jalan-jalan di taman

Friday, December 11

mood: grief







petang semalam was my grieving day.. got news dari mar, kawan kitorg: ben aka muhammad hanif bin abdullah has passed away selasa mlm baru2 nie due to car accident.. may Allah have mercy on ben's soul.. semoga dirahmatiNya.. dipermudahkan perjalannya di sana.. aamiinnnn.. -_-

ben was tooooo good for us and to this world..sekarang, blog ben akan terus menyepi.. touched by his last post.. 2,3 kali aku bukak blog dia.. ntah.. akal bodoh nie duk hoping akan ada new entry, new post.. 2,3 kali tgk id ben dalam my YM buddy list.. akal yg agak tak brapa betul nie hoping dia akan appear online.. mengharapkan sesuatu yang takkan mungkin terjadi.. wake up.. life must go on.. istighfar.. sedekahkan al fatihah.. sambung trus buat kerja..

to my dearest friend mar,
i wish i had words that can comfort u.. Mar.. i know this may be hard for you, tapi believe me, Allah knows best.. stay strong girl.. arwah surely tak mau kita bersedih berendam air mata rite.. u know him better mar.. be strong.. be a very strong girl, ok.. am here for you.. my thoughts+ my prayers are sentiasa bersamanya..

with a heavy heart, i dedicate this song to our beloved friend: Muhammad Hanif bin Abdullah aka Benjamin Boey.. Sekali lagi, semoga rohnya dicucuri rahmat, dan tergolong dalam golongan orang yang beriman.. amin.. amin ya rabbal alamin.. al-fatihah

8 comments:

Anonymous said...

Salam...

Memang sgt2 terasa biler arwah dah xde nih...
Asa cam baru semlm YM ngan arwah...
n pagi2 tue dapat berita dah menemui yg MAHA ESA...

Biarpun baru jer kenal...tp sikap arwah yg friendly asa cam dah kenal lagi... kdg2 asa sedey biler tgk pix/ comment arwah kat SP...
Semoga arwah dicucuri rahman dan ditempatkan dikalangan org yg beriman...

Kepada kenalan arwah...redha la atas pemergiannya...biar arwah hilang di mata...tetapi ingatan arwah tetap tersemat kukuh dalam hati dan ingatan kita suma...
kawan2...sedekahkan Al-Fatihah byk2 supaya roh nya tenang di sana..-

- Al-Fatihah -

EMYsaraegeo

~* chirpy_chummy *~ said...

thnx for ur support.no words cud describe..i miss him damn much!

beta penjaga peti ais said...

betul tue emy.. terasa kehilangan arwah.. kalau dia ada, adaaa jer bnda nk dibuat bahan.. ada jer nk dibuat kita gelak2..

walau singkat perkenalan, tapi banyak yang kita semua lalui bersama arwah..

semoga arwah tenang di sana.. al-fatehah

beta penjaga peti ais said...

mar, tak terputus hubungan kita dengan dia selagi kita berutus bacaan2 al quran utk arwah.. insyaAllah..

Anonymous said...

alfatihati ila ruhil almarhum muhammad hanif bin abdullah wausulihi wafurui'hi wayantasibu ilaihi ajmai'n. wa ila hadratin nabiyil mustofa rosulillah s.a.w. alfatihah....

-radzif

**Bila Comel Jadi Comot** said...

salam,

comel juga terasa sangat kehilangan arwah..masih xpercaya dengan apa yang baru di sampaikan saudara emy,,cam semua di reka-reka untuk di jadikan bahan gurauan,tapi apa guna arwah telah pergi meningalkan kita,walau baru lagi mengenali arwah comel sgt suka ngn sikap arwah yg sgt2 frendly n juga sgt memahami hati kawan2.
mmg tidak di nafikan tersa kehilangan sgt bila arwah pergi tanpa meningalkan tanda.dengan berita yg mengejutkan membuatkan comel sendiri sehingga skrag masih menanggap arwah masih ada,menantikan arwah Buzz kan YM kt comel..melawak dlm YM erm..tapi hati terpakse akur dgn pemergiannya.
semoga Allah mencucuri rahmat ke atas arwah n di tempatkan di kalangan org baik2.
kawan2 yg lain jgn sedey korang sedey comel lagi sedey
AL-Fatihah...

beta penjaga peti ais said...

betul tue comel.. kita kena akur dengan takdir ditentukanNya.. sama2lah kita doakan utk arwah.. :)

Hydolarc said...

al fatihah...ermm...nape ekk...aduhh,dah lama benar aku tak masuk SP,tau2 dpt berita mcm ni..mcm tak percaya je