jalan-jalan di taman

Thursday, November 26

tag.. tag..

tag kali nie comes with award.. I am so honored and flattered menerima award terkebut* Makanya, adalah menjadi tugas saya untuk menggalas amanah terkebut utk me-reply wlaupun agak sedikit lewat.. http://www.emocutez.comactly, aku dah kena tag past few days.. tapi macam agak kurang sadar diri.. asik lupaa jer nk reply tag dari pacik kita nan sorang nieh.. ok, here's my 'award-winning speech', ya..

*bdw, terkebut adalah tersebut.. hehe.. sian my laling tak faham terkebut tue apa.. :* for u.. ehehehe..


1) Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.

errrmm.. ok.. interesting fact yer?? hmmm.. tricky sungguh.. nak yg interesting tue.. hmm, let me see..
  1. he's a guy yg actually hati tissue.. tapi bukan sebarangan tissue laa.. not that tesco tissues punya type laa.. hehe.. jgn mare yer pacik..

  2. kalau tgk pacik nie, mcm tak mungkin dia akan buat lawak, tapi tup2 dia bleh out of the blue buat korang tergelak ok..

  3. sukakan lagu2 japan (kott..)..tgk blog beliau sudey..

  4. seorang yg hardworking.. sampaikan SP pun da namo join.. sob.. sob..

  5. .. dah tak der perkara yg interesting lagi.. haha..joking.. kang kalo lagi taruk, lagi byk reveal things yg mungkin tak suppose org lain tau.. haha.. boleh ke bg alasan cantu? beeedallaa pumkiiinn..


2) Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.
hmmm, ok.. wut do we have here.. hmm.. apa ekkk.. ada ker perkara menarik pasal beta..
mungkin tak menarik, tapi i give u, list of things yg mungkin korang tak tau bout me..http://www.emocutez.com
  1. sangat sayangkan her family.. tersangat2 yang aaaamatt sangat, ok..http://www.emocutez.com
  2. sukerr pink karer http://www.emocutez.com
  3. jarang tgk price tag kalau membeli barang2 other than baju..http://www.emocutez.com

  4. pernah cipta lagu utk my hubby
    "buahatiku sayangg..buahatiku.. buahatiku sayangg..buahatiku.." yaaa, 2 rangkap tue jer ok.. dulu, termangu jugaklah my hubby tunggu the next line..hahaha..

  5. selalu dibuli dek my sweet weet love hubbyhttp://www.emocutez.com
    ..ahaks.. my hubby suka ejek me bercakap.. hahahaaa.. (pernah aku try ejek jugak my hubby, tapi kena gelak balik sbb me boleh bendul p ejek bunyik ejen kereta when my hubby start kereta..boleh tak..)

  6. tak pernah hayat2 pakai pakaian yang with orange color, tup2 kawen kena wear baju set orange.. wakakaka..

  7. tak ada baju color kuning in my closet.. coz, xrasa my dark skin match with warna kuning.. hohoo..

  8. susah nak pronounce current issue in malay.. and for other few words too.. hoshh..
  9. suka beli buku nota yg come with nice design..http://www.emocutez.com kalau masuk kedai buku, my hubby akan escot rapat supaya me tak terbeli buku nota yg bukan2 dengan bilangan yg tak terkawal..

  10. pemalu sebenarnya.. tapi pokpek2 bila dah jumpa landasan orbit yg sesuai.. most of the time, adjust sendiri landasan.. haha..

  11. my handbeg pernah pack giler loaded with [nivea moisturiser]+[purse yg panjang sejengkal tue]+[sudoku-pocket size jer tapi tebal gedabak]+[sunglasses-hehe, cheap one meh]+[buku2 bank]+[few empty sampul raya-ready kot nk taruk duit esp kalau g wed org]+[nail clipper]+lain2 barang..
*eh, terlebih sudahh.. takpaa, yg 11th tue bonus meh.. hehe..

3) Pick your ten (10) most deserving recipients and describe them.
mari kita lihatt.. siapa yang kenaaa~~
  1. hyde : seorg yg agak tak-kesah-apa org-nk-kata punya type
  2. mar : seorg yg boleh kata kembar aku..
  3. bell : suka dengar pokpek dia..
  4. rijal : antara pebret pren guer di uitm nuhun
  5. ilin : suka masak..buatkan aku pun nak asah my culinary skills
  6. ben10 : kenalan SP yg pokpek jugak..
  7. abg eddie : founder SP.. punyai kids yg sangat comel
  8. sis yanie : pemilik lavender.. punyai kids yg sangat comel
  9. dauz : kagum ngan IT skill beliau.. hehe..
Dah siap reply tag nnt, taruk ribben ropol tue lam ur blog ok..
owwkkeypp!! yoshh!! siap.. selesai hutang ngan dak hyde nieh.. ehehehe.. bdw, sowii yerrr bg sapa2 yg rasa bz tapi kena tag plak.. hehe.. sbb korang antara yg aku rasa sporting.. hehe.. boleh? chill!

Wednesday, November 25

ice lemon tea

ok, hari nie, lunch tadi aku kena gelak..http://www.emocutez.com terutama si kama tango.. aku boleh tak reti macamaana nak sebut ice lemon tea yg malay version.. http://www.emocutez.comso berterabur habis la aku nk susun which one which dulu yang nak disebut.. antara cubaan2 aku adalah seperti list terkebut:
1. air limau teh..
2. air teh limau ice..
3. teh o limau ada ice..
.
.
.
dan lepas puas kena gelak:http://www.emocutez.com
tea o ice limauuuuu~~
http://www.emocutez.comaku ada 2 perkataan yang aku susah sangat nak sebut.. bila nk sebut, aku akan jadik macam eiiiiii~~ gerrrammm~~ those 2 words adalah seperti terkebut:

1. isu semasa (sebab selalu sebut current issue)
aku akan sebut: ishu shemasha

2. atas dashboard (baru found out masa lam keter hubby past few days)
aku akan sebut: atash dashboard -atau- atass desboard -atau- atash desboard
padahal nama aku dah -sy-.. sya..sya..sya..sya..sya..http://www.emocutez.com

hhmmm.. harinie, kaaan, aku suuuuuuuuungguh gumbira.. ma kol+msg tadi.. bgtau ma+ayah akan balik sampai mesia on tis coming 4th dec.. 4pm insyllh.. huhuuhuuuuu.. teruujaanyaaa.. sangat rinduuuuuuu.. ma pun duk rindu2 raafiif.. jap2 tanya harini raafiif dah mandii? raafiif ada meragam tak? sampaikan raafiif ada senyum ke tak hari nie pun ditanyaa.. ahakss..

hampa binti gas

hoh.. http://www.emocutez.com hampagas sungguh.. elok2 duk sonok experiment blog.. tau2 seeemoa comment lam blog aku meruap menghilang tah ke mana.. http://www.emocutez.comhampa bergas sungguh.. itu pun actually aku tak sedar.. alih2 kak anis yg notice dan dikabarkan pada aku.. tragis sungguh.. ini type keyboard dengan mulot moncong nieh.. majuk ngan blog.. naamo kawan ngan blog.. pedih hancur luluh hati nieh..

hancuuurr nya haatiii kuuu~~ terkenanggg, kan diiiriiimu~~ ehhehh, lagu apa aku nyanyi nie.. boleh plak reka sendirii lirik ekk.. boleh jadik composer koottt.. http://www.emocutez.com hebak ah..

Monday, November 23

sebulan sudah

http://thelostgarden.blogspot.com/wuh..harinie, ada semangat baru.. (tapi kje tak jalan jugak.. hahaha) sedar tak sedar dah nak habis bulan 11.. meaning aku dah nak sebulan kerja di tempat baru nie.. hmmm, so far ok jerr.. tak der banyak kerja lagi.. cuma kalau nk hantar report tue aku agak kelam kabut sikit.. bukan sebab apa.. aku report detail, system plak baru suam2 kuku baru nak faham.. mmg depa kata tak yah detail..tapi so not my style laa.. huhu.. tapi tatau la ini nk kena join team baru.. bila tah nk start.. nebes nieh.. tah ker nnt bz giler.. yoshh!! berrsediaa!! http://thelostgarden.blogspot.com/

bdw, weekend lepas aku n hubby n our hero p haida's wed kat banda sri putri sana.. miss chummy pun ada pegi sama.. dengan selambanya kitorg naik ateh pelamin tue.. bergambar plak ngan mar.. kitorg emang suka berpiktur-piktur nieh.. pantang nampak flash, mau ajer toleh.. dengan harapan dapat enter prem.. dulu2 la kot.. skang agak shy2.. (al-kununnya la kaann..)





http://thelostgarden.blogspot.com/ tah apa gatey kitorg bergambar kat ateh pelamin tue.. iskkk..iskkk..iiissskkk.. errr, time nie my sista kak ngah yg dokong raafiif.. hehee.. sat naa raafiif sayaangg.. ibu-abah nak belomantik-lomantik cinta di taman astakona berbunga indah nan permai sat..



ok, sekarang ibu dan abah dah berpiktur bersama raafiif.. suka tak.. suka tak.. wheeee!! http://thelostgarden.blogspot.com/


http://thelostgarden.blogspot.com/ini gambar bersama cik mar kita.. itu dia.. gaya spontan tak baper nk spontan.. wakakakaa.. besok upload lagi k.. nie kang bebel mak kiah plak sahabat sorang nie.. 1st time balik lambat.. wakakakaa.. it's 5.35 olediii..

update 1 lagi gambar.. ini gambar bersama cik kuNgah kita.. http://www.emocutez.com



wheeeee~~ nanti kita jalan2 cari makan lagi, yer..

bdw, to my fren.. puan haida.. tahniah yaa!! semoga menjadi isteri yg solehah, menjadi ibu mithali.. welcome to the club.. http://www.emocutez.com

Thursday, November 19

pokpek

hmmm.. tergelak besar hari nie aku dari pagii saampai petang.. ceria sungguh di kala aku tengah bz ngan kerja.. wakakakaa.. dari pagi tdi, aku dan kama yg mulut becok nie duk pok-pek dari dalam keter saaampaila ke meja opis.. opismate2 kitorg sampai cakap, 'apalaa korang borakkan tue..' 'ha'aa..dr masuk tadi duk bercakap.. hahaha..'

hahaa.. kitorg mmg mulut pok-pek.. eh, errr kitorg or aku sorang.. hahaa.. aku rasa perjalanan ke office kitorg dekat sangat kot.. banyak bnda nak pok-pek.. tapi masa tak ckup.. tau2 dah sampai office..

tadi me, kama and ilin had our lunch at this 1 domino's pizza yang baru bukak kat our office.. yang sangat buat aku gelak iiisss, masa kitorg masuk2 jer DP tue, boleh tak dengan meriah nyer semua pekerja dia welcoming kitorg.. "WELCOME!!" "SELAMAT DATANNGG!!" raramai jerit kuat2 dengan nada yang saangat happy dari arah kitchen diorang.. best tak.. terperanjat aku.. kemudian, after kitorg dah fully stuffed (which aku rasa lasted me till diner karang), kitorg pun nak challow.. bangun jer dari kerusi tue, boleh tak diorang semua tepuk tangan beriya2.. yaa tuhan.. terperanjat akuu.. mcm celebrate besday yer jugak.. hahahahaa.. so challow la kitorg 3umat nie pulang ke office dengan rasa yang sangat kelakar..

bdw, here's a pic of our 2month-old young man (in pink) yang termampu aku upload di saat aku kat opis nie.. hehee.. ini pun amik from adik ipar aku punya galeri.. comel tak our lil hero..

mish him shooo mushhh mushhh.. he's sooo cute n sooo adddooorabblleee~~ wheeehee!! ibu pulang nantiii.. mau peluk manyakkk2.. abah pulang besok.. kita hug abah manyak2 yekkk..
bulu mata panjang.. hidung mancung.. got 2 sweet mweet dimple.. bibir yang comel.. hobi raafiif skang is tengok tv.. he just love tgk tv yg banyak gerak2.. terutama cartoon.. ahakss.. nanti dia tunjuk excited dia like he understand laa semuaa.. hahaa..

Tuesday, November 17

dah baut aduan dah pun.. puas hati beta..


hohh hooo.. pagi nie tatau naper tapi agak meledak jugak laaa.. disebabkan tadi kuar agak lewat so speeding a bit la ke office tadi.. tapiii, jalan area setapak, danaukota, wangsmju nie sangatlah menyakitkan hati dan perasaan ini.. berombak dah dlm keter tadii.. apataknya, jalan mmg tak senonoh.. berlobang sana sini.. jalan KL kottt.. nanti, bebesok, kalau nak bayar roadtax keter, cakap, "laa, ya tuhan.. bayar roadtax kerr.. bukan oceantax? maaflah, selama nie saya ingtkan saya dalam boat atas laut.. berombak sedaapppp jerrr.. hoh hooo.."
yaa, dan aku akhirnya telah membuat aduan pasal kerosakan jalanraya yang berkaitan.. kalau u guys yg nak buat aduan jugak.. boleh visit: http://bhea.dbkl.gov.my/eaduan.cfm agak mudah jugak laa.. xrenyah sangat nak fill in form..

Friday, November 13

guruh..petir..

semalam balik dalam hujan.. smpai agak lewat.. xskaa.. xskaa.. sbb lambat dapat jmpa raafiif..
semalam, boleh tak, aku kena gelak dek budak opis.. ceritanya, aku nak msg kawan aku sorang nie.. nak tanya dia dah balik ke belum dari office.. then, time tengah msg makcik ilin nie, boleh petir tetiba flash.. mau tak cuak aku.. tapi aku tak jerit.. reaksi aku adalah, aku trus cam nak letak enpon atas lantaiii, tanak pegang enpon tue.. sebab agak terkejut.. dan aku cuma mampu cakap, " hooo.. bahaya tuue.." kama kata ada budak gelakkan aku.. budak opis aku jugak.. kalau aku sedar dia gelakkan aku, aku mungkin akan terangkan kat dia kenapa reaksi aku cantu.. (errr, mungkin tak kott.. hahaa..) tapi bahaya kott guna enpon masa petir cantuu kannn, kannn?? aku jugak berjaya buat kama lebih berhati2 dalam menggunakan payung.. sebab payung yang lipat tue, macam kena pegang kat besi.. so aku cakap, "kamaa.. hatiii2.. kilat kan sambar besii.. dah lah keter kita bawah pokookkk.." yooshhhh.. makanya termangulah kami berdua duduk depan opis.. membilang titis2 hujan.. dan aku terkinja2 nak balik cepat sebab tak sabar nak jumpa raafiif..

hari nie hasilnya, aku ke opis sendirian.. nyanyi pun sorang2.. kama demam daaa.. aku pun kuar lambat la tadi.. tapi terover lambat plak sikit.. hehe.. taperr.. smpai on time jer.. pndai control masa.. hohooo.. hmmm, hari nie dah hari jumaat.. sekejap jerr.. dah akhir hujung minggu ke-2.. week3 here i come.. ^_^










Thursday, November 12

mar yang sengal

hari nie aku actly agak bz.. tapi dalam kebizian aku, boleh plak aku layan 2 perkara tanpa rasa segan silu.. pertama SP kesayanganku.. kedua melayan mar kat ym nie.. ikuti perbualan yang agak sengal dari kitorg:
sya: kasik email dia aci? bebetul malas nk cari
chirpy_chummy: ceh
chirpy_chummy: sat
sya: ok
sya: mekasih
sya: (nk jawab sengkat2 jguak)
sya: ok
sya: ya
sya: tunggu
sya: sabar
sya: tunggu
sya: sabar lg
chirpy_chummy: ######@yahoo.com
chirpy_chummy: tu
chirpy_chummy: hamik tu
chirpy_chummy: sengall la ko
chirpy_chummy: haha
sya: tq
sya: dah
sya: ya
sya: dapat
chirpy_chummy: cehsss
sya: huh
chirpy_chummy: aku kalu singkat2 tu mknenyeee tgh bt byk keje
la tu

chirpy_chummy: hahaha
chirpy_chummy: mata nantok glerr nih
sya: sama
chirpy_chummy: da 2-3 hari dok nantok
sya: serupa
chirpy_chummy: mengong la ko.. desyumm desyuuumm
sya: sakit
chirpy_chummy: aku sekeh kang ko
sya: jangan
chirpy_chummy: benci laaaaaa
chirpy_chummy: sepak ko
sya: elak
dan chat bodoh tue berlarutan sampai la dia pancing aku ngan khabar ceritera dongeng rakyat yang dia nak dodoikan..eh silap..dendangkan.. (al maklommm..ada anak.. aitcchheeyyhhh..)

bdw, kesian weewee aku smlm.. (weewee = nama kereta yang sgt disayangi).. ondway nak hantarkan kakngah teview, ada batu kecik terpelanting kat cermin depan weewee.. tergelak besar kakngah bila aku tetiba cakap, "haa!! sapa baling batu tuue!! angkat tangan!! baik ngakuuu!! cepatt.." masa wat cantu ngan kama lagi lawak.. sebab dia sampai terperanjat.. wakakakakakaa.. hahahahaa.. hidup nie mmg best.. asik tergelakkkk jerr manjang..

haa, utk pengetahuan kawan2.. smlm aku demam urat.. tak dapek nk g opis.. ada kisah la disebaliknya yg mmg tak dapat nk dicertakan di sini.. pagi nie, kama cerita perihal semalam.. kata kama, bdak opis tanya aku.. "mana sya? ooo..demam.. eh, dia dah kawen belum eh?" haaaaa.. at least, selain daripada shaeful (supervisor aku) yg tanya, kan.. ada jgaaak orang lain yg tanyakan hal aku.. ha, sorang lagi yg menarik perhatian aku yg bertanyakan hal aku adalah mamak kat kedai bawah opis sana.. dia tanya kama, "mana kawan u yg sorang lagi tue" hwahhhh.. glemerrr akuuu..

Tuesday, November 10

huk alohh..

huk aloohhhh.. mcm nak demam urat lagii.. T_T tragiss sungguhh.. sebab lately hujan..sejuk sama kott.. bab rindu raafiif tue tok sah cereta laaa.. cakap pasal raafiif nie, lupa nak update.. sabtu lepas dia dicucuk.. doct tak habis2 puji raafiif.. antara yg dipujinya:
[+] hensemmm budak nie besar besokk..
ttba abah dia mcm tersipu2 malu..
[+] mancungg nyerrrr hidung diaaa..ikut ibunyaaa..

aku mcm, oo..ok..err, 1st time tue org kata idung aku mancung
(walau
indirectly)..aku cakap, hidung aku sket punya patah cani, doct blh kata
mancung..ini ikut abahnyaa.. XD

[+] panjangg kaki nyerr..ini tinggi beebsok niehh..

tgk ibu ngan abah dia la beb.. haha.. ibu nie tinggal lagi kalo dapat potongan
menaaariikk, mau trus model.. sikit lagii nie..sikitt jer lagii niiie..

nasib tak payah tunggu lama sbb tak ramai.. sementara menunggu tue, ada la a boy nie.. saangat chomell.. dia tgk raafiif, then dia kata "baby..babyy.." sambil pointing2 kat raafiif.. hahaa.. aku cakap, meh cium babyy.. lil boy tue macam malu2.. takut2.. slow2.. satu2 kaki dia menapak.. sampai kat aku terus hilang maluu.. lil boy tue pegang lutut aku, kedian dia tengokkk jer raafiif.. sangat chomel tauuu..


bln3 nnt ada cucuk lagi.. nak ke kinik yg sama jugak laa.. sbb she's a very nice person.. sangat terpesona..


pagi nie agak bohsan.. bukan kata tader kejer.. tapi sebab ada kerja.. kerja yang tak habis2.. nak bank in duit sana sini.. ya rabbiiii.. rhb online lupa lagii nak update.. hoho.. bagus kan.. tadi makan pun kat kedai mamak jer.. xjalan jauh.. masing2 malas nk drive.. lunch ngan si ilin.. ilin bukak cerita pasal dia tgk citer final destination 4.. aku boleh tatau kan.. hahaa.. nnt later2 cari laa.. kalau sapa2 ada, roger kan eh..nak mnyusahkan korang utk pass kat aku.. haha..


banyak hal yang aku akhirnya macam, ooo..ok..baru aku tau.. contoh, aku baru tau yang telur masin itu adalah daripada telur itik..eh ke telur angsa tah.. lupa dah.. hohooo.. i thot daripada telur ayammm.. patutla kulit telur dia warna putih.. aku ingtkan discolored.. aku pernah secara tak senonoh potong telur masin secara melintang.. suppose menegak.. sangat tak sesuai, kan..
kemudian aku baru tau macamana orang buat rating kat tv tue.. drama mana yg plg ramai viewers, tv mana fav station malaysian, org tua, org muda, budak2, etc.. rupanya depa pakai ac nielsen research.. kawan aku cerita la itu ini.. seronok bila dah dapat ramai kenalan.. bertambah kenalan baruu.. pengalaman pun bertambah..


tapi kat tmpt baru nie since aku kat offce kat SD, so xdapat la nk jmpa kawan2 kat cyber sana.. kalau tak, mau pot pet pot pet jugak.. kat SD nie, yang ada lebih kepada project2 coordinator, proj manager, etc.. depa pun sangatlah senior.. agak segan nak bergebang2.. aku penyegan?? wakakakakaa.. iyaaa.. aku adalah seorang yang penyegan.. dan pemalu.. wheeeeeheeeeee~~ (jangan ada sapa brani nak bangkang yerrr..) aku nie sebenarnya mmg pemalu laaa kalau tak salah aku.. sebab ada beberapa kali aku rasa mcm aku malu2 kucing.. haahaaa.. boleh kerrr..


eh, lupa nak cerita.. tadi apis (boss lama) tetiba call.. aku dan kama agak terkesima.. bila angkat phone, aku disapa dgn suara apis yg trus bg salam apa tak der, ttba tanya aku "hello..nak tnya, terengganu kerja dari ahad sampai ke kamis jer kan?" dan aku plak jawab, "yup.." dan disambut oleh apis, "oo..ok..thanks.." dan berakhir di situ conversation antara aku dan apis.. (aku dan kama cakap, "rindu kott.." aku cakap, "demmm..")

Friday, November 6

my 2 month old

hushh.. pejam celik.. pejam celik.. dah hari jumaat dah.. besok raafiif kena cucuk.. harap2 dia tak demammm.. kesiannn my hero kalau dia demam.. got few tips dari kawan utk elak baby demam.. tapi yang boleh diguna pakai is, from kak jaja.. kawan hubby kat utem sana.. kata dia, lepas cucuk, trus breastfeed baby..insyaAllah tak demam.. lebih prefer tips yang satu nie la kot..

dah 2days in a row aku demam urat.. agak kesian jugak laa raafiif.. balik dari office tak dapat bersama my baby.. smlm pun tdo dengan atuk dia jerr.. ibu rindu raafiif~~ ibu rindu raafiif~~ kemarin demam bila dah sampai kat rumah.. smlm demam kat office.. agaknya sejuk sangat kottt kat office.. yer laa, lately hujan, kan..

semalam kuNgah datang setapak.. maknga dia rindu raafiif.. ahakss.. bawak bersama si topo, cacat and fiza.. depa datang nak tgk raafiif.. bukan main semangat lagi diorang.. dari office terus hit setapak.. si linda topo bukan main seronok mengagah my baby.. duk gugu-gaga ngan raafiif.. cacat la paling lawak, suka tgk baby tapi takut nak pegang.. duk peluk tubuh sambil duk suruh orang buat itu ini.. diorang cakap, raafiif kuat menendang.. kaki raafiif mmg kuat pun.. pantang ada peluang.. seboleh nak berdiri.. keraskan kaki..haha..

sabtu nie supposedly aku dan hubby turun shalam.. cleos dan kawan2 lain nak jmpa my baby.. tapi terpaksa cancel utk kesekian kalinya sebab aku totally forgott.. sabtu besok nie raafiif nak recieve his 3rd immunization.. dan cucuk kali nie itu hari doct ada bagitau baby may catch fever (mild fever jer laa biasanya).. hopefully raafiif tak demaammm..

progress raafiif sekarang dah makin pandaaiii.. kalau kita bercakap2, raafiif siiibuk nak bercakap dengan his sweetly-pitched coos jugak.. kalau a qt long conversation kan, raafiif akan mencebik nak nangis sebab dia ingt orang marah dia.. hahahahaaa.. pastu kena mcm peluk dia laa.. baru notice semalam.. atuk dia gtau..

kalau dulu sapa yang bertuah dan terdekat jer dapat tgk his beautiful sweet comel social smile.. tapi now, dah most of peeps yang mengagah raafiif, dapat tgk senyuman berlesung pipit dia.. (haa, raafiif ada dimple tauu..dua2 belah lagi tuue..)

terasa jugak sedihnya bila fikirkan betapa kurangnya my quality time pada my baby sejak masuk kerja balik ni.. dulu adaa jugak masa aku utk bathing and changing raafiif.. sekarang, sejak masuk kerja balik, dah tak merasa semua tue.. kalau balik, baby dah tdo, dahhh xder boleh nak main ngan my baby.. even kalau sampai rumah awal around 6 cantu, my baby dah ready nak masuk his sleeping mode pun.. kalau me demam, laagi laa..atuk dia yang akan jaga.. tdo ngan atuk dia.. that's y aku tak suka demammm.. nnt tak leh spend my time ngan my babyy.. kalau difikirkan, it's a welcome break dari hardwork jaga raafiif tapi aku miss semua tue.. hohoooo.. inilaa pengorbanan yg aku terpaksa bayar dalam bersama2 suami membantu mencari rezeki utk keluarga.. kenapaa laaa dunia kita nie pakai sistem wang.. kenapa laa tak semua free jerr.. kan senang.. tak payah nak fikir pasal wang..

itula dunia.. terkenaaang jasa ma+ayah dalam membesarkan kitorg 4 beradik.. goshh.. mish my mom n my dad.. kadang2 diorang ada kol tanya khabar.. bkn main seronok diorang kat sana.. latest ma dan ayah kol, urmm, ptg smlm.. ayah sesema.. kesian ayah.. perubahan cuaca la kott.. 7 hingga brapa th nov nie, ada siaran langsung kat astro oasis dr mekah sana..wheeheeee.. nak tenottt..nak tenottt.. tak sabarrrr rasanyaaa.. hehee..