jalan-jalan di taman

Tuesday, January 19

'tertangkapnya' pencurik henpon kawan aku

pagi tadi berlaku sau peristiwa yang agak menyakitkan hati.. sakit hati kat kama.. hahahahaa..
long story short, past few days, kama hilang enpon.. ktorg call mmg masuk voice mail dia.. da slamat la kannn.. then for temp, she bought new no..

pagi tadi call kama utk ajak breakfast.. tah camana tercall no lama dia yg kena curi tue.. dan ada orang angkat.. hoh.. terkujatt laa kannn.. ikuti perbualan kitorg:

aku : eiyyy!! siapa nieh.. pencuriikk!!
pengangkat tepon : eiii.. ini kama laaa..
aku : tipuuu!! ko mencuriiii!! curik tepon kamaa ehhhh?? jahattt!!
pengangkat tepon : weyyyy.. nie akuu laaaaaaa!!
aku : tipuuu.. suara lainnnn.. jahhattt!! pencuriii!!
pengangkat tepon: aku laa nie..
rupanya kama dah pakai no lama dia balik smlm.. dia lupa nk impom aku..

akhirnya aku malu dgn diri sendiri.. wakakaka.. dak2 opis aku semua gelakkan akuu.. suara kawan sniri pun tak kenal.. hahahaha.. helloooo.. paniiccc ok..

6 comments:

rfsx said...

ilang ke kena curi ni..?
tu 2 situasi berlainan ok....

beta penjaga peti ais said...

kena curik..consider as hilang la jugak rite? lain eh?? oooo.. kita tnya pada miss kama kita..

rfsx said...

kalo kena curik, konfem la kena curik..
kalo hilang..tak semesinya kena curik..
mungkin salah letak ke?
tapi kalo dah hilang kat kwsn public tu..
ade la kemungkinan org lain buat harta sendiri..haha..
tapi masih kira bkn curik la kot..
finder keeper laa..

beta penjaga peti ais said...

alaaaa.. ini kama sedar kata her phone tak ada dalam simpanan.. tak tau tercicir kerr, hilang kerr, slah letak kerr.. bila call, masuk voice msg.. selamattlaa kan.. assuming org curik laa kottt..



*jap, bila me cakap enpon kama hilang, ada org akan tanya kat mana hilang? boleh trima eh soalan begitu? sbb dah hilang.. sure tak tau kat mana kan?? ke cana tue.. fenins.. sbb most of peeps yg tau akan questioning me the very same questio..

rfsx said...

bila hilang barang..
of course org akan tanya "kat mana hilangnya?"..
sbb ape org tanya gitu..
dah tentu la tmpt hilang tu akan/patut jadi starting point utk kita carik brg kan?

kalo tmpt hilang pun tatau..
lopakan sajalah harapan nk jumpa blk...

actually, soklan "kat mana hilang?" tu sebnanyer bermaksud..
"sedar kat mana hilang?"
thats the most appropriate Q la kot..

so, it still made some point.. :P

Anonymous said...

Wei... Kompius neh. Kesimpulan nyer, HP Kama kene curik ke atau dia misplace?