jalan-jalan di taman

Wednesday, November 4

my 3rd day..

hohooo..today da my 3rd day masuk kat company baru nie.. so far semua alhamdullillah.. suppose ak kena kerja base kat cybr.. tapi alhamdullillah.. ak tak payah ke sana.. sebab office kat cyber dah pack.. kerja di damansara kaluuu, mmg bahagiaa laaa..dekat laa aku dari setapak.. actually 1st day itu hari, aku ada borak ngan kama masa on our way to office pagi tue..


aku: kama, ko pernah tak terpikir kalau2 kita tak payah kerja kat cyber

kama: takk kott cikpah..sbb kan hari tue dah diorg kata project kita kat cyber..

aku: ehh, mana tauuu.. miracle..

sampai2 jer kat ofis, kitorg diberi khabar gembira.. kitorg tak payah ke cyber.. kitorg kat SD jerrr.. hohoooo.. wheeeewheeeee!! ^_^ mmg sangat teramatlah gumbira di hatiii.. mcm my hubby cakap, rejeki anaakkk.. ^_^ alhamdullillaaahhhh..

a day before, mmg kitorg ada try jalan from stapak to cyber.. huh..tersangatlah penattt.. dgn terlajak nyer lagii.. frust betulll ngan signboard kat cyber+putrjaya.. xmembantu langsung utk org2 yg baru mcm aku nie nk cari jalan..ptg tue pegi without gps.. mmg sakit.. then, mlm tue pegi lagii.. with hubby's gps.. agak kurang sakit.. tapi ada jugak laa sikit2 sakit hatii..

1st day ada briefing + ice breaking.. dapat laptop office (laptop aku jadik pekasam laa alamatnyerrr..).. then, trus assigned to this 1 project named TPC.. mar kata susah.. dak opis kata senang.. ntoh lerr..ekekekee.. nnt we see how laa.. hehe..

2nd day xada apa..sbb si shaeful pun tak datang office.. 2nd day pun sesat jugak jalan.. haha.. kitorg rupanya pegang instruction yg salah.. hahahaa.. sampai tahun depan pun takkan jumpaaa.. XD

3rd day dah start install system n lain2.. nie duk donload dotnet.. bapaakkk lamaaa.. hoho.. sabar..sabarrr..

hari nie nasib baik dapat datang office.. smlm demam urat lagi.. dah 3rd time kott.. drive smlm pun xsabar2 nk sampai rumah.. hari nie dah ok dah.. ^_^ (demam rindu buahati sama kott..)

sabtu nie sangat seronotttt.. nk jmpa kawan2 shalam aka cleos.. :P depa nk tgk raafiif.. raafiif.. jom jalan2!!

4 comments:

rfsx said...

tmpt kjer lebih dekat..
alhamdulillah..
dpt laptop baru lg..
gaji lebihhhh masyuk..
benefit? alaa,sama je lebih kurang kan?
so, sape kata tak rugi kuar drp vpi?

hahaha..tu ayat provokasi..

tu la duk keja dengki busuk ati kat org..
ttgk org dpt rejeki lebih kat tmpt lain..
lebihhhhhhh lagi..
syukur alhamdulillah..

babe, proud of u..
lopakan je ssape yg dengki busuk ati hipokrit kat tmpt lama tu..
sgh hipokrit org yg menganiaya bini aku nih..
nak jugak aku aku sua muka ngn diorg n dgr diorg ckp sendri ape yg buat dia dengki khianat sgt kat bini aku tu..
(tapi tak sanggup lak tgk org nk memperbodohkan diri sendri gamaknye yer?)

sapa agaknya yaa...?
hehh..sendri mau ingt...
ntah pape kan mereka² tu kan syg kan? hahahaaa~

beta penjaga peti ais said...

hohooo..taau takperr.. alhmdllahhhh sangat3 dgn rezeki nikmat Tuhan bg nie.. apa yg berlaku tu dpt jgk jd pengajaran..

kita tgk jer laa drama diorang nie.. abg sniri dengarkan apa politik dari 'budak puding roti' dan gadis manis yg skali pegi cyber cerita tue kan..

nak naikkan diri sniri, pijak orang lain..haha.. hebat org mlayu kita skang.. share ilmu, ckpkita tunjuk pandai.. xshare bior cari sniri, cakap kita berlagak.. appaa ini.. penat laa kalau dealing with peeps yg hanya tau nak up diri sniri..

yg lagi soorang insan tue satu hal jugak.. kita dah kira cukup bagus 1bulan awal kata nk benti sbum kita cuti lama maternity leave supaya dia prepare nk ganti org utk rms.. kita nie mcm nak rak pk cana nk cover rms, bg all out kat dayah knowledge yg ada.. tapi org tue treatnya kita mcm serba tak kena..kita laa yg salah kat dia.. kita laa yg xingt kawan.. hmm.. even my last day pun dia buat endah tak endah.. *sigh suuka hati laa cik abang..

n for the record, interview yg i pegi utk company skang nie, adalah my 2nd time interview dalam hidup.. meaning, sebelum nie mmg i wasnt considering nk kuar vpi pun saampailah keadaan environment di vpi sana yg sudah porak poranda..org laiin, jgn citer la brapa kali depa pegi interview diam2.. vpi, berhati2 ya, mungkin ramai lagi yg akan kuar vpi..dan bukan salah company lain amik ur staff.. pemikiran yg sempit betul.. got 1 question la utk sapa yg agak marah with my new company nie yg kata salu amik staff vpi,kan, masa kita meng-interviwe org, kita pun tak der suci murni tanak pilih n hire orang yg dr company lain kan? so, kita sniri pun actly amik staff org jugak kan?? saja tanya..

(dah jd mcm 1 new post plak..wakakakaa..)

beta penjaga peti ais said...

p/s: abang, benefit ada tmbh lagi laa, ada aia insurance jugak..klinik panel dia pon ada merata negeri..bkn yg kl jerr.. saangat lah memudahkan..

rfsx said...

org yg dengki tu berharap dia dpt takeover kompeni tu kott...?

hahaha..all the best then...

nonetheless..they surely are all hardcore hypocrites..

xpe, pengalaman idup...