jalan-jalan di taman

Thursday, February 18

my holiday pounds

fuhh..seronok bukan main aku bila dapat melalui holiday yang sangat best dan syokkk.. wheeeeheee!! aku terasa mcm aku gain weight yang tak sepatutnya last holiday.. *cry huhuuuu~~

paagi2 boleh bedal nasiklemak 3 pinggan.. home made.. mom's cooking mmg irresistable.. then, spaghy summore.. kemudian tat telur.. and yaddaa yaddaa yaddaaa.. sangatlah enjoy my holiday pounds.. terlepas rindu pada family..

ouh, sekarang, dah jadi fenomena raafiif kot.. :P kat my facebook, ramai yg taruk muka raafiif as their profile picas.. so sweett la u guys.. antaranya, as far as i can remember: my hubby, kakngah, hafiz(my lil brother), reen (sis in law), dan yg terbaru is ilin..one of my officemate.. dia mintak my permission.. katanya, gambar raafiif boleh buat dia tenang.. kesian my mate tue.. macam2 froflem lah.. apa2 pun, silakan chill yaaa.. tamo sedeh2 ok.. next week, ikanoing ok..

so nie give u guys few picas of my son during my holiday pounds..


sexy tak my belly.. auwhhhmm~~


fly raafiif fly..


raafiif with his beloved unty..

oh yaaa.. progress raafiif skang:
he's 5month old dah sekarang.. his grip dah surprisingly strong.. love it when raafiif genggam my fingers.. dan bila dia try to reach things yg kita cuba hulurkan.. (terutama phones ok..) his curious hands tue, habis semua benda nk digapainyaa.. ^_^ sagnat suka kalau ada orang melayan dia.. kalau kita buat dunno, sibuklahhh nak memanggil kitaa.. XD hahahahaa.. guys, to watch a 2hr n half movie (avatar) with my hubby dat nite pun dah a big victory to all mother in the world okkk.. itu pun tgk diam2.. jap2 kena pause.. dududududuuu raafiif jap.. then menyelinap balik under hubby's arm.. sambung balik tgk movie.. jap2 pulak, rafiif genyeh2 mata balikkk.. dudududuuuu balikkk.. itu laa ibu.. nk tgk movie pun kena pause2.. kadang tak dapat tgk sampai habis pun.. tah bila laa nak sambung balik tgk 'bolt'.. isk.. iskkk.. iskkk..

Thursday, February 11

facebook punya cerita T_T

sangatlah bosan (untuk kesekian kalinya).. tadi datang lambat lagi ke opis.. T_T semalam pun terlambat.. hari nie pun terlambat.. laagi lambat adalaa.. tapi tadi best jugak kuar time2 cantu.. jalan clear all my way to offce.. surprisingly, drive tadi boleh hit to 140kmh.. jarang dapat chances begitu kalau dalam KL.. 24/7 nak jam.. pantang ada flyover..traflite..accident..ada jugak time bila jam tak semena2.. all at sudden clearrrrr plak.. walhal, tadi jalan packed dengan kereta yang bersusun macam sardin dalam tin yg dah 10 tahun tak bukak..KL..apa nak kato.. *sigh

lately, aku lekaa dengan facebook.. dah 3 or 4 days in a row tak pernah miss facebooking.. ini en halm lah punya pasal.. (saja excuse kan diri..) en halm nk belajar fb.. my boss sorang nie sangatlah chill.. sukasuki dia tanya aku pasal fb..aku dgn innocentnyer cakap "ouh, saya tak reti sangat fb..takat comment2, uplaod2 gmbr, add frend cantu jer lah kott.." tak pasal kena add dia.. ak la terlebih rajin melayan dia.. dusyhummm pale seniri.. *dusyyhhh* aku memang bertekad, kalau dia add jer, trus nk remove from frens.. #_# semalam, as soon as en halm friended me, tak buang masa, terus aku remove.. kalau tak, mmg sajalah kan, cari pasal nk add dia..

aku tak berapa suka sangat facebooking nie.. (derrrrr~~) tapi sebab ramai pulak kawan2 dalam fb, so i was like, ermm, ok lahh..fb adalah cool.. dengg.. baru2 nie terkujat. fb dgn its new look.. yg lama pun faham-tak-faham jer nk buat itu ini.. yang baru nie apatah lagi.. plg aku tak suka part notification tue.. nk kena scroll all the way ke atas.. even ada alert flash kat bottom tapi sekejap2 je pun..kalau tgh buat kerja, n bila get back, dah kena plak scroll to top kan.. penat tuuee nk scroll *blwekkk..pemalass..*satu lagi, bila search friend kat fb baru nie, somehow, aku tak dapat jumpa orangnya.. is it me atau mmg sekarang nie fb sedang tka stable?? tak kesah la, walau aku rasa fb nie is a mess macamana pun, aku still guna fb eitherway.. wakakakkaaa..

tapi seronokla jugak bila dapat waisting my time buat benda2 terhidang dalam facebook nie.. jawab all the quizzzeess..comment2 frens picas.. updating fb status..padahal kerja melambak nieh.. (mmg harus lah kan, aku remove en halm dalam frens list aku)..

tadi merepek meraban dengan hasfaizal.. one of my old chums masa skolah menengah dulu2.. orangnya sangat happy-go-lucky.. dan dia mmg sangat lucky pun sekarang.. ke hulu ke hilir duk jelajah 1antero dunia.. aku rasa, kalau ada trip to other planet, mau follow saja dia tue.. bakal angkasawan berjaya gamaknya..

ini sebahagian dari part kitorg du meraban merepek:
Cik Ameeda
wan : can't wait to see u!! muah!
nik : kawen??? muahahahha!!~~
pejal : sejak bile mudh sgt ngajuk ni...hah pcik?? ngeeee~~


Hasfaizal Hasan
hahahaha...nampak muka aku ni memang mcm pecah umah...tapi dalam hati ada taman dude...sensitif beb...hahahahha


Syarifah Diyanah
pezal = hati tissue


Nik Nurul Syaheda
taman rerame ke taman belalang?? =p


Cik Ameeda
syrfh : ati tissue @ ati kapas??? wakakaaka!! ^__^


Cik Ameeda
nik : tmn bungeeeee!! hehehe :))


Hasfaizal Hasan
wkakakakaka....taman kuda jew dalam hati aku nie....hahahaha


Syarifah Diyanah
kuk kak..kuk kak.. *ak tlg bunyik sound effect tapak kaki kuda* cakap terima kasih kat aku cepat.. T_T


Hasfaizal Hasan
waaa...time kacih....bergegar hati aku nie skrg....yer laa kuda duk tergedik-2 dalam hati aku nie....wakakakakak


Syarifah Diyanah
yaa..sama-sama.. sound effect dolby digital jer tue beb.. hal kecik je tue..


Hasfaizal Hasan
wakakakakak....begus...moden beno hati aku....cangih tu....hahahah....


Nik Nurul Syaheda
syrfh: tu bunyik kuda berjalan.. kalo kude berlarik camne lak sound effect nyerr?? heheh


Hasfaizal Hasan
gedebuk..gedebuk...gedebuk...ha mcm tu laa bunyi nye...tapi tak tahu laa vesi kuda syaripoh mcne bunyinye.....wakakakaka


Syarifah Diyanah
bunyi sama saja..cuma laju kan saja rentakknya ya.. mari sama2 kita mencuba.. ok, kuda berjalan everyone~~ kuk.. kak..kuk.. kakk.. ok, now, berlarii pulaakkk!! kukkakkukkakkukkak.. ok, well done class.. besok kita blajar bunyik ungka pula ya..


Nik Nurul Syaheda
wahh bunyik ungka plak.. x sabar nk blajaar bunyik ungka besok.. yieehaaa!!


Hasfaizal Hasan
wakakakakakakakakakakakakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....tergelak besaw aku.....ok skrg kita akn buka kelas bunyi-bunyian binatang.....yg pasti aku nak dengaq bunyi tenuk....
sekian.

Wednesday, February 10

kanak2 yang comel

ouh.. tadi makan2 kosong kat mamak luar opis nie dengan budak2 opis.. pastu sangat teruja aku tengok kanak2 skolah berlari2.. lari merentas desa.. soooo cuuuuttttteee.. berbaju merah.. baju hijau.. pink pun ada okk.. ahaahahaaa.. terkedek2 diorang berlarii2.. aku mmg suka tgk kiddos berjalan..berlarii.. kedek..kedekkk..kedeekkk.. ahaksss.. tak sabar nk tgk raafiif membesar..
nnt, agaknya, bayangkan, raafiif ada larian merentas desa kat skolah dia.. aku plak rajin bebenor la kan nk cheer kat tepi jalan tue.. fuh.. raafiif go!! go hero ibu! go!! run as fast as u can young man! u can do it!! musti raafiif lari terkedek2 sambil tutup mata cakap "ibuuu, janganlaaa macamniii.. maluu laaa.." wakakakakakkakaa..

obor2 budak skolah

semalam, kena pegi cyberr.. huh.. penat.. selagi tak jmpa 2 tol.. selagi tue rasa hohooo, bila laa nak sampaii.. dah kuar roundabout pandan, terus ngadap jam.. stranded agak lama.. all the way ke roundabout pahang plak.. pastu nk masuk jalan genting klang plak.. ouh.. sangat memenatkan.. yang nak ceritanya, isss.. bila aku dah sampai skolah chong hwa.. kat blakang rumah (lalu jalan bakang), fuhh.. sampai situ time budak2 sekolah tengah serbu keluar dari gate skolah.. gila apaa.. dengg.. diornag kuar macam obor2.. pantang keter benti.. trus dihurungnya kita macam semut.. nak jalan balik dah susah.. tapi ralit tgk depa nie.. tersenyumm aku tgk.. terfikirkan acanalaa raafiif nak ke skolah nnt bebesok.. :P raaafiif jadi cerdik pandai yaa sayang.. ^_^

Tuesday, February 9

jawab tag fom hyde

dikala tengah buhsan buat kerja yg melambak nie.. terasa nak cuba chillkan hati.. macam2 lagu dinyanyi.. sangatlah bosan.. -_- aku jawab soalan2 tagged by pacik hyde dengan straight face.. straight voice tone.. sebab hari ini sangat bosan.. derrrrr~~

1. Adakah anda rasa anda HOT???
hot mamah kah? ouh..may be yes.. may be not..

2. upload gambar kegemaran anda
saya tidak dapat upload gambar kerana saya sedang bekerja [strike] malas [/strike]

3. cerita pasal gambar
paada suatu hari.. di tengah-tengah hutan.. terdapat sebuah istana yang saangat besar.. eh, ouh.. cerita pasal gambar ya? gambar tidak ada.. jadi tidak perlulah kan.. nextt..

4. bila kali terakhir anda makan pizza
saya sudah lupa..

5. lagu terakhir anda dengar
...
kalau now, listening lion sleeps tonite - nsync awamawepp..awemmawep ee oo..
ouh, saya tidak menjawab soalan? hmm.. nextt..

6. apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini
overloaded dgn karija office.. sgt membosankan.. tapi cuba hiburkan hati saya dengan menjawab tag nie [strike] hyde.. siap ko.. tak fun pun tag kali nie!! kasik tag yg lain adaa.. [/strike]

7. selain nama sendiri anda di panggil nama apa?
yang dipertua tuanku tak brapa nak muda pangeran al-hajj isketambola intan payung gunung meletop pom pom yang berbahgia toh puan tertinggi cecece

8. tag lagi 8 orang
  1. rufus my love - tapi hubby tak blogging
  2. tengku tengah
  3. linda topo
  4. hyde
  5. haen anwar
  6. ilin lalalilalii
  7. bella cloud9
  8. am

9. siapakah orang no.1 kepada anda
segalanya bagi saya

10. kata sesuatu mengenai orang no. 5
kawan seangakatan vpi dan secabutan dari vpi

11. no. 3 ada hubungan ngan siapa
dengan kekasihatinya.. mr fly.to.the.sky

12. bagaimana pula dengan no. 4
dengan scandalz nya.. plural ok..penekanan disitu..

13. pesanan kepada orang no. 6
errr.. pesanku agar, berpesan2lah kepada org lain berbuat baik.. errr..itu saja (kott)..

14. kata-kata cinta tok no. 2
saya cinta kamu wahai adik saya.. cintailah saya juga ya..

15. adakah no. 7 dan 8 punya persamaan?
tak ada langsung..

16. berikan 5 yang anda tahu tentang orang yang men'tag' anda
  1. seorang yg terkena tag ini
  2. seorang yg telah menjawab tag ini
  3. seorang yg tag kan tag ini pada saya
  4. seorang yg terkena balik tag ini pada dia
  5. seorang yg mungkin sedang marah pada saya hahahaha

17. persamaan antara kambing ngan lembu?
dua2 tidak tahu membuat sql statement seperti saya

18. perasaan anda buat tag ini
cuba hiburkan hati sambil menjawab tag ini dengan straight tone..

19. adakah anda tahu si razman itu sengal?
ya, saya tidak tahu.. yg saya tahu, soalan 19th ini yg sangatlah sengal..

20. GAY or LESS??
gay..

this is my card.. aitchehh XD

this is my card.. aitcheh.. miss kama tango kita nie.. dia hajat nak tempah namecard. kat opis kitorg nieh.. tapi ada kekangan yang tak dapat dielakkan.. XD hanya aku dan kama jer yang tau.. pecah perut aku dan kama tadi..

tetiba teringat zaman sekolah2 dulu.. aku antara mereka yang berkecimpung ngan bisnes jual bissnesscard.. hahahaaa.. isi alamat, nama, and yaddaa yaddaaa yaddaaa.. siap ada apa kata2 yang nk taruk tuuuee.. kalau dapat jual 6 set, dapat free 1.. ada sticker summore.. wakakakakaa.. seronok ingt zaman tue.. tapi my mom tak suka me involve dengan bnda2 tue semua. kalau datang catalog namecard tue ke rumah, mmg dibuangnya terus.. hahahahhaa.. sekarang ada jual lagi ke namecard tue.. ada macam2 choice of gambar yg ada.. gambar pooh.. disney's cartoon, shah rukh khaaann.. XD cute2 teddy bear oso gottttt.. err, kumpulan F4 kata kama.. gmbr kucing2.. mcm2 lah ada.. tapi comellll ok..

so dulu, kalau sapa2 nk berkenalan tue, dengan poyo nyer.. well, this is my card.. watchhhehhh..

Wednesday, February 3

facebook beta

tgh dlm mood antara rajin-malas nk buat kerja, aku ushar facebook aku.. kenangan betull.. tempat jatuh lagikan dikenang.. (tak sure apa relevennya..betul kott..) ddderrrrrr..

tgk album balik, and baca balik komen2 senget dari kitrog.. buat aku tergelak sorang2.. kawan2 vpi mmg best..walau mcm2 ragam jumpa.. mcm2 peel kena.. mcm2 hal ada.. tapi overall, vpi mmg tmpt kerja yang best..

dari awal aku join vpi.. sampai aku pindah brinfo.. mana yg ada, still kp in touch.. share2 cerita.. kadang ungkit balik cerita lama.. boleh buat masing2 gelak.. prangai kat vpi mmg aku laa antara yang tak senonoh.. sure sedih boss kitorg.. dapat staff cam kitorg.. wakakakakaaa..

banyak ilmu dapat kat vpi niehh.. baaanyak sangattt.. kalau dulu, aku mmg tak kompiden apa laa skills yang aku duk ada.. tapi sekarang, thnks to vpi, hapis, zol, dudes, ebon sbb diorg laa aku reti sql.. kalo dulu, nk buat select statement puuunnn gagauuu..adaa jer yg tertinggal itu ini.. tapi skang.. alhamdulillahhh.. org kata, kalau nk g teview tue, leh laa kompiden diri nk bragging, gebang itu ini.. (oh, sungguh tak senonoh kan..) alah, dah laa.. nak challow.. ehhh, tak mau challow g.. nak gtau satu benda..

semalam aku ada bought new carpet.. belgium's.. sangat rapat benang dia.. dan harga sangat lah terkantoi ngan my hubby.. wakakakakaa.. tak paaa, sayanggg.. ini kan untuk rumah kitaa.. nnt kita boleh rehat2 bersantai sama2.. kaannn.. ekekekekee..

march nie kitorg akan move to our new house.. kat batu berendam.. eh, ke bukit berendam.. sangat serooonookkkk!! brg2 baru akan masuk mgu depan.. yg plg tak dapat sabar nk tunggu adalah kerusi Lshape kitorg..oh!! seronoknya!! ^_^ mmg sesuai laa dgn carpet yg aku beli tue..
kalau tak sesuai, boleh tukar lain.. best kan.. wheeeeheeee!! tak sabarrr!!

march insyaAllah..akan menjadi permulaan hidup yang sangat tak sabar aku nak nantikan.. yosh!! bersedialah dunia!! :P

Friday, January 29

hati ibu sekarang ini

sekarang nie, hati ibu sangat tersentuh.. baru lepas tgk gambar2 raafiif masa baru brapa hari.. tmbh2, tengokkan raafiif tidor tightly skrg nie.. lenaaa sangat.. hari nie, macam2 yang ibu fikirr.. banyak kerja nak kena settlekan.. nak spend masa dengan anak ibu nie. tapi limited.. ibu sangat sedih.. unty kama selalu cakap ibu drive kereta laju.. ibu drive laju sebab nak jumpa anak ibuuu niie.. ^_^ ibu rinduuuu.. abah jauhh.. ibu ada raafiif sajaa kat sinii..

lately, ibu rasa agak overloaded.. nak diluahkan pun sama sajaa.. kerjanya tetap sama.. masalahnya tetap ada..

ibu tak kisah kalau ibu terpaksa berpenat lelah buat itu ini demi keluarga ibu.. tapii, ibu nak jugak ada masa dengan anak ibuuu.. ibu tak kisah kalau ibu terpaksa redah jammm.. kena saman.. wutever it takes.. asal ibu dapat jumpa anak ibu sebelum anak ibu tidur.. ibu nak ibu yang dodoikan.. ibu nak ibu yang belaikan.. ibu nak sayang ibu tengok ibu senyum kat sayang ibu sebelum sayang ibu tidur dengan mimpi yg indah2..

kalau raafiif sayang dah tidur, ibu mampu renuuung saja.. nak hug pun hug perlahaaan2 sajaa.. bimbang raafiif sayang terjaga..

raafiif anak ibu, nanti, bila besar, raafiif jadi orang yang berguna yaaa.. berguna untuk agamaa.. untuk keluargaa.. untuk bangsaa.. ibu dan abah doakan semoga raafiif menjadi orang yang cerdik pandaiii.. yang boleh menjaga keluarga.. menjaga adik2.. terpeliharaaa akidah..terjagaa agama.. aaaaaaaaamiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnn..

*sigh harap2, ibu dapat menjadi seorang ibu yang baik untuk raafiif dan adik2.. insyaAllah. semoga ibu dapat menjadi seorang isteri yg mentaati suaamiii.. dapat menjaga anak-anak ibu dan jugak abaahhh..

me heart raafiif heart abang

oh terimalah pemergianku

oh, encik jam.. lepaskan dakuu.. izinkan daku pergi.. menjauh darimu.. dekat bersama orang2 yang aku sayang..

hati tgh gusar.. nak pulak kena bincang2..adesss.. errrmm, sapa yang tau the story, syushh yaaa.. pray for me.. -_-

Thursday, January 28

laptop baru!! 100% baru..murah.. 1unit saja..

great offer nieh.. ada sapa nk beli NEW laptop: hp 6930.. owner nk let go, sbb nk pakai duit..haha belum pernah pakai.. ada resit pembelian semua siap.. no scrathces at all..fresh new condition..

spec: screen 14.1 inch anti-glare
ram: 4gb
hardive: 160gb
wind vista
wireless
intel duo core
procesor p8400 (2.26GHz)
chipset: pm45
3years waranty
2.2kg.

price nk jual: rm3500, market price RM4999

sapa2 berminat, serious buyer saja..kol me asap.. xpun buzz me kat ym k.. ym id: iciceme@yahoo.com laptop akan dihantar direct kepada anda (apllies utk area KL/slangor/mlaka saja). tlg spread the news.. utk serious buyer saja ok..

ini gmbr model ltop hp tersebut kalau nk ushar..
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF30a/321957-321957-64295-3740645-3955549-3688868.html

Wednesday, January 27

where's sya?

yahoooo!! hari nie sudah kembali ke SD! yippieyaayyeyy!! eheee.. tak perlu lagi aku lalu jalan yang membosankan (jalan dia sangat buhsan).. tak perlu lagi kama ketakutan(terpaksa drive halaju yg tidak ditetapkan).. tak perlu lagi kitorg kesejukan (ekon di siber macam kat dalam meat freezer)..

tadi pagi, had my breakfast dekat mamak bersama zuha, zety, deja and kama. kata zuha, aditya (yang kes aku angkat kaki tue) baru semalam tanya dia "where's sya?" kata zuha dia pelik tgk aku jap ada jap tak ada kottt.. wakakakaa.. rinduuu ler tuue.. ooo tableyyy.. my love jer yg bley rinduu betaaa.. hahahaaa..

hari nie boleh la nk g post offcie kat sblah nie.. nak settle few things.. siapkan user manual last nie, moga2 dapat pass up my work by today jugak.. aaamiinnn..

hmmmm, bdw, past few days, aku ada join tis 1 group.. DCS batch dec 2002.. kitorg planning nk buat reunion.. oh, sangat seronokkk.. ^_^ missss u guyysss.. loadsa story to share, to gebang2.. my aim is utk jumpa kak yaa.. got sumthing to discuss.. eheee..

Monday, January 25

me suffering weekend amnesia

am suffering weekend amnesia.. hate monday laa.. (burok pangai)pagi tadi smpai cyber, breakfast duluu..chow down dgn kama sampai jam 10 lebih kurang.. then baru masuk office..(/burok pangai) derrrrrrr~~ malasnyaa..

ayorrrrkkk.. today really not in the mood of nk buat kerja2 office daa.. bolehkah? ada small discussion..terpaksa datang cyber.. hopefully encik ketat tak join.. maleh nk ngadap.. dun spoil my day laa will ya? hmmm, long thought depan laptop.. fikir macam2.. kerja tak start2 lagiii.. hahhahaaa.. dah lost.. ingt2 lupa apa laa aku nk kena buat, where (ilusi optik)and when(/ilusi optik) to start..

haaa, nak share sumthing.. kesah di pak li semalam yang still lingers di kotak pemikiran aku.. rasa saja sakit ati nk jugak kena tulis dalam blog.. dengan harapan, that girl will somehow terjumpa my blog dan baca my post..dan ketahuilah betapa 'apakah' nya perangai kamu itu..

can u guys imagine, how stupidios nyerr that gurl bila mula2, dia park kat blakang kereta orang.. 2 kereta ok.. dan hapilly g join her crowds lepak2ing.. then, puas la orang hon2 nk kuar, dia datang la hegeh2 move her car away la kan.. tapi lepas tue, yg buat aku macam 'apakah'.. korang tau,this idiot-wannabe nie bleh park her car (proly kereta pinjam.. sbb seems mcm tak pandai bawak keter..) park dengan cara yang sangat sakit hati.. macam baru dapat P.. terdapat 2 car park yg kosong utk dia okk.. dan dia park her car sengetttt.. kompidennn jerr masuk park.. laju plak tue.. pastu off engine.. tak betulkan cara dia park tue.. helllooo.. bukan payah pun nk park, bay parking okkk.. bukan side parking tue.. yg g park senget tue awaattt.. tak pikio ker orang lain samaa.. adehhh laaa.. ada jugak orang yang macam nie ekkkk.. haa, lepas tue, mmg dapat la free cursing istimewa daripada org yg try nk park sebelah dia.. aduuhaii.. masyem2..

hmmm, tadi on my way ke cyber nie, kat jalan terjumpa my ayah su kat ats jalan.. nasib laaa masa tue keter byk, dan aku bawak tak langsungnya drive secara berhemah masa tue.. tapi jumpa ayah su atas jalan pada masa terkebut, sangatlah buat aku terpikir.. jam brapa laa dia masuk opis.. padahal, diri sniri nie masuk lewat jugak ke opis.. wakakakaaa.. tapi aku nie tak pa laa.. kerja aku canii.. (boleh? XD ) tapi seorang arkitek, masuk opis lewat.. normal kot eh? hmm, baru ku tauu.. pekerjaan apa lagi yg freely boleh masuk suka2 hati yerr? best ekkk??

hmm, udoh2 ler tue merapek benda2 tak pasal2 nieh.. do ur work laa my dear.. selagi tak publish, nieh, mmg al-maknakataa, tak renti laa menaip nieh.. pasal air tin depan aku nie pun aku boleh nk bercerita kalau ikut.. (mmg ada story pun okkk..) eh dah lah, i'l put my fullstop now.. hohoo.. ok.. Hiii! hooo! It's off to work we go!! challow bhayyaaa!!

Tuesday, January 19

kurang sopankah aku? hohoo

aku bebetul panas ngan ekl nieh.. dari tadi loading page.. da buat keje lain, end session plak.. panazzzz je kann.. nie la dia keje jadik kuli.. terimaa jerrr.. hahaaa.. dah lenguh.. ak memang lepakkan kaki aku atas kerusi sebelah nie jerr.. ltop atas riba.. best kan??

kejadian 1: - ilin
-------------------
ilin: oitt..selamberr jer kan??
aku : mcm bos tak?
ilin: tak senonoh.. haha

dalam hati aku: hahaa..mmg best..

kejadian 2: - aditya
----------------------
aditya: O_O
aku : oo..sorryyy..
aditya: hahaa, it's ok..
aku : relaxing my feet.. eheee..
aditya: no sweat.. please.. (still nk suh ak angkat kaki lagiii..)
aku : eh, nevermind..am done.. haha..
aditya: dun shy.. am ok..
aku : hehe.. nevermind..it looks a bit rude.. :p ehee..
aditya: no..it's cute..

dalam hati aku: apa iniii..





'tertangkapnya' pencurik henpon kawan aku

pagi tadi berlaku sau peristiwa yang agak menyakitkan hati.. sakit hati kat kama.. hahahahaa..
long story short, past few days, kama hilang enpon.. ktorg call mmg masuk voice mail dia.. da slamat la kannn.. then for temp, she bought new no..

pagi tadi call kama utk ajak breakfast.. tah camana tercall no lama dia yg kena curi tue.. dan ada orang angkat.. hoh.. terkujatt laa kannn.. ikuti perbualan kitorg:

aku : eiyyy!! siapa nieh.. pencuriikk!!
pengangkat tepon : eiii.. ini kama laaa..
aku : tipuuu!! ko mencuriiii!! curik tepon kamaa ehhhh?? jahattt!!
pengangkat tepon : weyyyy.. nie akuu laaaaaaa!!
aku : tipuuu.. suara lainnnn.. jahhattt!! pencuriii!!
pengangkat tepon: aku laa nie..
rupanya kama dah pakai no lama dia balik smlm.. dia lupa nk impom aku..

akhirnya aku malu dgn diri sendiri.. wakakaka.. dak2 opis aku semua gelakkan akuu.. suara kawan sniri pun tak kenal.. hahahaha.. helloooo.. paniiccc ok..

Thursday, January 14

laalilaaalalaaa~~ (weng sungguh)

hmmmm..inilah padahnya tdo awal.. aku nie kalau dah tdo, mmg akan tdo cukup kurang lebih 7,8jam jerrr.. tadi lepas menyusukan raafiif tomey, dahhh langsung lelapp.. padahal da janji ngan si mar tonggek (tetiba nk panggil dia mar tonggek..haha..) kata nk online.. sian dia tunggu kott.. huhu.. hampon tuanku yer mar [poton] tonggek [/poton] dah lps brita tadi susukan raafiif.. n now, padahnya, aku dah terjaga plak.. tak perlah.. ada kerja sket pun nk settle.. hehe..


hmmm.. tersenyummmm aku tetiba bila teringatkan betapa beshnyaa hati tadi.. masa hati tgh kusut2.. aku dpt spa menu.. from my love.. hubby suh pilih one of the package yg listed.. yg utk release my stress..relaxing.. hwahhh.. heaven gilerrr.. thanks honey.. never thought me akan dapat peluang mcm nie since da ada tuanku muda kecik tomey tuuuee.. bukan nak mengeluh menjaga raafiif or what.. me enjoy mothering my precious tue cuma kadang ada masa sampai rasa mcm overloaded.. load with macamm2.. too many things yang nk difikirkan.. tambah perit bila hanya kita sajaa yang duk terpikir2kan.. tak ada siapa yang boleh dapat tolong.. schedule mmg sangatlah pack.. pagi pegi office.. percaya tak kalau aku cakap, hanya time office hour saja is my free time utk buat omost everything.. ya lah.. like example masa nie lah i can give a call to my parents, borak2 ngan kak ngah, settle things yg runcit2, [poton]carik kerja kusun kat melaka[/poton], peek2-a-boo blog, sp n fb sket2, and yaddaaa..yaddaaaa..

when jam dah strike 5.30pm, mmg dah ready pack my things nak brangkat pulang si paku gelang dah.. raafiif tunggu kat rumah kottt.. :P (even kalau ada kerja lagi yg tak siap lagi, still kena balik jugak bfore 6 coz offce gatalll nak tutup awallll.. by 6 dah tak ada orang kat offce ok..can u guys believe thattt.. eh, me, itu hari hampir2 kena kurung tauu..)

seronok menjaga raafiif cuma u guys yg mak2 budak, bapak2 budak tau la suka duka jaga budak.. duka tue tak ada.. cuma perit sket laa.. tambah me sensorang.. mmg got my mertua n all.. cuma hubby jauhhh.. moral suppport tue dapat bila kala kitorg masing2 free to have a chat jerr.. which waktu office hour nie jugak laa.. else, jmpa weekend.. sbb malam salunya tak dapat nk borak lelebih sbb nak dodoi raafiif laaa biasanyaaa.. i'l give my full attention pada tuanku muda tomey nie, tambha2 lagi baru baik demam beliau..

(ooohh..forgot laa my frenn.. raafiif baru2 nie demam.. cecah 40 deg celcius.. huhuuu.. pagi tue, around 9 camtu, ok actly.. mcm dah seseme sket2.. mmg da ready nk g kinik, tapi bila tak lama lepas tue, badan dia trus terasa panasss.. gelabah jugak laaa.. me n hubby trus hit ke kinik.. check2 40d.c.. pooorrrr our lil babyyy.. doct sampai terharu n kesian tgk raafiif yg tak bermayaa.. mata beraiirr.. raafiif ngalir air mata tauuu..sbb panas sangat kott.. then kena sumbat ubat kot montot.. n his temprture drop trus.. lepas tue kena monitor suhu dia jer laa.. ada up/down jugak.. sgt2 kesian raafiif.. tapi 1 day jer demamnyaa.. abah dia kata sbb susu ibu.. raafiif jadik sehak dan kuak.. :p ehee.. bdw, thanks yaa pada smua2 yg mendoakan dan risaukan raafiif.. raafiif dah sihat dah skang.. melompat tak habiss2.. gelakk2.. senyummm2.. huhhh.. hati kita pun naik legaa.. naik riang.. kalau tak, mlm2 mmg aku tak dapat tdo lenaa.. sbb nk monitor raafiif.. takut dia tdo tak selesa.. hidung dia asyik tersumbattt.. vicks dalam tangan.. nak kena pok2 dia summoore.. mmg mcm2 style aku tdo ngan raafiif.. hug mmg tak lepasss.. hubby ada pesan prev'y, jgn sampai tertindih tangan anak.. takut dia kebas.. itu aku beringat.. :P tuanku muda panjangg.. da besarr.. so best nk rangkul diaa.. nak hug diaa.. hug badann..hug kepalaa.. hug kakiii.. apa2 pun, raafiif dah sihat.. bak kata unty mar kitaa.. pengalaman raafiif tuuee.. 1st experience dia..bebesok chickenpox plak.. hoho.. T_T )
fuhh.. sungguh ku dambakan a getaway which dapat chill me ermm, or at least dapat tenangkan my mind.. tak mau fikir apa2.. just nak rehatkan minda bersama insan2 kesayangan.. i wanna find peace of mind tis weekendddd.. spa tue insyaAllah akan pergi.. kalau full house tatau laa kan.. hmmm better hope not.. kalau tak, soping-spa laa jawabnyaa.. eh, tak nak lah.. tanak penat2.. tanak rush2.. (kalau aku soping, mmg bukan jenis jalan lenggang mak kangkung, xder nk jalan steady2 slow2 ok..tak reti nk jalan lepak2 sebegitu..hanya few peeps saja yg dapat cope ngan style aku tue..haha.. plg best soping ngan kak ngah..she's my best psoping partner ok..) aku sebenarnya dah mcm stress sket kott tis week.. stress-to-impress-week yg sangatlah memenatkan.. dan aku dah macam mereng sket,coz one day tue aku dah TERbeli 2heels.. (handmade tuuue..so kena la beli kan.. haha.. eh, da cakap kat hubby ok.. cuma lepas beli baru cakap laa..hohoo..) and, tadiii, jugak, dah berjaya beli ngan bodohnya scholl.. ini aku tak sure hubby bising ke tak.. sbb actly, kasut nie ak mmg da aim dari duulu lagi.. tapi asik tadak size.. mana2 ak pegi sure tak der size.. tapi tadi pegi secara tak sengaja, ada plak size.. haruslah kena angkat kan.. iskk.. buruk prangai kann?? dulu beli kasut HPuppies, tapi tersaddaaiiii kat mlaka sana.. sbb kasut tue berkuap.. pakai best.. haa, yg nie tak bkuap.. got lubang2.. airy..pehtu ermm selesaa.. and comel.. dan jugak ermm, apa lagi ek.. nnt lah aku pikirkan.. so, besok, adalah hari penuh debaran nak citer kat my hubby.. bismillaahirrahmaanirrraahiiimmmm.. fuhhh~~

ermm, actly i need to fill up a form yg aku tak habis isi petang tadi.. tapi maana buku note pink aku tuuue.. erkhh.. ini masa beli barang itu hari la nie.. chow.. nak cari buku pink dan buat sedikit kerija.. hahaa.. challow betteyyyyy~~ cheeriosss!

Wednesday, January 13

kosong atau terlalu loaded?

apa aku rasa sekarang? kosong? atau kah aku terlalu loaded?? rasa penattt.. bila kita mengadu, dikata kita mengeluh.. mengungkit.. salah ker to have a lil space.. a lil room for me.. utk hilangkan tekanan.. lepaskan penat.. *sigh

now aku sedang dengar lagu with volume of 65.. nk pekak pun lantak lah.. biar tak dengar habis orang cakap.. penat..penat..penat..penat..penat.. tired of everything.. asyik yerrr..baiklah.. saya menurut perintah.. yaaa.. betull.. saya setujuu.. *siiiggghhhhhh x 10

aku dah macam sandwich skang.. mana ruang utk aku? *sigh

rasa alien giler rite now.. boleh tak kalau:
1) aku ke melaka
2) aku ke trgnu for a month
3) aku duk pantai..
4) aku nak duk opis the whole dayy

tapi fact nyerr.. tak boleh.. semua benda, semua hal, aku kena fikirkan raafiif.. aku ada raafiif to take care offff.. nnt dia mcmana.. kena jaga my precious.. me love him so much.. me love him soooooooooooooooooooooooo mushhh mushhh musshhhh..

nak cari tempat yang saaangat peacefulllll.. ada angiinnn.. ada raafiiffff.. kitorg enjoy the view.. sambil makan aiskrimm.. pejam mataaa.. dengar ombakkk.. dodoi raafiif dalam angin yg sepoi2 bahasa.. goyang badan kiriii..kanaannn.. breath innnn.. breath ouuttt.. hmmffhhh.. nie yang buat nak balik challetttt.. raafiif..jom ikut ibu.. *sigh

Tuesday, January 5