jalan-jalan di taman

Monday, December 14

budak tommey ibu abah

last saturday-12dec2009, genap 1 tahun our marriage..my 1st anniversary ^_^ dapat my best gift ever.. thx sayanggg.. profuse thaankkksss.. ngeeeheee.. semoga me and hubby berbahagiaa saaampai ke akhirnya.. bersama bahagia sekeluarga.. ber sama raafiif tomey (dan adik2 yang lain).. eheheheee.. aaaamiiiiinnnn..

hmmm, sabtu tue, aku kena kerja actly. sbb project over due.. keja sampai around 4pm , then i call it a day.. aku, beloved hubby, si tomey raafiif, n si gorgeous kuNgah mencemar duli ke ikano.. kitorg soping saaakannnn kat sanaa.. Y.E.S katakannn.. tak pernah sepuas hati itu bersoping.. hubby setia menanti dengan stroller.. ahakkss.. penyabarrr my hubbyyyy tue taauuu.. ekekkeee..

actually, aku bukan jenis pengejar sale.. aku lebih prefer shoping kat tempat yg tak crowded.. my hubby pun sama jugak.. tue yg g ikano sabtu tue, tak ramai orang sangat..tapi ada sale.. mmg sangatlah best.. sangatlah syok.. yosh!! bebetul la my day..

jenuh kena tegur budak ensem boy kat sana.. nak memilih barang kena tegur.. nak bayar kat kaunter pun ada tegur raafiif.. jenuh ibu nk gtau "ooo, he's 3month old.." dan nak cakap "raafiif, say hye to unty.." "he ehh, raafiif, ini kawan baru raafiif laa.."


ini gambar raafiif sabar menanti dalam infant seat yg ichiban ramen sediakan..


our beloved prince



raafiif yg terkepit


raafiif-ibu-abah


haa, ini sedang tunjuk kat my hubby al-kununnya ada lesung pipit jugak


sik faaannn!! :P


sik fan tinga dia pulaaak :P



while ibu, abah ngan unty angah dia sedap chow down, enjoy our meal.. gambar unty angah tak clear laa sayang.. later kita snap sama2 yerr.. pssttt~~ raafiif, uny angah dah nk start blogging.. ^_^ nnt kita sama2 tunggu yep..

sekarang, raafiif kalau baring, sibuk nak usaha mengiring, nak duduk, nak berdiri pun yaa.. pantang pegang tangan raafiif, nak tegak ajerrr.. ahahaaaa.. bijaaakkk anak ibu abah nie yerrr.. kalau bagi raafiif duduuukk, gagahkan diri nak duduk sendiriii..

raafiif suka sangat kalau bergugu-gaga dengan abah dia.. ahaaksss.. banyaakk jer cakap nyerr.. panjangg jer bebelnyerrr..

yyoosshhh!! huppp.. huppp.. nanti raafiif cepat jalan.. cepat bercakap yerr.. eheeee..

16 comments:

Anish said...

ekekek so kiut sengeh jer ahaks!!!

beta penjaga peti ais said...

raafiif sangat suka senyyummmm~~ ^_^

Kek Lobak Merah said...

raafif tomeyyy..muuaahh!

~* chirpy_chummy *~ said...

hoho...good2...nnt besar raafiif musti suke tgok blog auntie mar...SMILE^_^ celet la apip...auntie mar pn suke senyum...hihi

*tp muke dia cam matured la sya..huhu cpt nauuu matured...gagah perkasa gituu...hoho bley men tumbuk2 ng auntie mar ek...wiwiwii

Anish said...

hahaha amboii..main tumbuk2 bkn main golek2 n guling2 ke mar :P

beta penjaga peti ais said...

miss Lobak yg sgt menggoda:
huhuuu..tomey kan..kann.. :P nanti unty lobak buatkan carbonara yerrr..utk ibu raafiif.. wakakakkakakaa..

cik chummy yg suka senyum n kak nis si model yg bergaya:
men tumbuk2 surely la my hero menang..sbb masa tue mar da tua.. tulang da reput.. tumbuk nk ke kanan, tapi hala ke kiri.. atehhhlaaa..

Anish said...

wahahahaha mar..pat minum susu anlene menanyak erk..nanti leh celen apip :P

rfsx said...

anlene ape stended..
apip minum susu ibu ler...

hehehh..laaaagi klasss...
;P

Anonymous said...

high stended high maintenance,jadi menantu sultan terus t. makNgah leh numpang kkayaan Apiip ;) hoho.

Anonymous said...

hampooong tuankuuu..

beta penjaga peti ais said...

minum susu ibu anda jadi sihat dan kuat~~

lagu asal:
minum mila anda jadi sihat dan kuat..

Anish said...

erk..susu anlene tu untuk mar la :P:P

beta penjaga peti ais said...

maksud incik imrul iss, susu ibu yg apip minum lagi hebak dr susu anlene yg mar bakal minum.. ekekekess..

minum susu ibu jadi sehak dan kuak..

cLoud9 said...

hehehhe..rafif telah disumbangkan jadi apip??? ishh3 sian anak angkat ku ni..

muka ang nmpak mude lagi ek sya..patot muka da tua la da jd ibu kekkeke tgok mcm adik plak si rafif cececece suke ar tu..

tgok kelebaran muka rafif mcm sya..tp overall mcm abahnye la..

hehhee

beta penjaga peti ais said...

wakakakaa.. nama manja2 comel gituu.. jadikla apip.. tapi kalo nk panggil2 hero kita nie, aku mmg panggil nama penuh.. raafiif.. ^_^ doa org kata ekk.. :P

muka aku nampak muda tang manna la tueh.. ko nie puji lebeyh bajet aku nk ltak anak aku kat hang laa.. ko mai datang KL.. duk sbulan ngan aku.. 300 sebulan.. meh.. stat bulan 3.. acam? care?

bell, hang tgk kelebaran dia ja kaa.. ketembamam teu jugak la kott sis.. wakakakakaa.. sian kat aku.. hang nie.. dah puji, kutuk plak.. XD XD

ZuL said...

uish,rupus nih xnampak cm gaya bapak org laa...nampak still bujang gik