jalan-jalan di taman

Friday, February 27

earth angel

hohooo..tengah tader kerja nie snornyerr..tue yang bz gilerr mengupdate blog.. hahaaa.. skang nie, aku tengah dengar lagu aku+hubby - earth angel.. perdengarkan pada kama..

aku : kama, haa, meh dengar lagu cinta aku dan imrul
kama : kuatkan sikit..nak komen..
aku : haa, dengar tuuee..intro dia saja dah menusuk dalam kolbuu..
lagu nie aku buat ringtone utk imruuull.. lagu nie jerr utk dia..
mmg kalau try tukar lagu lain, mmg tak lama lekat..
lagu nie jer menjiwai aku dan imrul..
kama : ..speechless..

1sr reminder

pagi tadi, dapat msg from my sis-Tengku Tengah..
"1st rminder: 75% of preggie suffer heartburn during pregnancy. try 2eat smaller meals, avoid spicy, highly seasoned, fried or fatty foods n chocs.."
aaaapppaaaa?? chocolates pun masuk dalam no-no list?? hohoo!! tedeyyy nyerrrrr.. uhukk..hukkk.. tiap kali jompa, abang musti belikan bueno.. hohooo.. abaaangggg.. pasni dah tak leh laa mamam lagiiii..uhukkkhuk...

hmmm, am expecting akan ada 2nd reminder..mungkin reminder yang daily basis la kott.. hohooo.. sediakan pen dan kertaassss!! cataattt!!

blok semedang

hari nie, aku macam biasa.. sampai opis.. bukak laptup.. bukak pastic kueh.. marah si anip buat kerja opis pagi.. (sebenarnya nama dia anis.. tapi xlekat plak nama tueh..) yer,laaa.. sampai opis awal bening.. terus bukak PC..buat kerjaa.. hok alohhh.. rasa tercabar kedibiliti eden.. hahaa..

tadi, dah on laptup, bukak email opis.. pastu nak bukak hotfm online, dah tak dapatttt.. rupanya2 dah kena block.. sbb category dia: radio and entertainment.. gerammm gilerrr.. baru semalam aku layan hotfm.. hari nie dah kena block.. bala nie mmg banyak dosa kat aku niehh!! benci bala!! benci bala!! err, utk pengetahuan, bala nie adalah orang yang bertanggungjawab memblock web2 yang dirasakan perlu..kununnyaaa.. VPI nie teruklaaa..kita ni dah la kerja siang malam.. takkan nie pun tak boleh nak tolerate.. block itu ini.. jobstreet laa..youtube..friendster..myspace.. itu smua ak tak la kesah sangat.. bukan aku layan pun..tapi agak2 laa nak block pun.. tah apaa2.. mmg i hate you laa bala.. lepas nie, jangan ada rasa berani nak sentuh my RMS server,ok!! kalau nak apa2 pasni, jangan harap dapat kerjasama sebegitu mudah.. kalau nak mintak maaf, unblock balik hotfm, pastu cakap AM SORRYYYY!!.. selagi tak ada gaya amir, selagi tue jangan harap dapat kemaafan dari ibu mengandung ni tauuu.. ikk.. hate you!!

Thursday, February 26

merapek

tadi, kepenatan, kebosanan.. saja stay office.. layan download brushes.. pastu tetiba si dila tegur.. dia la salah sorang dak opis yang kuat giler merapek selain dari kama.. salunya, kama (jiran sebelah meja opis) la teman buat cakap merapek sehari-harian.. tapi, kalau dengan dila nie, bapak merapek diaa.. sampai ekspresi2 siyess gilerrrr.. kalau orang sekeliling dengar tue, mmusti diorang tak budget yang kitorg nie merapek snornyer.. nie perbualan aku dan dila tadi..
errr, nasihat: hanyalah untuk hiburan semata..kalau rasa diri anda terpsycho dengan dialog di bawah, dinasihatkan, terus off workstation anda pada kadar seberapa segera..
dila: weh da nak malam da ni
dila: pesal tak balik lagi
dila: ko kan ngndong skang ni
dila: tak elok
dila: untuk kesihatan
dila: kerja banyak2 nie
sya: ngeeeheee..
sya: da ansur2 pun nak balik nieh..
dila: ngeh ngeh ngeh
dila: ko g tak yana tuannag nanti?
dila: ahad ni kan?
sya: tak kott..sbb ak balik mlako..
sya: buat pahalaaa..
dila: buat pahala?
dila: hmm aku tak paham ape tu
sya: iyo laa..salam, cium tangan..pahlo smuo tue
sya: sediakan air nescafe utk suami
dila: hahhahaha
sya: layanan utk suami smua tue dapat pahala..
dila: a ah
sya: insyllh masuuk syurgaaa..
dila: btul btul btul
dila: wahhh so suuuuuwwwweeeiiit
sya: ngangngnangnaaaa..
sya: ko kena tau semua tue..
sya: usap rambut suami
dila: hehhee
sya: beruskan gigi suami
sya: bukakkan tv utk suamiii
sya: semua utk suami
sya: ingt tue..
sya: tauuu..
dila: beruskan gigi????
dila: hehhehe
sya: kalo ko nak, aku boleh terbitkan buku panduan melayan suami
sya: ko nak?
sya: kalau nk, mungkin awal bulan 3 la kot baru boleh publish
sya: sebab ak rasa cam nak gubah ayat2 smua te agak susah
dila: seyes ko nak terbit buku ni?
sya: a'aa..
sya: apa tajuk yg sesuai ko rasa2 ek
sya: nak kaler apa eh cover page dia?
dila: hmm cakaran harimau
sya: urmmm, itu tajuk yg agak kontroversi..
sya: maklumlah, org mesia nie susah nk paham..
dila: hehehhe
sya: rimau2 nie kang dorg ingt buku utk peringatan masuk ke zoo negara..
dila: hmm xpun ko letak...
dila: tips 2 layanan untuk suami tercinta
dila: hmm tak pun
dila: ooohh!! suamiku
sya: macam panjang jerr..nnt penat nak type..
dila: tak pun ooooh!! suamiku
dila: kan pendek
sya: haa, kalau: " ahaks "
sya: haa, bunyi dia cam manja2
sya: ye dak?
dila: hmm ok ga tu...
dila: xpun ''ehem''
dila: ok gak tu
sya: musti bold kan..kedian senget sket..
sya: font kaler purple..
sya: ok tak..
dila: a ah
dila: btol
dila: cantikk ..pastu ko letak la love love
dila: background mst kaler pink
dila: tusan kaler purple
dila: then love tuof cos kaler merah
dila: ye dak?
sya: betuuuulll..
sya: pastu kita letak gambar epal..
sya: cam iklan desprate housewife..
sya: pastu kita taruk note: ini bukan iklan desprate housewife"
dila: a ahhh
sya: itu utk elak pembaca kompius
dila: btul btull
sya: bila cakap dgn ko trus ada idea
dila: tapikan...kene ke letak epal..
dila: macam banyak sngt kaler plak
sya: alaa, epal kaler merah laa..
sya: kan kata tadi kaler love tue kaler merah
sya: so match laa..
sya: kita letak dekat2
sya: jadi, orang boleh nampak, kaler dia match
dila: ko buat la epal yg tak dibelah ngn yg da dibelah
dila: mst cantikk
sya: tapi macam penuh sangat plak..
dila: la ape plak penuhnye...ko jgn la buat buku yg kecik macam buku nota tu...
dila: ko buat buku yg besar sikit la
dila: macam majalah remaja tu
sya: ooooo..buat macam yellow pages..
dila: so space luas
dila: haaaaaaaaaaaaa
sya: oooooooo..
dila: btoll
dila: lagi banyak space
dila: macam2 gambar leh letakk
dila: leh letak gambo sesape la..
dila: leh letak gambo imrul ngn ko...
sya: betul..alaa, kalau tak cukup space pun, kita tambah jer laa kertas mahjong kat muka surat depan utk extend..jadi, kita lipat-lipat..
dila: a ah la..
sya: tak boleh letak gambar aku+imrul..
dila: idea menarikk
dila: leh letak letak ketas majong
dila: mst sennag org nak ingat buku ko tiu
sya: ak+imrul hanya utk masing2..kami milik masing2..
dila: n senang nak carik
dila: di mane2 kedai buku
sya: itu aku ingt nk letak kat bibiografi..tapi letak shadow sket gmbr kitorg..jadi cam misteri2 sket..
sya: (betul ke ak eja bibiografi)
dila: btul latu ejaan tu
dila: kalu ko nak nampak misteri sngt
dila: baik ko tutupkan bahagian mate je
dila: lagi nampak misteri taw
dila: takpun
dila: korang amik gambo disebalik celahan daun ke
dila: supaya
dila: ala ala tak nampak muke
dila is typing a message.
dila: misteri jugak tu
sya: nak cari pokok apa? alaaa, tanak laaa..itu bukan ke style peserta lawak king salu buat bila nak introduce ttajuk dorang ker?
sya: baik aku tutup muka, tapi tunjuk part pipi jer..
sya: ok tak?
sya: lagi susah nak teka

..perbualan merapek nie berlarutan..last2..

sya: dila, aku ada taruk dialog kita lam blog aku..ko tgk la..tp ak tak publish lagik nie..tgh edit nak bold itu ini..
dila: ceh hampesss la ko nie
dila: nak kasik muke aku tebal la tuh
dila: haram kejadah tul
sya: baca sudahhh
dila: harap2 anak ko nanti tidak senakal engkau

macammmm2

eiiii..semlm baru gaduh ngan zol..tah laa..mcm2 plak diaa.. suh tambah test case itu laa, ini laaa.. benda yang tak perlu pun nk suruh..bukan apa, benda tak compulsory lagik, bior jer la duluuu.. RMS aku tue kan urgennnnnttt.. ada VIP case tue.. dah la itu hari ada license problem.. ini lagi nak delay2.. hanngin laa.. karang big boss ingat aku punya side yang problem..kerja delay2.. datang office tadi pun aku mmg buat berat mulut nak tegur si zol.. sakit hatii..smlm dia reply msg lam kul 12 lebih.. time tue aku dah tdo.. bila terjaga, baca msg dia, mmg haaangennnnnn jerrr.. langsung susah gilerr nak tdo.. siott jer..

tapi, sat2 tadi, time lunch.. dia tegur aku.. tanya naper aku tak lunch.. huhuu~~ tatau ker dia yg aku tgh bz nak mampos nk siapkan summary rate dia tue.. tambah bermasalah bila formla dia tue salah.. QA return balik.. nie aku pulak kena buat formula baruu.. nak pikir bukan senang.. bila zol dah tegur aku macam biasa.. aku pun tah lerr, jadik ok terus.. tak der dendam apa lagii.. ntah.. cepat sangat lembut hati.. *siighhhh~~ apsal laaaa aku tak marah lagiiii.. apsallllllll!! apsallllllll!! kat yuz tadi pun sama.. boleh tak, dia cakap dia tak berani nak present dekat LHDN..sebab tak terar lagi bab2 logik R2008.. before present tadi, aku agak rasa tak kompiden bila dia cakap cantu.. apa2 pun, aku standby jer laa.. kalau dia anak buah aku, mmg dah kena sound tueh.. ini sebab anak buah orang.. maleh nk cakap banyak..

kang kata aku pok pek..pok pek..*sighh.. tadi pun, mostly, aku yang cakap.. hohooo.. xpo lah.. rini mood yang malas nk layan semua karenah orang yang macam2 nie..

Wednesday, February 25

qada training RMS

nguuhuuuuu~~ tadi my boss kol.. dia mengkhabarkan news yang agak kurang menyenangkan aku.. relaaxxx.. brithiiinn.. brithouutttt.. brithiiinn.. brithouutttt.. hohoooo.. ak perlu la aku ukirkan dialog antara boss aku dan aku tadi.. karang kata boss aku kejam pula.. ( monollog dalaman: APIIISSS!! KO MMG KEJAMMMMM!! KEJAAAAMMMM!!)

weekend nie aku kena attend training RMS yang tak jadi kat Regalia sana itu harii.. hohooo.. buat utk 4 days- sabtu, ahad, isnin, selasa.. hohoooo!! rasa tekanan bertubi tuba..

dah la tadi test case RMS kena buat baliikkk.. kedian problem kat R08 manual plak.. ini pun satu hal jugak.. budak yang pegang R08 nie boleh buat dunno ngan bugs kat borang diaa.. hangen laa aku tadii.. aku marah2 tue bukan sebab suka2 hati akuuu jerrr.. tapi adaa la sebab musabab nyerrrr..

ceritanya:
aku jumpa bugs kat borang R08 (manual). borang nie ika yang test.. sso aku mintak laa betulkan.. time tue aku ingtkan belum release.. dia release R08 manual ni tah bilaa.. dah lamaa.. aku buat R08 pdf.. borang aku lagi awal daripada dia dah siap release ke production.. nak dipendekkan cerita, si nik datang kat aku, tanya date bila aku release R08 manual.. aku cakap laa R08 manual belum release.. kat staging lagi.. nik kata dah..cuma ttau tarikh.. aku terus terpana.. apa taknyaa.. bugs yang aku jumpa kat staging tadi tue apa cerrr.. "ikaaaa! R08 manal dah release??" tanya aku yang agak tak puas hati.. "daah.." jawab ika tanpa rasa sangsi.. "abeh, bugs tadiii?? kita betulkan kat template kat staging kita tue.. apa citer?? ko nak bior template yang ada bugs tue gitu jerr kat production sanaa??" aku dah mula bertanya dengan rentak yang agak tertahan2 nak marah.. "errr, tah.."
haaaaaaaaaaanginnnnnn jerr dengorrrr.. xkan laa semua benda step by step nak aku ajor kaaaaaaannnnnn.. ikut piikir logikkk laaa.. *siiighhhh.. nantii laa, aku suggest kat apis, mintak buat 1 hari, kita buat kelas: "MARI MEMAHAMI CARA2 KITA BEKERJA!!" atau, "MARI BELAJAR BAGAIMANA UNTUK BERFIKIR SECARA AKTIF DAN KRITIS".. *siiighhhhh tolongglaahh.. kalo nak berfriendster kerr, nak bermyspace kerrr, lantak lah, kan.. tapi kalo wat kejer tue, cuba wat bebetulll.. jangan nak jadik pak turuttt jerr.. pastu bila orang dah tak monitor, dah menonoonggg.. nanti balik2, akuuu jugak kena.. kalo jawapan my boss aku mmg dah tau dah- "sooo, masalah aku kerrr??"

Aku tanya, ada save tak print screen yang aku tolong pscreen tadi, dia cakap tak save.. mmg dah menyirap laa aku kan.. dia ni paham tak R08 dah masuk prodddd.. iskkkk.. tatau nak cakap la dia niehhh.. aku cakap, lantak ko lah.. buat la cana2 pun, tp dalam report nak ada printscreen tadi jugak.. ya rabbiiii, nik pun gelakkan jerrr.. dah tak leh nak buat apaaa dah dak2 niehh..

itu dah 1 permasalahan, ada plak 1 lagi tadi.. sebenarnya bukan masalah apa pun.. tetiba aku kena buat training ngan internal user(vpi staff) + external staff (lhdn) user utk borang R08 nieh.. kena buat pukul 3pm utk vpi staff.. besok utk lhdn staff.. tak der hal, laa.. pzen2 nie dah biasa.. ad hoc pun dah biasaa.. lagi pulak, dah mmg tau in n out R08.. so kompiden.. cuma, time2 banyak hal nie laa, nak kena buat itu ini.. attend itu ini..

sabtu, ahad, isnin, selasa nie kena plak attend training rms tue.. nasib buat kat pandan nie jerr.. huk huuukkkk~~ suamiku yang terchentaaa.. weekend nie, tak per laa kalau abang tak turun KL pun.. fahamm.. tak perrrr, rasa rindu kat abang yang teramat nie akan cuba disimpan.. minggu depan masih boleh berjumpaa.. uhuukkk.. huuukkkkk~~ (wat ayat sadisss..aitchhheeeee..)




trrrrrrr~~

trrrrrrrr~~ tejjuukkkkkkk~~ pagi2 sampai opis, tejuk yang ammatttt.. bermonolog jap dalam diri: "trrrrrrr~~ aku kat amrika kaa?" trrrrrrrrr~~

hmmm, pagi tadi, ajak buahati balik terengganu weekend nie..theeeeheeee.. hampir setengah jam nk susun ayat.. :P bukan apa, kalo dulu, nak balik terengganu, xkesah bila2.. tapi, skarang, tgk timing buahati jugak, risau buahati penat kerr..yer laa, abg dari melaka.. siaannnn buahatiii.. hohooooo~


akhirnya, buahati call.. dan cakap ader hal.. XD wheeehhhheeee!! taayangg abaangggg!!

Tuesday, February 24

tangkap!! tangkap!!

semalam, pegi JJ ngan khad.. nak mengobat hati nan luka lara nie laa.. round punya round.. pusing punya pusingg.. ada jugak laa few things yang kitorg TERbeli.. dalam pada bershoping semalam, ada 1 pengalaman best nak share ngan korang..

al kisahnya, si khad nie nak tumpang barang dia dalam beg laptop aku.. so, kitorg dudukla kat satu sudut nie.. masa khad nak masukkan barng dia dalam beg aku, tetiba, ada sorang nenek cina tua, yang bertongkat, terketarr2 jalan lajuu menuju arah aku+khad, sambil jerit, "TANGKAP!! TANGKAPP!!" nenek tue mmg aku tau, xbrapa sihat.. dia mmg sentiasa berlegar kat JJ maluri nie.. aku+khad ketakutan tgk nenek tak sihat nie kejor kitorg.. pastu kitorg jalan laju untuk menjauhi nenek tak sihat tersebut.. aku toleh belakang, cuak gilerr bila tengok nenek tue jalan lajuuu terketarrr2 dengan tongkat dia, sambil jerit, "TANGKAP!! TANGKAPP!!" mmg aku lari sampai nangiss2.. khad laa yg tenangkan aku.. semua orang yang ada kat situ, semmuaaa gelakkan kitorg.. sampai yang tekan2 perut terduduk2 pun adaa.. bila dah agak tak nampak bayang nenek tak sihat tadi, baru rasa agak lega.. baru perasan jari aku terketar2..


regalia oh regalia..

semalam aku mmg tekanan abis.. mmg bad day betul.. supposedly aku kena attend this training dekat regalia bukit jelutong sana for 1 week.. alih2, dah pergi sana, kena "halau" plak.. tak der la halau "shuhhh-shuhhh" tue..tapi diorang suruh kitorg yang dari jauh nie balik.. alasan diorang, sebab participant terlalu ramai.. kitorg sampai sana mcm, wut the.. ok, 1stly, boleh tak korang treat tetamu nicely.. diorang boleh query why kitorg should attend this training.. nie nak marah nie.. soalan apakah ini.. yang datang nie smua core person utk oneil/rms nie.. pastuuu, kalau diorang mmg nak hadkan orang, boleh tak tolong aktifkan aktiviti otak kalian utk control awal2 lagi.. masa boss kitorg emailkan names of the participants, diorang siap reply "thanks and noted".. tak der pun cakap apa2 limitation ke apaa.. dah sampai sana cakap "ooo, too many people, laa.." bengkekkk jerrr.. siap tanya kitorg why kitorg kena attend this training.. astagaa.. kalau ikutkan hati panas nie, mau ajer menjawab.. (walau menjawab jugak laa serba sedikit..) nasib ingt anak..

tghri tue, ktorg ngadu kat YC.. mmg perang meletus lepas tue.. YC kol dorang.. dorang kasik reason training room kecik.. haa, lepas tue, YC trus suh ktorg balik.. dia emailkan email kat regalia.. padan muka.. main2 ngan kitorg lagii.. aku suka ayat last dalam email YC:

"Anyhow, thank you for your efforts to accommodate us in this training."

balik2 office hari nie, kena buat UAT untuk RMS. dengan LHDN.. nasib semua dah ready.. tinggal cakap jer laa lagik.. dak Din yang pzen.. tapi aku kena jugak lerr nyampuk sana sini.. sbb agak plahan.. aku cut2 short jerr.. mana yang penting jer laa pzen kan.. sonang.. terus settle.. tak der issue.. berjayaa!!team kitorg mmg mantap..

belkin lagi..

hari nie, terperanjat aku..tgk si ika beli beg sejibik sama ngan beg laptop aku.. siott jer.. itu belum kira lagi si nor tue haa.. tp tak kesah laa..dia jauh.. kat subang nuhun.. ini, haa..si ika ni 1 team ngan aku kott.. beg sijibik sejibikk samaaa..kalerr mmg merah hitammm.. mmg laa tak kesah laa hak pengguna wut ever not.. tapi, agak laa.. sejibikkk tuuue..beli laa kaler lain.. atooyyyyaaiii..

Tuesday, February 17

Terjaga pagi2 buta

Tengok jam..atooyyyaaii.. baru pukul 2.12am.. terjagaa pagi2 buta nie plak.. recall punya recall.. dah dapat tau kenapa terjaga awal nie.. sebabbb, aku mlm tadi tidur agak awal.. pkul 10pm cantu.. borak ngan suami pun sekejap jerr.. sebab batry low sasangat..charger plak kat office.. aku sejak bergelar career women nie (aitchecheeewaaa~) Jangka hayat aku tidur mmg 5 jam sahaja.. kalau aku tidur awal, aku musti bangun awal.. tekanan betul.. that's why aku tidur 12 ke atas.. weekend pun sama.. dah bangun, terkebil.. nak boleh lelap balik tue mmg agak terseksa.. tambah2 sekarang nie.. bangkit tidur, perut kosong.. mula la nak membwekkkk~~ T_T lagi worst bila beberapa hari nie aku baru baik demam..batuk2 nie pun tak habis lagi.. so, kalau terjaga, mmg batuk2 jer laa.. nie yang buat rindu kat buahati nie.. kalau dia ada, terjagaa akuu.. sakit pening muntah aku, buahatiii la yang jagaa..


Thursday, February 12

I'M PREGNANT!! ^_^

ngeeeheee..salamss semuaa.. seperti tajuk tertera, yerr, betulll..i'm pregnant!! ngeeeheeeee..sonokkkk.. sebenarnya, dah agak lama dah tau, cuma tak sebarkan lagi sebab nak confirmkan bebetul dulu.. :P setelah 2x buat checkup, scan, then baru nie nak sebarkan berita gumbira pada semua.. :P

sekarang dah 8minggu dah.. ^_^ isnin lepas, pegi scan.. dah ada heart beeaaatttt~~ buahati tersengiiiihhhh diaa.. teringat time awal2 1st time scan dulu.. happy dan girangnyerrrr buahatiii.. dia punya excitedd, sampai clumsy abesss haritu.. XD

morning sickness tak ada la teruk sangat..cuma bila dah masuk minggu ke 8 nie yang jadi agak kerap muntah2, loya2.. buahati mmg risau.. pantang dengar aku masuk toilet, musti berkejar check aku.. siaaaannnn buahatiii.. seeetiap hari, musti tanya ubat da makan? susu dah minum?? dah makan belum?? pastu fact reminder yang selalu dapat: "sel otak baby akan betambah sebanyak 250k sehari.." smpai aku pun dah terhafal dah.. XD


kalau before masuk 8th week nie, jarang sket muntah2 nie.. cuma lately, agak kerap jugak laa.. yg teruknyer tue, kalau makan apa2, asik termuntah baliikk.. minum ribena muntah ribena..minum soya, muntah soya.. tambah agak teruk bila kurang selera makan.. xbrapa nk lalu.. kalo kat office, time lunch paling tak suka.. sbb kena pk nk makan mana.. aku dah xboleh pegi kedai yg aku+kawan2 salu lepak.. situ bau kepam.. few other kedai sama jugak.. so yang boleh kat kedai mahal jerr.. aduuuuhaiii.. siannn akuuu..boleh pokai tauuu..

sekarang dah kena train makan ubat2, anmum materna, kalsium2, ikan kod.. huhuuu..demi anak terchenta..



bersama adik kesayangan: kakngah+kakchik, sepupu2 kesayangan, sahabat2 terchenta..
GIRLSS!! smiiiillllee!!


buahati tersayang..cinta hati yang sentiasa dirindui.. :P

Wednesday, February 4

akhirnya kembali

huhuuu~ setelah mendapat seruan daripada sahabat2 pasal betapa berkepuknya blog nie, akhirnya berjaya jugak aku luangkan masa untuk update blog.. big boss smua taderr.. td, kat status ym aku aku taruk: "i am working, which is something that u should be doing.." baru nampak hworking sket, kann.. (mampos laa kalo boss aku baca~) alasan 1lately mmg bz..lepas kawen itu harii, menimbun keje menunggu.. alasan 2 tambah orang kuat RMS dari support team dah nk benti keje..byk laa kena korek elmu dari dorg.. yang sorang (incik burn) dah benti.. incik ebon pun dalam masa terdekat nie.. RMS tak pat cover smua g nieh.. huhuu~


gambar nie aku edit tak lama dulu time awal2 gebang2 kunun nak update gmbr kat blog.. tapii..tue laa..tinggal harapann.. nguuhuuuu..


cakap banyak tak guna.. gambar kat atass nie adalah gambar time nak mengisi perut di pizza hut.. di awal penggunaan DSC-T77 sony.. banyak gambar snap.. lagi sonok aku mengedit.. :P

bawah nie plak adalah antara gmbar2 time kitorg melawat zoo melaka..



seronoookkk.. bukan kata penat jalan sangat pun.. tapi, penat bergelak.. mula2 ingat nak jalan2 pusing zoo..tapi, tak sampai separuh jalan, ermmm, suku jalan kotttt, ak da xlarat.. apa tak nyerrr, tiap cage cik abang ni nak singgahh tauu..

ok, gambar time kawen aku upload sket2,k.. banyak sangatttt.. plg kurang yang ada skang ada laa dalam 2000++.. mungkin cara yang terbaik adalah dengan aku upload dekat flickr jer.. skang aku tgh usaha upload ansur2 gambar kawen.. nanti dah habis upload, aku akan update kat dalam blog, k.. :P

bdw, ini nak update story sket laa, lepas kawen.. :D skang, kalo korang datang melaka, boleh la aku cakap: "ehh, jemput laaa datang rumaahhh.." ecceeeewaaaahhhhhh~~ jemput yerrr datang.. rumah ktorg kat taman saujana indah 20.. cuti sekolah bulan 3 nie insyllh family aku nak datang rumah.. ngeeheeee.. :P rumah siap lengkap semuaaa.. beli semua dalam masa 1 hariii.. tv..set katil..fridge..washing machine..diner table.. hubby aku tau laa acamano pening tak pening, penat tak penat kepalo ktrog itu hari nak milih barang..jap ke utara..jap ke selatan.. nasib ada mak mertua yang membantu.. :P semua beli cash.. selesaii.. express.. mudah dan simple..

minggu lepas, aku siap hias sket2 taman kat rumah.. XD susun batu sungai tue.. ngeeeheee.. abang pulak menambahkan lagi koleksi ikan lam aquarium dia tue.. boleh kata tiap2 minggu dia tambah ikan.. mcm2 ikan adaa.. siput pun abg beli jugak.. :P dah beranak pinak siput2 tue.. keeeheeeee.. seronok tgk ikan2 tue.. buat peneman kalau aku tak ada.. (banyak lerrr peneman abangg, yekkk.. astro lagiik.. hahahaaaa~)

buat masa sekarang nie aku dan hubby duduk berjauhan lagik.. weekend baru dapat ketemu.. takperrr.. tabahkan hatiii.. kawan2 bagi support.. family bagi support.. abang pun 24/7 bagi support.. insyallah, ada laa rezeki kat melaka sana nantii tuue.. errr, sapa2 yang ada tau keje kosong kat melaka, khabar2kan laa pada patik yerr.. susah nk cari IT sana..

hmm, k,laaa.. stakat nie laa dulu yekk.. bebesok, update lagi.. tambahan, ada news nak gtauu.. ^_^ ngeeeheee..


*buat masa skarang, flickr masih lagi mengupload gambar2 yang tak berkesudahan tue.. itu pun dah upload sket2 dah tue.. iskk.. nnt, kalo got nuff time, aku edit kasik siz kecik sket.. urmmmm, nie kat bawah nie adalah gmbr2 ang aku penah edit.. tapi tak siap semua lagi.. sebab ramai sangat menanya.. sowiiiiii sangattt2 tauuu.. kalo upload smua kat sini karang berat lerr blog patik nie nak load haa..




sebenarnya ada 3 slot.. tapi nie baru siap 2 gambar nie jer duluu.. later patik upload lagi yerrr.. :P

latest update: gamabar hantaran