jalan-jalan di taman

Tuesday, October 20

convo cik kecik

ptg tadi, ak, raafiif, kakngah, ma and ayah g town.. kitorg turun town utk beli roses utk kakchik.. sempena convo dia 19th semalam.. kesian dia.. kitorg tak dapat datang.. sekali timing tak kena daa.. me ngan keadaan cani nya, ma and ayah pulak bz dgn preparation dia utk ke mekah.. kawan2 dan sdara2 datang rumah xputus2.. bermaafan, berpesanan, mendoakan.. dah rasa macam suasana hari raya ppulak dah.. haha..

so, tadi kitorg bought 1doz red rose.. harumm wangi sangat kuattt.. bunga imported munya.. kitorang plan nk buat surprise kat kak chik.. hari ni, settle semuaa.. beli rose dah, tdy bear+ferrero lagii.. hopefully dapat gumbirakan balik cik kecik kitaa.. heeheee.. eh, baloon xtiup lagiii..sat g la tiup..hohoo..

to my beloved cik kecik, congratzzz yerr.. berconvoo jugak akhirnyaaa.. ^_^ nie degree nie bajar elok2.. jadikan apa yang dah dilalui jaman dipl tue sebagai garis panduan utk masa depan.. yeaabbaaa!

Thursday, October 8

open house sdn bhd SP

whheeeeeheeee!! seronottnyerrrr!! 25th nie dah seal the deal dengan dak2 SP nie.. akan ambush umah abg eddie dan kak yanie sekeluarga.. theeeheeee.. insyaAllah akan bertolak around 2pm.. jmpa sebahagian kat tol sg besi.. yang the rest, yang tak one way tue jmpa kat rumah abg eddie+kak yanie terus..

katanya nak buat pot luck party.. si mar nak bawak carbonara.. aku tatau nak bawak apa.. kalau bawak spaggy, nnt muak plak.. lebih kureng jer ngan carbonara mar.. kalau nak buat puding roti errrrrrrr~~ da agak horor ngan kes puding roti keras cam bata -last time aku buat kat melaka.. alaa, salu2nya menjadi, tapi sebab apa tah tersilap, langsung kerasss.. baling lam sinki pun klentung klentang bunyikkk.. wakakakakakaa.. ntah laa.. nnt laa pikir2 kan.. korang yg lain2 nak bawak apa ek?? kira main menu kita serah kat mar la ekk.. hehehehee..

aku, imrul dan apip dari setapak.. angkut kak ngah sekali.. sebab nnt mak ngah dia boleh carik jodoh..eh silap..boleh jaga apip.. kiuuukiuuuukiuuuu~~ nnt kitorg terus gerak ke melaka..

nnt jmpa matnip ngan sapa erkk, kat tol sg besi.. lain2 jmpa kat rumah abg eddie.. kata nak makan ikan bakar bagai.. tatau laa jadi ke tidak.. itu si mar laa yg rajin usulkan.. aku nie no hal jerr.. mmg jalan jerr..tapi ada baby nie.. xleh lama2 jugak tue.. kesian apip..

mar siap pesan:
MARnoon: ko bw bedak byk ckit ek
MARnoon: takot bucuk lak kena tium byk2
sya: bwk sgalaa nnt
sya: siap ngan besen2 mandi skalii
heheee..nnt jompa apip di sanaa.. ready lerr bawak camraaa.. duk gerammm kat apip dr rituu.. haa nie peluang anda bertemu ngan hero kami.. hehe..


owkeyppp guyss, kalau ada apa2 nanti, kot laa ada sapa2 baru decide nak ikut ker, nnt roger2 yepp.. kalau tak ada my no lagi, PM me ok: iciceme@yahoo.com


Saturday, October 3

pembersihan sawang

wheeeeheee!! hohooo..akhirnya tercapai jugak hasrat beta nak update blog.. nak tukar skin.. aku nak keep theme lama aku:
  • kemas dan tak bersepah
  • xada blinking2 yang da serabut
  • sedap mata memandang
  • skin yang mengikut selera aku

fiuuhhh~~ lepas satu hasrat terpendam.. aitchewahh.. it's 2.50am sekarang.. raafiif lena tue baru lepas nenen dan didodoi..malam nie hujan.. makin lena laa raafiiff titon..

banyak ups and downs of motherhood.. tak sempat nak mengadap lama2 blog n others.. my fb pun setakat upload few pics, comment sana sini sikit, kemudian raafiif dah panggil.. :P

mmg ada niat nak ceritakan pengalaman2 dari awal saaampai saat nie.. baaanyak things yang nak dikongsi.. dari awal saat nak tunggu kelahiran, waktu kelahiran, hari raya bertiga, berpantang, etc.. sis yanie pun ada pesan suruh letak dalam blog.. nnt anak2 pun boleh baca.. theeeheee..

ok, next post, aku akan ceritakan pengalaman2 aku sepanjang menjadi ibu nie.. adiooss..