jalan-jalan di taman

Thursday, February 11

facebook punya cerita T_T

sangatlah bosan (untuk kesekian kalinya).. tadi datang lambat lagi ke opis.. T_T semalam pun terlambat.. hari nie pun terlambat.. laagi lambat adalaa.. tapi tadi best jugak kuar time2 cantu.. jalan clear all my way to offce.. surprisingly, drive tadi boleh hit to 140kmh.. jarang dapat chances begitu kalau dalam KL.. 24/7 nak jam.. pantang ada flyover..traflite..accident..ada jugak time bila jam tak semena2.. all at sudden clearrrrr plak.. walhal, tadi jalan packed dengan kereta yang bersusun macam sardin dalam tin yg dah 10 tahun tak bukak..KL..apa nak kato.. *sigh

lately, aku lekaa dengan facebook.. dah 3 or 4 days in a row tak pernah miss facebooking.. ini en halm lah punya pasal.. (saja excuse kan diri..) en halm nk belajar fb.. my boss sorang nie sangatlah chill.. sukasuki dia tanya aku pasal fb..aku dgn innocentnyer cakap "ouh, saya tak reti sangat fb..takat comment2, uplaod2 gmbr, add frend cantu jer lah kott.." tak pasal kena add dia.. ak la terlebih rajin melayan dia.. dusyhummm pale seniri.. *dusyyhhh* aku memang bertekad, kalau dia add jer, trus nk remove from frens.. #_# semalam, as soon as en halm friended me, tak buang masa, terus aku remove.. kalau tak, mmg sajalah kan, cari pasal nk add dia..

aku tak berapa suka sangat facebooking nie.. (derrrrr~~) tapi sebab ramai pulak kawan2 dalam fb, so i was like, ermm, ok lahh..fb adalah cool.. dengg.. baru2 nie terkujat. fb dgn its new look.. yg lama pun faham-tak-faham jer nk buat itu ini.. yang baru nie apatah lagi.. plg aku tak suka part notification tue.. nk kena scroll all the way ke atas.. even ada alert flash kat bottom tapi sekejap2 je pun..kalau tgh buat kerja, n bila get back, dah kena plak scroll to top kan.. penat tuuee nk scroll *blwekkk..pemalass..*satu lagi, bila search friend kat fb baru nie, somehow, aku tak dapat jumpa orangnya.. is it me atau mmg sekarang nie fb sedang tka stable?? tak kesah la, walau aku rasa fb nie is a mess macamana pun, aku still guna fb eitherway.. wakakakkaaa..

tapi seronokla jugak bila dapat waisting my time buat benda2 terhidang dalam facebook nie.. jawab all the quizzzeess..comment2 frens picas.. updating fb status..padahal kerja melambak nieh.. (mmg harus lah kan, aku remove en halm dalam frens list aku)..

tadi merepek meraban dengan hasfaizal.. one of my old chums masa skolah menengah dulu2.. orangnya sangat happy-go-lucky.. dan dia mmg sangat lucky pun sekarang.. ke hulu ke hilir duk jelajah 1antero dunia.. aku rasa, kalau ada trip to other planet, mau follow saja dia tue.. bakal angkasawan berjaya gamaknya..

ini sebahagian dari part kitorg du meraban merepek:
Cik Ameeda
wan : can't wait to see u!! muah!
nik : kawen??? muahahahha!!~~
pejal : sejak bile mudh sgt ngajuk ni...hah pcik?? ngeeee~~


Hasfaizal Hasan
hahahaha...nampak muka aku ni memang mcm pecah umah...tapi dalam hati ada taman dude...sensitif beb...hahahahha


Syarifah Diyanah
pezal = hati tissue


Nik Nurul Syaheda
taman rerame ke taman belalang?? =p


Cik Ameeda
syrfh : ati tissue @ ati kapas??? wakakaaka!! ^__^


Cik Ameeda
nik : tmn bungeeeee!! hehehe :))


Hasfaizal Hasan
wkakakakaka....taman kuda jew dalam hati aku nie....hahahaha


Syarifah Diyanah
kuk kak..kuk kak.. *ak tlg bunyik sound effect tapak kaki kuda* cakap terima kasih kat aku cepat.. T_T


Hasfaizal Hasan
waaa...time kacih....bergegar hati aku nie skrg....yer laa kuda duk tergedik-2 dalam hati aku nie....wakakakakak


Syarifah Diyanah
yaa..sama-sama.. sound effect dolby digital jer tue beb.. hal kecik je tue..


Hasfaizal Hasan
wakakakakak....begus...moden beno hati aku....cangih tu....hahahah....


Nik Nurul Syaheda
syrfh: tu bunyik kuda berjalan.. kalo kude berlarik camne lak sound effect nyerr?? heheh


Hasfaizal Hasan
gedebuk..gedebuk...gedebuk...ha mcm tu laa bunyi nye...tapi tak tahu laa vesi kuda syaripoh mcne bunyinye.....wakakakaka


Syarifah Diyanah
bunyi sama saja..cuma laju kan saja rentakknya ya.. mari sama2 kita mencuba.. ok, kuda berjalan everyone~~ kuk.. kak..kuk.. kakk.. ok, now, berlarii pulaakkk!! kukkakkukkakkukkak.. ok, well done class.. besok kita blajar bunyik ungka pula ya..


Nik Nurul Syaheda
wahh bunyik ungka plak.. x sabar nk blajaar bunyik ungka besok.. yieehaaa!!


Hasfaizal Hasan
wakakakakakakakakakakakakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....tergelak besaw aku.....ok skrg kita akn buka kelas bunyi-bunyian binatang.....yg pasti aku nak dengaq bunyi tenuk....
sekian.

No comments: