jalan-jalan di taman

Monday, July 6

kad kahwin | wedding card | wed card ..

hohooo.. sekarang dah siap few template utk wedding card.. aku dan budak rumah aku buat bisnes skarang.. buat bisnes kad kahwin.. hehee.. rasa seronok mendesign2 nie.. lepas puas buat beberapa design utk kawan2..

untuk permulaan nie, kitorg ada few design.. kalau sesiapa berminat, boleh la kontek kitorg utk quotation.. pricing, mmg muraahhh.. plg tinggi pun rm1.00 jer uk 1000 keping..

**oleh sbb ada yg salah phm..RM1.00/keping kad untuk order yang 1000 keping dan ke atas..
bkn RM1.00 utk 1000 keping ok? - sekian, macehhhh~


eh, jap yerrr.. buahati dah msg..tanya dah makan ubat ke belum.. hehe.. nie nak maka
n ubat jap eh.. theeeheee.. *up up and da waaayyyy!!

.
.
.

ok.. dah makan dah..

ok..sambung balik bisnes tadi.. haaa, itu laa..ok.. kalau tgk kat bawah nie.. ada few design yang mana ini aku sendiri design kann.. nnt aku upload lagi design2 dari partner aku - linda topo plak.. she got lotsa very nice design..

[wed card: abadi]



[wed card: buahati]


[wed card: cintahati]


[wed card: dedauncinta]

ok, so sapa2 yang berminat atau ada sebarang persoalan, boleh tanya melalui blog nie atau boleh jugak
direct menghubungi person in charge kat bawah nie ok.. ;P
sya : 019-2193614 [ iciceme@yahoo.com ]
ida : 017-6021601 [
cat : 017-2804668 [ eliana_qila@yahoo.com ]
more design to come.. *wink


update!! update!!

hohooo.. semalam tak sempat nak update pasal my visit ke kinik.. :P

kelmarin dengan bersemangatnyer, pergi kinik utk 3d/4d scan.. punyalah lama tgu.. last saturday ramai pulak q.. landing kat buahati, sampai bahu sengettt2.. bila turn dah sampai, rasa sooo excited..

mula2 our doctor starts with 2D scan.. doctor go into detail setiap part of my lil-but-not-so-lil baby.. check lungs diaa..
stomach.. dengar heart beat our baby.. saaangat terujaaaa.. sampai sekarang terngiang2 heartbeat diaa.. lajuuu.. (*suka tgk reaction buahati.. saaangat comel..dulu pun doctor ada sampai tergelak tgk buahati bukan main excited bila dapat tau jantina walau tak kompem lagi time tue..) panjang thighs our baby, besar our baby, berat baby sekarang is 1.5kg..

sekarang dah masuk week 31.. nebeesssss.. nebeeesss.. tapi dalam masa yang sama, tak sabarr..


during 2D scan, nampak our baby facing ke bawah.. so, xdapat lah nak proceed 3D/4D scan.. our baby maluuu2.. dia cover muka dia.. bukan saja tutup muka dengan tangan, tapi jugak dengan kakii2 skalliiiiii.. ahakksss!! mallu sangattt buahati kesayangan abah+ummi yerrr..
nnt bebesok, around august, kitorg plan nak try our luck lagi sekali utk scan 3D/4D scan..


Saturday, July 4

fuhhh~ fuhhhh~ tiup sawang..hehee..

Fuhhhh~ fuuhhhh~~ dah berkurun aku tak update blog.. bukan apa, dah tue tenet kat opis nie block itu..block ini.. nak update blog pun tak dapek.. kiranya, status YM aku tue dah berapa kali jugak la letak "killing Bala with spork"..

Hmmm, sedar tak sedar, sekarang dah masuk 7bulan of my pregnancy.. besok, insyllh nak g 3d/4d scan kat kinik.. tak sabaaarrrrrrrrrrrrrr ^_^ wheeehhheeeeeeeeeeeeee!! Last visit dah tau jantina.. cuma tak confirm jerr.. :P xpuas tgk our baby kat screen monitor tuue..rasa tak mau stop scan.. :P bila doc citer mana part kepalaa..mana part tangann.. peruttt..jantuuunggggggg.. (nampaakkkk heart beat babyyyyyy) seronooooookkkkkk!! tersengehh kitorgggg.. tiap kali tgk baby, musti mengalirr air mataa.. dpt tengok our baby sihattt.. seronookkk sangatttttttt..

tapi, last visit, check2, doc cakap gula lebih dalam darah..so next weeknyer, kena datang lagi.. kena puasa.. doc cakap kena amik darah 3kali..minum air gula.. so bila aku+hubby datang kinik, dgn nebesnyer, aku melangkah ke bilik doctor.. kena minum air gulaaa..yang mmg bapakkklah tak sedaappp..nurse tue tergelak2kan aku sbb ak minum tak duduk diamm.. hubby mmg sah2 gelakkan laa..alau mulut dia duk kata kesian..kesiannnn.. :p wakakakaaa.. diri sendiri pun gelakkann diri snirii..huhuuuuu~~ taapi, i tell youuu, mmg air gula tue sangatlah tak sedapppppp~~ bwekkkkk~~ nurse tue cakap, kalau kat hospital kerajaan, lagi teruk rasa dia..lagi pekat.. mgkin laa jugak..sbb yg nie botol dia cantikk..pastu tak lah selikat yg ak penah tgk duluuu.. sejuk lagii..baru kuar peti aisss..so tak lah cam terseksa sangat kannn..

lagi susah nak control sugar intake daripada nak kawal kolestrol..dalam duk jaga sugar intake tue, bedal big apple 2x jugak.. housemate+sista laa pemurah sangatttt.. depa nie, pantang aku sebut iu ini, melilauuu pergi cariii.. sebenarnya, bukan menigdaam ke apa.. so far aku pun tak ada laa rasa mengidam pelik2.. makan smua mcm biasaa jerr.. kawan aku ada pernah tnya, either aku ada terasa tak nak mengidam sesuatu.. aku cakap laa so far tak adaa.. cuma kalau nk pun, mengidam nak kereta jerrr.. waakakakakakaa.. bolehhh..

alaa, tapi tunggu laa bila part inject nnt.. huhuuuuuuuuuuu~ T_T sakitt wooo.. ada 3 session.. 3 kali amik darah..1kali after stiap 1hr.. utk 1session, mmg doing well.. berpeluh abeh tangan nie tok sah citer laaa kan..mmg sejuk membekuu tangan.. hahahaaa.. pastu, utk 2nd session, aft 1hr berlaluu, dgn tgh laparnnya segala, ak kena cucuk 2kali..sbb xberjaya.. sakiiiiiittt~~ tapi tahankan ajerrr.. puas laa hubby pujuukkk.. yg terharunya tue, hubby pun tak makan sama sbb aku pun kena tahan makan jugak.. ^_^ sweetkan, imrul, kan.. :P (utk kama yg kat bakang ak nie: "eh, ska ati lerrrr ak nk puji suami akuuu.." monolog dalaman ko tue ak mcm dengarrr2 jerrr tauuu..) then, tgu last session.. kali ke tiga nie mmg lunyai abiss lengan akuu..dah cucuk jarum, kuarkan baliik.. cucuk lengan kiri, tak dapat, cucuk lengan kanan pulaakk.. aku pun tak faham, uratnyer nampakkk jerr..tapi tah apsal tak kena.. hubby kena genggam pangkal lengan supaya darah kumpol.. last2 doc amik kat belakang tapak tngn.. kat situ, bapakkkk sakiitt.. nasib doc+nurse dia nice.. xhabis2 nurse tue cakap kesian kat akuu.. smpai aku nangisss2 tahan sakit+gerun jarum tue..

pernah cakap kat hubby, risau sebenarnnya pada sifat aku yg penakut nie.. yerlaa, jarum gitu pun da taku sampai nangiss2.. nnt bebesok, time labour bebesok, macamanaaaa laaaaa.. buahati mmg W.A.J.I.B kena ada time tue.. hubby lah penenang akuuu.. jenuh jugak laa buahati kuarkan fakta2 yg sampai akhirnya, menenangkan akuu.. :P terima kasihhh buahatiiii.. ini laaaaa pengarang jantung hati segalanya buat akuuuu..

baru2 nie, ktorg banyak jugak laa berabeh $.. beli barang2 persediaan aku+baby nnt.. due aku 30th aug.. so, kena laa grooming2 diriii, kaannn.. kot laa dapat babby merdeka.. masuk tv.. auww~~

rasa tak sabar nak tengok our baby pakai dan guna semua barang2 yang kitorg dah beli tue.. ^_^ bukak almari, tengok barang2 baby.. susuuuunn2, pastu lipaatt balik.. haiii, boleh seharian jugak laah bila dah mengadap.. :P

hmmm, k,lah.. besok tgu dan lihat apa perkembangan my baby.. ^_^