jalan-jalan di taman

Tuesday, December 29

hello miss..hello miss..

just wanna share with u guys.. tadi, aku dan kama sangalah mengarut.. kitorg asalnya karoke dalam meeting room nie.. then, all at sudden, kama nyanyi/mumbling (aku pun tak sure)..
kama : Hello miss.. hello miss..
aku : yinna poringgey..
kama : uii..tauu..
aku : satu malaysia meh..
sangatlah boring sebab kitorg kena buat documentation plak nie.. aku lagi laaa.. siap ada kena buat user manualll+system design.. atoyyaaiiii~~ buat kerja dalam bilik meeting.. bawak habis makanan minuman masuk dalam nie.. sungguh kurang supan kan? tak perr.. cermin blurr.. so orang tak brapa nak tau.. ekeke..

harini, dah plan ngan dak2 opis nak g soping besok.. mula2 citer pasal comforter yang aku dah beli kat parkson tue.. harga asal 6rat.. dah sale nie, aku macam org gilerrr.. huhu T_T

itu hari, aku dan budak2 opis g ikano.. mata dah melilauu.. aim itu ini.. tapi mmg enjoy g raramaii.. bila tgk org lain teruja.. aku cam kurang la sket nak membeli.. (kott..) so tomorrow kitorg plan nk g OU.. hopefully dapat bersederhana dalam membeli.. (aitchehh..)

pengalaman

ok, just nak share pengalaman yg sudah aku lalui.. few days back, aku ada try out cloth diapers yg kitorg bought suatu ketika dahulu.. kain dia sngatt lembut.. colorful.. dan yaddaaa~~yaddaaa~~ kesemua yg bagus2 mmg terbukti jelas pada cloth diapers terkebut.. tapi, aku tak rasa aku akan pakai for the next time kecuali masa kecemasan.. ini berdasasrkan pengalaman aku sendiri..

ceritanya, aku pakaikan my young man cloth diapers.. nak try la kan, since kitorg dah beli.. mahal mehh.. lagi pulak, sangatlah comel CD terkebut.. ada wording comel says: i love dirt.. lagi satu apa tah dia tulis.. lupa.. kain dia pulak sangatlah lembut.. and after a while, raafiif pun donate laa bahan experiment yg sewajarnya pada CD terkebut.. poo-poo yang sangatlah best aromanya.. wakakkaakaa.. long story short, dalam bilik air.. waktu aku nak bersihkan CD tersebut, hohoooo~~ i was like.. shouting dgn not-too-high pitch- http://www.emocutez.com"eyyorrrrrr~~ so stickkyyyyy~~" "iissskkkkk.. so messyyyy, laa.." me no like.. kena semburr.. kena rendam.. kena sental.. hohoo.. my hubby gelakkan sajaa.. hahahaa.. http://www.emocutez.com that answers my decision.. utk lepas nie dah tak pakai lah lagi CD (kot).. pakai mamy poko saja laa.. hohooo..

mungkin lepas nie akan ada org kata, apa punya ibu daa canii.. dan aku akan cakap.. wutevvaa.. hehe.. bedal laa pumpiiinn.. asal lepas grooming my hero, boleh bersama layan karenah dia cukup rather than terpaksa plak rush to toilet utk settle undone-biz tadi.. nak basuh poo-poo mmg tak der hal.. tapi pada CD tue.. sangat leceh ok..chill!!

Monday, December 28

air bali yg sedap sebab tak sedap

pagi nie aku minum barley yg seasons punya.. aku offer kat kama.. kama cakap "ini mesti tak sedap.." hahaaa.. aku, kalau sambil buat kerja, mmg suka minum air yg tak sedap.. antara air yg aku minum adalah:
[+] pokka green tea (fiza yg perkenalkan)
[+] barley (tetiba terbeli)

aku suka minum air2 nie sebab best.. dia sedap sebab tak sedap.. hmm, pahe dok pehe ayat aku nieh.. air2 nie bagi aku tak sedap.. tapi sedap utk diminum sebab tak sedap dia tue sedap.. nuff lah.. xreti nk cerita.. saja nk share2.. haha..

jalan-jalan


last weekend mmg superb.. puas hati soping itu ini dengan my hubby, my mom, my dad n kak ngah.. raafiif jugaa.. eh, wait.. urmm.. hmmm.. xada beli barang2 aku pun.. nk beli heels asik tak ada size.. *sigh nak beli kemeja, mls nk q, then letak balik.. hahaa.. seluar tdo pun sama.. dah angkat beriya dengan my hubby nieh, sakali, time tgh q, on my 2nd tot, aku boleh rasa mcm malas nak beli.. yosh.. aku sendiri tak menyangka tergamak aku lukakan hati dan perasaan sendiri dengan meletakkan balik suar tdo pink terkebut.. tak apaa.. weekend depan ita pujuk hati nie balik, k.. syhhhh~~

puas hati dapat entertain my parents.. n plg best bila dapat bawak my mom pegi kedai daiso yg aku selalu duk gebang to her.. kdai where aalllll item worth rm5 sajaa.. tak macam kedai rm2.. so called 2 ringgit laa.. walhal ada jer yg 6inggit, 15inggit, puluh2 inggit pun adaa..masyem-masyem..

hari jumaat kitorg soping n we put raafiif in our baby carrier.. my hubby yg carry.. sangatlah comell.. sampaikan ada orang menegur, "sweettt".. bukan kata kembang semangkok my hubby, tapi dah sembang sedulang, setempayan dah my beloved hubby.. raafiif mmg sweet.. good boyy saja duduk dalam carrier terkebut.. dah hampir seharian, abgan naik lenguh.. ahakkss.. sian buahatii..

2days in a row.. aktiviti kitorg hanyalah brshopping.. best tak.. hahaa.. nak apa, cakap jerr.. semua dapatt.. raafiif la plg lucky coz, everyone was like, 'ehh, kita beli nie utk raafiif laa..' 'haa, yg nie raafiif sesuai..', 'hmmm, hensemmmnyerr raafiiiffff..beli lah..' n ibu dia, nak masuk kedai kasut, cari heels pun kena kejar2.. sambil semua org jalan2, then aku akan menghilangkan diri masuk kedai kasut.. tanak stop org lain.. so aku just chop-chop-chop less than a minute cuba each heels yg aku berkenan.. tapi frust laa u know.. kalo bab2 nk cari pakaian kaki aku nie, mmg sangatlah unlucky setiap kali.. ada 1 kasut scholl nie yg sangatlah aku berkenan.. tapi setiap scholl yg aku pegi mmg tak ada size aku.. geram kan?? aku mmg susah nk berkenan ngan apa2 footwear.. kasut ke, heels ke, slepar ker.. tapi kalo once dah berkenan, hmmffhh~~ salu unlucky.. size dah habis.. erkhhh~~ benci.. ooo.. haaa, ada 1 barang utk aku actly.. aku beli comforter lg. eheee..

kitorg beli stroller baru.. sbb senang sket nk jalan.. mmg ada stroller dah actly, tapi itu left kat setapak.. ma kata, tak per lah, 1 for KL, n 1 for mlca.. huhuuu~~ tapi me love sangat2 stroller baru nie.. gift from ma n ayah utk raafiif.. stroller baru nie sangatlah easy to use, to navigate, to everything.. n on top of semua tue, yg paling best isss, stroller baru nie bila lipat, sangatlah kecik.. mcm payungg.. mmg save space.. uhhh, seronoknyaa!!

jom jalan2 lagii!!

Monday, December 14

budak tommey ibu abah

last saturday-12dec2009, genap 1 tahun our marriage..my 1st anniversary ^_^ dapat my best gift ever.. thx sayanggg.. profuse thaankkksss.. ngeeeheee.. semoga me and hubby berbahagiaa saaampai ke akhirnya.. bersama bahagia sekeluarga.. ber sama raafiif tomey (dan adik2 yang lain).. eheheheee.. aaaamiiiiinnnn..

hmmm, sabtu tue, aku kena kerja actly. sbb project over due.. keja sampai around 4pm , then i call it a day.. aku, beloved hubby, si tomey raafiif, n si gorgeous kuNgah mencemar duli ke ikano.. kitorg soping saaakannnn kat sanaa.. Y.E.S katakannn.. tak pernah sepuas hati itu bersoping.. hubby setia menanti dengan stroller.. ahakkss.. penyabarrr my hubbyyyy tue taauuu.. ekekkeee..

actually, aku bukan jenis pengejar sale.. aku lebih prefer shoping kat tempat yg tak crowded.. my hubby pun sama jugak.. tue yg g ikano sabtu tue, tak ramai orang sangat..tapi ada sale.. mmg sangatlah best.. sangatlah syok.. yosh!! bebetul la my day..

jenuh kena tegur budak ensem boy kat sana.. nak memilih barang kena tegur.. nak bayar kat kaunter pun ada tegur raafiif.. jenuh ibu nk gtau "ooo, he's 3month old.." dan nak cakap "raafiif, say hye to unty.." "he ehh, raafiif, ini kawan baru raafiif laa.."


ini gambar raafiif sabar menanti dalam infant seat yg ichiban ramen sediakan..


our beloved prince



raafiif yg terkepit


raafiif-ibu-abah


haa, ini sedang tunjuk kat my hubby al-kununnya ada lesung pipit jugak


sik faaannn!! :P


sik fan tinga dia pulaaak :P



while ibu, abah ngan unty angah dia sedap chow down, enjoy our meal.. gambar unty angah tak clear laa sayang.. later kita snap sama2 yerr.. pssttt~~ raafiif, uny angah dah nk start blogging.. ^_^ nnt kita sama2 tunggu yep..

sekarang, raafiif kalau baring, sibuk nak usaha mengiring, nak duduk, nak berdiri pun yaa.. pantang pegang tangan raafiif, nak tegak ajerrr.. ahahaaaa.. bijaaakkk anak ibu abah nie yerrr.. kalau bagi raafiif duduuukk, gagahkan diri nak duduk sendiriii..

raafiif suka sangat kalau bergugu-gaga dengan abah dia.. ahaaksss.. banyaakk jer cakap nyerr.. panjangg jer bebelnyerrr..

yyoosshhh!! huppp.. huppp.. nanti raafiif cepat jalan.. cepat bercakap yerr.. eheeee..

Friday, December 11

mood: grief







petang semalam was my grieving day.. got news dari mar, kawan kitorg: ben aka muhammad hanif bin abdullah has passed away selasa mlm baru2 nie due to car accident.. may Allah have mercy on ben's soul.. semoga dirahmatiNya.. dipermudahkan perjalannya di sana.. aamiinnnn.. -_-

ben was tooooo good for us and to this world..sekarang, blog ben akan terus menyepi.. touched by his last post.. 2,3 kali aku bukak blog dia.. ntah.. akal bodoh nie duk hoping akan ada new entry, new post.. 2,3 kali tgk id ben dalam my YM buddy list.. akal yg agak tak brapa betul nie hoping dia akan appear online.. mengharapkan sesuatu yang takkan mungkin terjadi.. wake up.. life must go on.. istighfar.. sedekahkan al fatihah.. sambung trus buat kerja..

to my dearest friend mar,
i wish i had words that can comfort u.. Mar.. i know this may be hard for you, tapi believe me, Allah knows best.. stay strong girl.. arwah surely tak mau kita bersedih berendam air mata rite.. u know him better mar.. be strong.. be a very strong girl, ok.. am here for you.. my thoughts+ my prayers are sentiasa bersamanya..

with a heavy heart, i dedicate this song to our beloved friend: Muhammad Hanif bin Abdullah aka Benjamin Boey.. Sekali lagi, semoga rohnya dicucuri rahmat, dan tergolong dalam golongan orang yang beriman.. amin.. amin ya rabbal alamin.. al-fatihah

Wednesday, December 2

what the fish

hari nie sangat2lah bz since besok dan lusa plan nak pulang ke terengganu.. ma+ayah insyaAllah balik haji 4th nie.. wheeeeeheeeeee.. eppi nerrrr..

tapi before nk cuti tue, nak siapkan test case nieh.. *sigh.. nak buat satu nie pun sampaikan bnyk bnda2 file2 doc2 application2 lain kena bukak.. nak refer.. toolbar aku mmg penuh dgn icon yg keciikkk2 saja.. sampaikan tinggal initial name dia sajaa.. itu pun ada yg tak tau huruf apa la tue.. kaaalaulah skang nie buat keje pakai my own lappy.. kan lagi mudah kerja aku.. leh susun2 application yg bukak n group kan.. waahhh.. terasa heaven jap.. al maklom.. terasa sangat best pakai win7.. vista? syuhhh..syuhh.. xskaa.. xska..

actly, target to complete my test case by today jugak.. nnt kesian kat kama.. *sigh ini half way baru.. hohooo.. leceh.. satu2 nya sumber yang aku ada, is in bahasa melayu.. dengan struktur ayat yang cuba di-blend in IT2 stuff, IT2 jargon nie.. pening akuuu.. hinskkk.. disebabkan tekanan melampau, tau2 aku boleh bagi ikan2 kat blog aku nie makan sambil duk cakap "wut the fish!! wut the fish!!"

teringat memori "dedaun" masa present kat lh*n.. depa maksudkan tab.. tapi duk kata dedaun.. erkhh.. boleh tak kalau term2 komputer ini, usahlah ditukar sebegitu rupa.. pakai jer laa kan.. atoyyaaaiii..

yoshhh!! yakin boleh!! err, jap.. melayan SP tak abes lagi nieh.. tapi da nk slow2 benti la nieh.. pokus.. pokus..