ ibu rindu raafiif~~ kemarin demam bila dah sampai kat rumah.. smlm demam kat office.. agaknya sejuk sangat kottt kat office.. yer laa, lately hujan, kan..

semalam kuNgah datang setapak.. maknga dia rindu raafiif.. ahakss.. bawak bersama si topo, cacat and fiza.. depa datang nak tgk raafiif.. bukan main semangat lagi diorang.. dari office terus hit setapak.. si linda topo bukan main seronok mengagah my baby.. duk gugu-gaga ngan raafiif.. cacat la paling lawak, suka tgk baby tapi takut nak pegang.. duk peluk tubuh sambil duk suruh orang buat itu ini.. diorang cakap, raafiif kuat menendang.. kaki raafiif mmg kuat pun.. pantang ada peluang.. seboleh nak berdiri.. keraskan kaki..haha..

sabtu nie supposedly aku dan hubby turun shalam.. cleos dan kawan2 lain nak jmpa my baby.. tapi terpaksa cancel utk kesekian kalinya sebab aku totally forgott.. sabtu besok nie raafiif nak recieve his 3rd immunization.. dan cucuk kali nie itu hari doct ada bagitau baby may catch fever (mild fever jer laa biasanya).. hopefully raafiif tak demaammm..

progress raafiif sekarang dah makin pandaaiii.. kalau kita bercakap2, raafiif siiibuk nak bercakap dengan his sweetly-pitched coos jugak.. kalau a qt long conversation kan, raafiif akan mencebik nak nangis sebab dia ingt orang marah dia.. hahahahaaa.. pastu kena mcm peluk dia laa.. baru notice semalam.. atuk dia gtau..

kalau dulu sapa yang bertuah dan terdekat jer dapat tgk his beautiful sweet comel social smile.. tapi now, dah most of peeps yang mengagah raafiif, dapat tgk senyuman berlesung pipit dia.. (haa, raafiif ada dimple tauu..dua2 belah lagi tuue..)

terasa jugak sedihnya bila fikirkan betapa kurangnya my quality time pada my baby sejak masuk kerja balik ni.. dulu adaa jugak masa aku utk bathing and changing raafiif.. sekarang, sejak masuk kerja balik, dah tak merasa semua tue.. kalau balik, baby dah tdo, dahhh xder boleh nak main ngan my baby.. even kalau sampai rumah awal around 6 cantu, my baby dah ready nak masuk his sleeping mode pun.. kalau me demam, laagi laa..atuk dia yang akan jaga.. tdo ngan atuk dia.. that's y aku tak suka demammm.. nnt tak leh spend my time ngan my babyy.. kalau difikirkan, it's a welcome break dari hardwork jaga raafiif tapi aku miss semua tue.. hohoooo.. inilaa pengorbanan yg aku terpaksa bayar dalam bersama2 suami membantu mencari rezeki utk keluarga.. kenapaa laaa dunia kita nie pakai sistem wang.. kenapa laa tak semua free jerr.. kan senang.. tak payah nak fikir pasal wang..

itula dunia.. terkenaaang jasa ma+ayah dalam membesarkan kitorg 4 beradik.. goshh.. mish my mom n my dad.. kadang2 diorang ada kol tanya khabar.. bkn main seronok diorang kat sana.. latest ma dan ayah kol, urmm, ptg smlm.. ayah sesema.. kesian ayah.. perubahan cuaca la kott.. 7 hingga brapa th nov nie, ada siaran langsung kat astro oasis dr mekah sana..wheeheeee.. nak tenottt..nak tenottt.. tak sabarrrr rasanyaaa.. hehee..

2 comments:

rfsx said...

its a bird..
no, its a plane..
no..its si kacak!!

p/s: rupa raafiif ngn abah beliau adalah sebijik..hehehehh.. ;P

beta penjaga peti ais said...

ditambah pula dengan acuan ibu nya yang saaangat comelll.. maka al jadilah hensem boyyy!! abaahhh, tepi laa..jgn la enterpremm.. T_T