jalan-jalan di taman

Tuesday, August 11

persediaan

hmmm..ingat tak.. dalam previous post aku ada mention aku rasa takut, excited n everything.. last weekend, aku+hubby ada buat checkup macam biasa.. and everything is normal.. baby sihat.. ummi pun sihat..

setiap kali layankan perasaan aku yg takut tak menentu nie, aku musti boleh terdiam untuk satu jangka masa yang lama.. macam weekend lepas.. siannn buahatii.. sampai hubby naik risau tgk aku diammmm jerr. bila luahkan, haa, mula laa bersepaahhh air mata keluar.. hubby tenangkan akuu.. (that's y aku prefer diam.. kalo dah stat luah, begini laa jadiknyerr..) mekasihhh buahatiii..

hari yang sama, hubby ajak pergi buat checkup kat kinik pakar bidan dan sakit puan.. this visit bebetul hilangkan half of kerisauan akuu.. masa checkup tue, doct scan macam biasa.. n semua normal.. paru2, jantung semua sihat.. ada 4 chambers (err, paru2 ke jantung tah..) n then, dah ada tompok hitam which itu adalah air kencing baby boy kitorg.. mula2 takut jugak bila doc kata nnt baby akan recycle telan balik air kencing tue.. yer laa.. kot ada jangkitan kuman pulak ke apa.. doc kata no worries.. baby tak ada mengandungi bahan2 yg merbahayakan lagii.. penghasilan air kencing tue shows, ginjal, pundi air kencing semua berfungsi dengan baik..
dah browse2 thru our baby boy, tup-tup, our baby boy tunjuk muka diaaa!! doc kata, haaa, see..ur baby tgh pandang u.. hoaaaa!! masa tuuuee, aku dan hubby excited giiilerrrr.. doct tunjuk where his nose isss.. his mouthhh.. my hubby masa tue melopong n was like.. "ooooo..eiyyyy..hihiiiii!!"

u guys, just imagine, all this while, punyalah kitorg nak tgk our baby's face, dia maluuu2.. sampai time nak scan 3D/4D, our baby boy punyalah sorokkan muka diaa even doct tolak2 tangan baby.. tapi hari tue, baby "pandang" abah dan ummi diaa.. rasa joyful tue susah nk describe.. rasa macam our baby cakap, "ummi.. abaahh.. apip niiie.. apip sihattt jerr.. ummi ngan abah namo risauu2.. namo nangiiiissss2.." bila teringat balik visit that day.. mmg berbungaa senyumm.. ok.. ok.. ummi da namo fikir bukan2 lagii..

ummi doakan, semoga keluarga kita sentiasa dilindungiNya.. aaamiiinnn..

Monday, August 10

flu mask

wuhuuuuu~ skang opis aku pun dah ada 4 to 5 orang yg disahkan terkena h1n1.. pastu skang mula la kesah sebok nak cari flu mask nie.. aku dah pakai start pakai flu mask.. teringat citer time aku sibuk mencari flu mask.. kuar masuk farmasi sana sini semua sold out.. hampeh tak.. hubby, kak ngah+budak2 opis semua dah start bebel2 dah sebab aku tak pakai flu mask.. tapi tue laa.. apa nak buat kan.. dah cari tapi semua kedai dah xada stock.. ada sekali tue, aku dan kama masuk the store..
me : errr, excuse me miss..tumpang tanyaa.. kat sini ada jual mask tak?
salesgirl : ooo.. adaa.. adaa.. i suggest u yang nie..
dgn excitednyer tunjuk box yg cantik kat aku..
me : (dlm hati) ini kotak cantik hi quality la nieh..angkat sudah..
sekaaali, bila nak angkat, tengok2, saakalii facial mask daaaaaa.. aku dengan kama tergelak2..
me : miss, i mean flu mask..
salesgirl : ooo..itu flu mask aa? tak adaa.. solii..soliii.. sulah habesss..
hohooo..tergurisnyaa hatikuuuu~~ tapi at last, kak ngah berjaya jugak belikan aku flu mask kat carrefour.. tremasss yaaa adikku tayanggg.. usaha anda sangatlah dihargaiii.. waitchehhh~

sekarang nie dah pakai pun mask.. risau jugak kan.. hehe.. bukan apa.. langkah berjagaa2..
yuz : eiii..takut laa tengok korang pakai mask..

me : apsal plak ko takut? kitorg nie yang takut kat ko yang tak pakai mask tau..

yuz : errrr, yuz tengok semacamm jer pakai2 topeng nie..

me and kama : huuuuu~~ yuzzz~~ (wat macam hantuu)

yuz : wakakakaa.. alaa..macam orang nk rompak2 jerr..

rimas pun yerr pakai mask nie.. kan best kalau mask ada bau buah2han.. tak pun mint kerrr.. sedap siket tarik2 napas.. kalau kat jepun, aku ada browse.. banyak mask2 yg comell.. dan macam2 style.. ini got few:






Friday, August 7

dah siap..hep..hep.. ^_^

yipppiieeeyyy~ semalam selesai lagi satu job.. buat logo utk painting coy.. seronok design2 nie.. bila customer kita suka, kita pun puas hatiii.. boleh senyum leborrr..

okeypp.. ini hasil logo yg painting coy aku dah siapkan..



sekarang nie, me+my partner dalam proses nak up website kitorg.. so, tunggukan ketibaan web site nicetouched kitorg.. kalau ada sapa2 nak mintak tlg design, boleh contact me, ok.. boleh design/print:
  1. wedding card, paper beg, chocolate wrapper, gift wrapper, etc
  2. logo/ business card/ invoice
  3. banner/ bunting/ broucher/ flyer atau apa2 seangkatan dengannya
pendek kata, apa2 yg berkaitan design/printing2 nie, boleh la contact direct:


nicetouched design
  • tel no. : 019-2193614 / 0176021601 / 0172804668
  • e-mail : nice_touched@yahoo.com / nicetouched.design@gmail.com

Thursday, August 6

*cough *cough

hari nie, semua orang sekeliling aku batuk2.. appaaa iniiiii~~ haa, ramai lerr yg mc ini hariiii..

jerebu KL skang mmg teerukkk..pagi2 lagi dah kaborr pemandangan..terbakor utan nyer kat lain, tapi kita plak terjebak samaa.. aesssss..

haaa, smlm dah settle hantar wed card+paper beg pd our customer.. kepenantaan.. aku, linda dan adik kesayanganku lepak laa makan kat kedai zahid.. apa studio tah nama dia.. mmg best.. kak ngah siap leh dapat kenalan ngan tukang buat air espreso dia.. theeheeee..citer dia beginiii..

kitorg, dah sampai2 tue, order laa makanan dan minuman mengikut nafsu lapar dan kebulur kitorgggg.. (yg posa nyer kak ngah sorang jer, tapi yg M.A.C.A.M berpuasanya lagi 2org tue..ekekee..) kak ngah nie order la espreso.. wohooooo~ sakali sampaaiiiii.. mmg kitorg gelak tak hengattt punyaa.. agaknyaa, kalo zahid ada kat situ, mau dia hire kitorg utk jadi bekap singer ke happerrr.. nak tau kenapa? sebaabbb.. yg datang tue sakali datang, tecik chooomelllllll jer cawan diaaa.. korang bayangkan, tinggi jari telunjuk korangg jerrr cawan tue tauuu.. kesian kak ngahh.. dah la lapor.. dahagaa.. sakali dapat begitu pla kghopa diaaa..

pastu, akak tue datang lagi kali nie bawak mocha blend aku + milo ice linda.. kitorg yg ada lagi saki baki ketawa tue trus la tnya akak tue..

linda : akak, ini betul ker espreso yg order tadi?
kakngah : mmg kecik canii ehh?
akak tue : a'aa dek.. kalo espreso mmg kecik canii.. yg besar tue *&&*^*^ (apa tah nama dia)
aku : oooo..maap laa..kitorg nie jakonnn..salu tgk cawan kecik cani utk air zam2 jerrr..

kto
rg trus bantai gelak..dgn akak2 tue skali terbabiitt..
apa tak nya nok.. cawan dia cam testerrr jerrr.. tapi harga dia, rm7.90!! bapak mahaalll.. tapi mmg jakun abesss laa kitorg.. rupanya mmg begitu size diaaa.. kata azam laa.. (dak opis akuuuu..) dia kata size yg aku citer kat dia tue mungkin yg single shot espresso.. kalo double shot tue tinggi ler sikett..

kak ngah ngan linda try la minum.. depa kata mmg pekat habisss.. aku tak der la try.. mcm linda cakap, ini mungkin air untuk orang hilang mengantuk kott.. huhuuu~ the best part iissss.. mamat yg buat air tue siap nak berkenalan ngan kak ngah+bagi no fon.. hohoooooo~ cinta espresso.. dasat tak.. dah macam novel chenta dah.. sepanjang our way home, aku dan linda nyanyikan lagu chenta utk kak ngah.. siap ubah2 lirik lagii..spesel utk kak ngah yg sedang dilamun chenta.. ekekekeee..

pengalamaannnn..



Tuesday, August 4

hari ini punya stoly

hohooooo~~ hari nie, mood aku sudah ok a bit.. actually, semalam aku aku berasa agak down sebab tetiba rasa takut nak menghadapi saat bersalin nnt.. ~_~ sebab errrrrr..entahhh..heheee.. mcm2 terpikirrrr..

tapi hari nie dah agak kurang la a bit.. lepas buahati tenangkan.. budak opis cool kan.. ma pun kol borak2 dan tenangkan akuu.. ^_^ mekasih all..

hmmmm, hari nie lalu la sikit nak makan.. xabis sikittt jerrr.. due aku 30th augs nie.. doakan keselamatan dan kesihatan baby akuuuu yerrr, semuaaa..

so hari nie dah boleh buat2 kerja sambil menyanyi2 sikitt.. :P tadi, hal nya, aku mennyanyiiii..
"dii pondok keeciiillll.. di pantai ombaakk.. berbuih putih.. berrralunnn-aluuuunnn.."

pastu, tetibaaa, satu wing aku diammm..suunyyiiii.sepiiii.. pastu aku dongak, tgk2, bdak2 nie, smua tercengang tgk akuu.. wakakakakakakakakaaaa.. siap ada yg berdiriiii, punyalah semangat nk mengushaaa.. maaaluuunyerrrrrrrrrrr~~

abg syam kata, alaa..nyanyi laa lagiii.. aku cakap, nnt aku aturkan konsert jelajah smua unit..itu ayat cover maluu sebenarnyaa..wakakakakaaa..

actly, selama nie pun, aku mmg karoke selambaa jerrr..salunya berduet ngan my officemate - kama laaa.. tapi kali nie nanyi selamba ayam jerrr..siap buat gayaaa..agaknya itu yg menyentuh hati depa kotttt.. wakakakakakaaa.. abbas la memulakan..aku sambung lirik diaaa..