jalan-jalan di taman

Friday, January 29

hati ibu sekarang ini

sekarang nie, hati ibu sangat tersentuh.. baru lepas tgk gambar2 raafiif masa baru brapa hari.. tmbh2, tengokkan raafiif tidor tightly skrg nie.. lenaaa sangat.. hari nie, macam2 yang ibu fikirr.. banyak kerja nak kena settlekan.. nak spend masa dengan anak ibu nie. tapi limited.. ibu sangat sedih.. unty kama selalu cakap ibu drive kereta laju.. ibu drive laju sebab nak jumpa anak ibuuu niie.. ^_^ ibu rinduuuu.. abah jauhh.. ibu ada raafiif sajaa kat sinii..

lately, ibu rasa agak overloaded.. nak diluahkan pun sama sajaa.. kerjanya tetap sama.. masalahnya tetap ada..

ibu tak kisah kalau ibu terpaksa berpenat lelah buat itu ini demi keluarga ibu.. tapii, ibu nak jugak ada masa dengan anak ibuuu.. ibu tak kisah kalau ibu terpaksa redah jammm.. kena saman.. wutever it takes.. asal ibu dapat jumpa anak ibu sebelum anak ibu tidur.. ibu nak ibu yang dodoikan.. ibu nak ibu yang belaikan.. ibu nak sayang ibu tengok ibu senyum kat sayang ibu sebelum sayang ibu tidur dengan mimpi yg indah2..

kalau raafiif sayang dah tidur, ibu mampu renuuung saja.. nak hug pun hug perlahaaan2 sajaa.. bimbang raafiif sayang terjaga..

raafiif anak ibu, nanti, bila besar, raafiif jadi orang yang berguna yaaa.. berguna untuk agamaa.. untuk keluargaa.. untuk bangsaa.. ibu dan abah doakan semoga raafiif menjadi orang yang cerdik pandaiii.. yang boleh menjaga keluarga.. menjaga adik2.. terpeliharaaa akidah..terjagaa agama.. aaaaaaaaamiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnn..

*sigh harap2, ibu dapat menjadi seorang ibu yang baik untuk raafiif dan adik2.. insyaAllah. semoga ibu dapat menjadi seorang isteri yg mentaati suaamiii.. dapat menjaga anak-anak ibu dan jugak abaahhh..

me heart raafiif heart abang

oh terimalah pemergianku

oh, encik jam.. lepaskan dakuu.. izinkan daku pergi.. menjauh darimu.. dekat bersama orang2 yang aku sayang..

hati tgh gusar.. nak pulak kena bincang2..adesss.. errrmm, sapa yang tau the story, syushh yaaa.. pray for me.. -_-

Thursday, January 28

laptop baru!! 100% baru..murah.. 1unit saja..

great offer nieh.. ada sapa nk beli NEW laptop: hp 6930.. owner nk let go, sbb nk pakai duit..haha belum pernah pakai.. ada resit pembelian semua siap.. no scrathces at all..fresh new condition..

spec: screen 14.1 inch anti-glare
ram: 4gb
hardive: 160gb
wind vista
wireless
intel duo core
procesor p8400 (2.26GHz)
chipset: pm45
3years waranty
2.2kg.

price nk jual: rm3500, market price RM4999

sapa2 berminat, serious buyer saja..kol me asap.. xpun buzz me kat ym k.. ym id: iciceme@yahoo.com laptop akan dihantar direct kepada anda (apllies utk area KL/slangor/mlaka saja). tlg spread the news.. utk serious buyer saja ok..

ini gmbr model ltop hp tersebut kalau nk ushar..
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF30a/321957-321957-64295-3740645-3955549-3688868.html

Wednesday, January 27

where's sya?

yahoooo!! hari nie sudah kembali ke SD! yippieyaayyeyy!! eheee.. tak perlu lagi aku lalu jalan yang membosankan (jalan dia sangat buhsan).. tak perlu lagi kama ketakutan(terpaksa drive halaju yg tidak ditetapkan).. tak perlu lagi kitorg kesejukan (ekon di siber macam kat dalam meat freezer)..

tadi pagi, had my breakfast dekat mamak bersama zuha, zety, deja and kama. kata zuha, aditya (yang kes aku angkat kaki tue) baru semalam tanya dia "where's sya?" kata zuha dia pelik tgk aku jap ada jap tak ada kottt.. wakakakaa.. rinduuu ler tuue.. ooo tableyyy.. my love jer yg bley rinduu betaaa.. hahahaaa..

hari nie boleh la nk g post offcie kat sblah nie.. nak settle few things.. siapkan user manual last nie, moga2 dapat pass up my work by today jugak.. aaamiinnn..

hmmmm, bdw, past few days, aku ada join tis 1 group.. DCS batch dec 2002.. kitorg planning nk buat reunion.. oh, sangat seronokkk.. ^_^ missss u guyysss.. loadsa story to share, to gebang2.. my aim is utk jumpa kak yaa.. got sumthing to discuss.. eheee..

Monday, January 25

me suffering weekend amnesia

am suffering weekend amnesia.. hate monday laa.. (burok pangai)pagi tadi smpai cyber, breakfast duluu..chow down dgn kama sampai jam 10 lebih kurang.. then baru masuk office..(/burok pangai) derrrrrrr~~ malasnyaa..

ayorrrrkkk.. today really not in the mood of nk buat kerja2 office daa.. bolehkah? ada small discussion..terpaksa datang cyber.. hopefully encik ketat tak join.. maleh nk ngadap.. dun spoil my day laa will ya? hmmm, long thought depan laptop.. fikir macam2.. kerja tak start2 lagiii.. hahhahaaa.. dah lost.. ingt2 lupa apa laa aku nk kena buat, where (ilusi optik)and when(/ilusi optik) to start..

haaa, nak share sumthing.. kesah di pak li semalam yang still lingers di kotak pemikiran aku.. rasa saja sakit ati nk jugak kena tulis dalam blog.. dengan harapan, that girl will somehow terjumpa my blog dan baca my post..dan ketahuilah betapa 'apakah' nya perangai kamu itu..

can u guys imagine, how stupidios nyerr that gurl bila mula2, dia park kat blakang kereta orang.. 2 kereta ok.. dan hapilly g join her crowds lepak2ing.. then, puas la orang hon2 nk kuar, dia datang la hegeh2 move her car away la kan.. tapi lepas tue, yg buat aku macam 'apakah'.. korang tau,this idiot-wannabe nie bleh park her car (proly kereta pinjam.. sbb seems mcm tak pandai bawak keter..) park dengan cara yang sangat sakit hati.. macam baru dapat P.. terdapat 2 car park yg kosong utk dia okk.. dan dia park her car sengetttt.. kompidennn jerr masuk park.. laju plak tue.. pastu off engine.. tak betulkan cara dia park tue.. helllooo.. bukan payah pun nk park, bay parking okkk.. bukan side parking tue.. yg g park senget tue awaattt.. tak pikio ker orang lain samaa.. adehhh laaa.. ada jugak orang yang macam nie ekkkk.. haa, lepas tue, mmg dapat la free cursing istimewa daripada org yg try nk park sebelah dia.. aduuhaii.. masyem2..

hmmm, tadi on my way ke cyber nie, kat jalan terjumpa my ayah su kat ats jalan.. nasib laaa masa tue keter byk, dan aku bawak tak langsungnya drive secara berhemah masa tue.. tapi jumpa ayah su atas jalan pada masa terkebut, sangatlah buat aku terpikir.. jam brapa laa dia masuk opis.. padahal, diri sniri nie masuk lewat jugak ke opis.. wakakakaaa.. tapi aku nie tak pa laa.. kerja aku canii.. (boleh? XD ) tapi seorang arkitek, masuk opis lewat.. normal kot eh? hmm, baru ku tauu.. pekerjaan apa lagi yg freely boleh masuk suka2 hati yerr? best ekkk??

hmm, udoh2 ler tue merapek benda2 tak pasal2 nieh.. do ur work laa my dear.. selagi tak publish, nieh, mmg al-maknakataa, tak renti laa menaip nieh.. pasal air tin depan aku nie pun aku boleh nk bercerita kalau ikut.. (mmg ada story pun okkk..) eh dah lah, i'l put my fullstop now.. hohoo.. ok.. Hiii! hooo! It's off to work we go!! challow bhayyaaa!!

Tuesday, January 19

kurang sopankah aku? hohoo

aku bebetul panas ngan ekl nieh.. dari tadi loading page.. da buat keje lain, end session plak.. panazzzz je kann.. nie la dia keje jadik kuli.. terimaa jerrr.. hahaaa.. dah lenguh.. ak memang lepakkan kaki aku atas kerusi sebelah nie jerr.. ltop atas riba.. best kan??

kejadian 1: - ilin
-------------------
ilin: oitt..selamberr jer kan??
aku : mcm bos tak?
ilin: tak senonoh.. haha

dalam hati aku: hahaa..mmg best..

kejadian 2: - aditya
----------------------
aditya: O_O
aku : oo..sorryyy..
aditya: hahaa, it's ok..
aku : relaxing my feet.. eheee..
aditya: no sweat.. please.. (still nk suh ak angkat kaki lagiii..)
aku : eh, nevermind..am done.. haha..
aditya: dun shy.. am ok..
aku : hehe.. nevermind..it looks a bit rude.. :p ehee..
aditya: no..it's cute..

dalam hati aku: apa iniii..





'tertangkapnya' pencurik henpon kawan aku

pagi tadi berlaku sau peristiwa yang agak menyakitkan hati.. sakit hati kat kama.. hahahahaa..
long story short, past few days, kama hilang enpon.. ktorg call mmg masuk voice mail dia.. da slamat la kannn.. then for temp, she bought new no..

pagi tadi call kama utk ajak breakfast.. tah camana tercall no lama dia yg kena curi tue.. dan ada orang angkat.. hoh.. terkujatt laa kannn.. ikuti perbualan kitorg:

aku : eiyyy!! siapa nieh.. pencuriikk!!
pengangkat tepon : eiii.. ini kama laaa..
aku : tipuuu!! ko mencuriiii!! curik tepon kamaa ehhhh?? jahattt!!
pengangkat tepon : weyyyy.. nie akuu laaaaaaa!!
aku : tipuuu.. suara lainnnn.. jahhattt!! pencuriii!!
pengangkat tepon: aku laa nie..
rupanya kama dah pakai no lama dia balik smlm.. dia lupa nk impom aku..

akhirnya aku malu dgn diri sendiri.. wakakaka.. dak2 opis aku semua gelakkan akuu.. suara kawan sniri pun tak kenal.. hahahaha.. helloooo.. paniiccc ok..

Thursday, January 14

laalilaaalalaaa~~ (weng sungguh)

hmmmm..inilah padahnya tdo awal.. aku nie kalau dah tdo, mmg akan tdo cukup kurang lebih 7,8jam jerrr.. tadi lepas menyusukan raafiif tomey, dahhh langsung lelapp.. padahal da janji ngan si mar tonggek (tetiba nk panggil dia mar tonggek..haha..) kata nk online.. sian dia tunggu kott.. huhu.. hampon tuanku yer mar [poton] tonggek [/poton] dah lps brita tadi susukan raafiif.. n now, padahnya, aku dah terjaga plak.. tak perlah.. ada kerja sket pun nk settle.. hehe..


hmmm.. tersenyummmm aku tetiba bila teringatkan betapa beshnyaa hati tadi.. masa hati tgh kusut2.. aku dpt spa menu.. from my love.. hubby suh pilih one of the package yg listed.. yg utk release my stress..relaxing.. hwahhh.. heaven gilerrr.. thanks honey.. never thought me akan dapat peluang mcm nie since da ada tuanku muda kecik tomey tuuuee.. bukan nak mengeluh menjaga raafiif or what.. me enjoy mothering my precious tue cuma kadang ada masa sampai rasa mcm overloaded.. load with macamm2.. too many things yang nk difikirkan.. tambah perit bila hanya kita sajaa yang duk terpikir2kan.. tak ada siapa yang boleh dapat tolong.. schedule mmg sangatlah pack.. pagi pegi office.. percaya tak kalau aku cakap, hanya time office hour saja is my free time utk buat omost everything.. ya lah.. like example masa nie lah i can give a call to my parents, borak2 ngan kak ngah, settle things yg runcit2, [poton]carik kerja kusun kat melaka[/poton], peek2-a-boo blog, sp n fb sket2, and yaddaaa..yaddaaaa..

when jam dah strike 5.30pm, mmg dah ready pack my things nak brangkat pulang si paku gelang dah.. raafiif tunggu kat rumah kottt.. :P (even kalau ada kerja lagi yg tak siap lagi, still kena balik jugak bfore 6 coz offce gatalll nak tutup awallll.. by 6 dah tak ada orang kat offce ok..can u guys believe thattt.. eh, me, itu hari hampir2 kena kurung tauu..)

seronok menjaga raafiif cuma u guys yg mak2 budak, bapak2 budak tau la suka duka jaga budak.. duka tue tak ada.. cuma perit sket laa.. tambah me sensorang.. mmg got my mertua n all.. cuma hubby jauhhh.. moral suppport tue dapat bila kala kitorg masing2 free to have a chat jerr.. which waktu office hour nie jugak laa.. else, jmpa weekend.. sbb malam salunya tak dapat nk borak lelebih sbb nak dodoi raafiif laaa biasanyaaa.. i'l give my full attention pada tuanku muda tomey nie, tambha2 lagi baru baik demam beliau..

(ooohh..forgot laa my frenn.. raafiif baru2 nie demam.. cecah 40 deg celcius.. huhuuu.. pagi tue, around 9 camtu, ok actly.. mcm dah seseme sket2.. mmg da ready nk g kinik, tapi bila tak lama lepas tue, badan dia trus terasa panasss.. gelabah jugak laaa.. me n hubby trus hit ke kinik.. check2 40d.c.. pooorrrr our lil babyyy.. doct sampai terharu n kesian tgk raafiif yg tak bermayaa.. mata beraiirr.. raafiif ngalir air mata tauuu..sbb panas sangat kott.. then kena sumbat ubat kot montot.. n his temprture drop trus.. lepas tue kena monitor suhu dia jer laa.. ada up/down jugak.. sgt2 kesian raafiif.. tapi 1 day jer demamnyaa.. abah dia kata sbb susu ibu.. raafiif jadik sehak dan kuak.. :p ehee.. bdw, thanks yaa pada smua2 yg mendoakan dan risaukan raafiif.. raafiif dah sihat dah skang.. melompat tak habiss2.. gelakk2.. senyummm2.. huhhh.. hati kita pun naik legaa.. naik riang.. kalau tak, mlm2 mmg aku tak dapat tdo lenaa.. sbb nk monitor raafiif.. takut dia tdo tak selesa.. hidung dia asyik tersumbattt.. vicks dalam tangan.. nak kena pok2 dia summoore.. mmg mcm2 style aku tdo ngan raafiif.. hug mmg tak lepasss.. hubby ada pesan prev'y, jgn sampai tertindih tangan anak.. takut dia kebas.. itu aku beringat.. :P tuanku muda panjangg.. da besarr.. so best nk rangkul diaa.. nak hug diaa.. hug badann..hug kepalaa.. hug kakiii.. apa2 pun, raafiif dah sihat.. bak kata unty mar kitaa.. pengalaman raafiif tuuee.. 1st experience dia..bebesok chickenpox plak.. hoho.. T_T )
fuhh.. sungguh ku dambakan a getaway which dapat chill me ermm, or at least dapat tenangkan my mind.. tak mau fikir apa2.. just nak rehatkan minda bersama insan2 kesayangan.. i wanna find peace of mind tis weekendddd.. spa tue insyaAllah akan pergi.. kalau full house tatau laa kan.. hmmm better hope not.. kalau tak, soping-spa laa jawabnyaa.. eh, tak nak lah.. tanak penat2.. tanak rush2.. (kalau aku soping, mmg bukan jenis jalan lenggang mak kangkung, xder nk jalan steady2 slow2 ok..tak reti nk jalan lepak2 sebegitu..hanya few peeps saja yg dapat cope ngan style aku tue..haha.. plg best soping ngan kak ngah..she's my best psoping partner ok..) aku sebenarnya dah mcm stress sket kott tis week.. stress-to-impress-week yg sangatlah memenatkan.. dan aku dah macam mereng sket,coz one day tue aku dah TERbeli 2heels.. (handmade tuuue..so kena la beli kan.. haha.. eh, da cakap kat hubby ok.. cuma lepas beli baru cakap laa..hohoo..) and, tadiii, jugak, dah berjaya beli ngan bodohnya scholl.. ini aku tak sure hubby bising ke tak.. sbb actly, kasut nie ak mmg da aim dari duulu lagi.. tapi asik tadak size.. mana2 ak pegi sure tak der size.. tapi tadi pegi secara tak sengaja, ada plak size.. haruslah kena angkat kan.. iskk.. buruk prangai kann?? dulu beli kasut HPuppies, tapi tersaddaaiiii kat mlaka sana.. sbb kasut tue berkuap.. pakai best.. haa, yg nie tak bkuap.. got lubang2.. airy..pehtu ermm selesaa.. and comel.. dan jugak ermm, apa lagi ek.. nnt lah aku pikirkan.. so, besok, adalah hari penuh debaran nak citer kat my hubby.. bismillaahirrahmaanirrraahiiimmmm.. fuhhh~~

ermm, actly i need to fill up a form yg aku tak habis isi petang tadi.. tapi maana buku note pink aku tuuue.. erkhh.. ini masa beli barang itu hari la nie.. chow.. nak cari buku pink dan buat sedikit kerija.. hahaa.. challow betteyyyyy~~ cheeriosss!

Wednesday, January 13

kosong atau terlalu loaded?

apa aku rasa sekarang? kosong? atau kah aku terlalu loaded?? rasa penattt.. bila kita mengadu, dikata kita mengeluh.. mengungkit.. salah ker to have a lil space.. a lil room for me.. utk hilangkan tekanan.. lepaskan penat.. *sigh

now aku sedang dengar lagu with volume of 65.. nk pekak pun lantak lah.. biar tak dengar habis orang cakap.. penat..penat..penat..penat..penat.. tired of everything.. asyik yerrr..baiklah.. saya menurut perintah.. yaaa.. betull.. saya setujuu.. *siiiggghhhhhh x 10

aku dah macam sandwich skang.. mana ruang utk aku? *sigh

rasa alien giler rite now.. boleh tak kalau:
1) aku ke melaka
2) aku ke trgnu for a month
3) aku duk pantai..
4) aku nak duk opis the whole dayy

tapi fact nyerr.. tak boleh.. semua benda, semua hal, aku kena fikirkan raafiif.. aku ada raafiif to take care offff.. nnt dia mcmana.. kena jaga my precious.. me love him so much.. me love him soooooooooooooooooooooooo mushhh mushhh musshhhh..

nak cari tempat yang saaangat peacefulllll.. ada angiinnn.. ada raafiiffff.. kitorg enjoy the view.. sambil makan aiskrimm.. pejam mataaa.. dengar ombakkk.. dodoi raafiif dalam angin yg sepoi2 bahasa.. goyang badan kiriii..kanaannn.. breath innnn.. breath ouuttt.. hmmffhhh.. nie yang buat nak balik challetttt.. raafiif..jom ikut ibu.. *sigh

Tuesday, January 5