jalan-jalan di taman

Monday, December 28

jalan-jalan


last weekend mmg superb.. puas hati soping itu ini dengan my hubby, my mom, my dad n kak ngah.. raafiif jugaa.. eh, wait.. urmm.. hmmm.. xada beli barang2 aku pun.. nk beli heels asik tak ada size.. *sigh nak beli kemeja, mls nk q, then letak balik.. hahaa.. seluar tdo pun sama.. dah angkat beriya dengan my hubby nieh, sakali, time tgh q, on my 2nd tot, aku boleh rasa mcm malas nak beli.. yosh.. aku sendiri tak menyangka tergamak aku lukakan hati dan perasaan sendiri dengan meletakkan balik suar tdo pink terkebut.. tak apaa.. weekend depan ita pujuk hati nie balik, k.. syhhhh~~

puas hati dapat entertain my parents.. n plg best bila dapat bawak my mom pegi kedai daiso yg aku selalu duk gebang to her.. kdai where aalllll item worth rm5 sajaa.. tak macam kedai rm2.. so called 2 ringgit laa.. walhal ada jer yg 6inggit, 15inggit, puluh2 inggit pun adaa..masyem-masyem..

hari jumaat kitorg soping n we put raafiif in our baby carrier.. my hubby yg carry.. sangatlah comell.. sampaikan ada orang menegur, "sweettt".. bukan kata kembang semangkok my hubby, tapi dah sembang sedulang, setempayan dah my beloved hubby.. raafiif mmg sweet.. good boyy saja duduk dalam carrier terkebut.. dah hampir seharian, abgan naik lenguh.. ahakkss.. sian buahatii..

2days in a row.. aktiviti kitorg hanyalah brshopping.. best tak.. hahaa.. nak apa, cakap jerr.. semua dapatt.. raafiif la plg lucky coz, everyone was like, 'ehh, kita beli nie utk raafiif laa..' 'haa, yg nie raafiif sesuai..', 'hmmm, hensemmmnyerr raafiiiffff..beli lah..' n ibu dia, nak masuk kedai kasut, cari heels pun kena kejar2.. sambil semua org jalan2, then aku akan menghilangkan diri masuk kedai kasut.. tanak stop org lain.. so aku just chop-chop-chop less than a minute cuba each heels yg aku berkenan.. tapi frust laa u know.. kalo bab2 nk cari pakaian kaki aku nie, mmg sangatlah unlucky setiap kali.. ada 1 kasut scholl nie yg sangatlah aku berkenan.. tapi setiap scholl yg aku pegi mmg tak ada size aku.. geram kan?? aku mmg susah nk berkenan ngan apa2 footwear.. kasut ke, heels ke, slepar ker.. tapi kalo once dah berkenan, hmmffhh~~ salu unlucky.. size dah habis.. erkhhh~~ benci.. ooo.. haaa, ada 1 barang utk aku actly.. aku beli comforter lg. eheee..

kitorg beli stroller baru.. sbb senang sket nk jalan.. mmg ada stroller dah actly, tapi itu left kat setapak.. ma kata, tak per lah, 1 for KL, n 1 for mlca.. huhuuu~~ tapi me love sangat2 stroller baru nie.. gift from ma n ayah utk raafiif.. stroller baru nie sangatlah easy to use, to navigate, to everything.. n on top of semua tue, yg paling best isss, stroller baru nie bila lipat, sangatlah kecik.. mcm payungg.. mmg save space.. uhhh, seronoknyaa!!

jom jalan2 lagii!!

No comments: