jalan-jalan di taman

Thursday, February 18

my holiday pounds

fuhh..seronok bukan main aku bila dapat melalui holiday yang sangat best dan syokkk.. wheeeeheee!! aku terasa mcm aku gain weight yang tak sepatutnya last holiday.. *cry huhuuuu~~

paagi2 boleh bedal nasiklemak 3 pinggan.. home made.. mom's cooking mmg irresistable.. then, spaghy summore.. kemudian tat telur.. and yaddaa yaddaa yaddaaa.. sangatlah enjoy my holiday pounds.. terlepas rindu pada family..

ouh, sekarang, dah jadi fenomena raafiif kot.. :P kat my facebook, ramai yg taruk muka raafiif as their profile picas.. so sweett la u guys.. antaranya, as far as i can remember: my hubby, kakngah, hafiz(my lil brother), reen (sis in law), dan yg terbaru is ilin..one of my officemate.. dia mintak my permission.. katanya, gambar raafiif boleh buat dia tenang.. kesian my mate tue.. macam2 froflem lah.. apa2 pun, silakan chill yaaa.. tamo sedeh2 ok.. next week, ikanoing ok..

so nie give u guys few picas of my son during my holiday pounds..


sexy tak my belly.. auwhhhmm~~


fly raafiif fly..


raafiif with his beloved unty..

oh yaaa.. progress raafiif skang:
he's 5month old dah sekarang.. his grip dah surprisingly strong.. love it when raafiif genggam my fingers.. dan bila dia try to reach things yg kita cuba hulurkan.. (terutama phones ok..) his curious hands tue, habis semua benda nk digapainyaa.. ^_^ sagnat suka kalau ada orang melayan dia.. kalau kita buat dunno, sibuklahhh nak memanggil kitaa.. XD hahahahaa.. guys, to watch a 2hr n half movie (avatar) with my hubby dat nite pun dah a big victory to all mother in the world okkk.. itu pun tgk diam2.. jap2 kena pause.. dududududuuu raafiif jap.. then menyelinap balik under hubby's arm.. sambung balik tgk movie.. jap2 pulak, rafiif genyeh2 mata balikkk.. dudududuuuu balikkk.. itu laa ibu.. nk tgk movie pun kena pause2.. kadang tak dapat tgk sampai habis pun.. tah bila laa nak sambung balik tgk 'bolt'.. isk.. iskkk.. iskkk..

Thursday, February 11

facebook punya cerita T_T

sangatlah bosan (untuk kesekian kalinya).. tadi datang lambat lagi ke opis.. T_T semalam pun terlambat.. hari nie pun terlambat.. laagi lambat adalaa.. tapi tadi best jugak kuar time2 cantu.. jalan clear all my way to offce.. surprisingly, drive tadi boleh hit to 140kmh.. jarang dapat chances begitu kalau dalam KL.. 24/7 nak jam.. pantang ada flyover..traflite..accident..ada jugak time bila jam tak semena2.. all at sudden clearrrrr plak.. walhal, tadi jalan packed dengan kereta yang bersusun macam sardin dalam tin yg dah 10 tahun tak bukak..KL..apa nak kato.. *sigh

lately, aku lekaa dengan facebook.. dah 3 or 4 days in a row tak pernah miss facebooking.. ini en halm lah punya pasal.. (saja excuse kan diri..) en halm nk belajar fb.. my boss sorang nie sangatlah chill.. sukasuki dia tanya aku pasal fb..aku dgn innocentnyer cakap "ouh, saya tak reti sangat fb..takat comment2, uplaod2 gmbr, add frend cantu jer lah kott.." tak pasal kena add dia.. ak la terlebih rajin melayan dia.. dusyhummm pale seniri.. *dusyyhhh* aku memang bertekad, kalau dia add jer, trus nk remove from frens.. #_# semalam, as soon as en halm friended me, tak buang masa, terus aku remove.. kalau tak, mmg sajalah kan, cari pasal nk add dia..

aku tak berapa suka sangat facebooking nie.. (derrrrr~~) tapi sebab ramai pulak kawan2 dalam fb, so i was like, ermm, ok lahh..fb adalah cool.. dengg.. baru2 nie terkujat. fb dgn its new look.. yg lama pun faham-tak-faham jer nk buat itu ini.. yang baru nie apatah lagi.. plg aku tak suka part notification tue.. nk kena scroll all the way ke atas.. even ada alert flash kat bottom tapi sekejap2 je pun..kalau tgh buat kerja, n bila get back, dah kena plak scroll to top kan.. penat tuuee nk scroll *blwekkk..pemalass..*satu lagi, bila search friend kat fb baru nie, somehow, aku tak dapat jumpa orangnya.. is it me atau mmg sekarang nie fb sedang tka stable?? tak kesah la, walau aku rasa fb nie is a mess macamana pun, aku still guna fb eitherway.. wakakakkaaa..

tapi seronokla jugak bila dapat waisting my time buat benda2 terhidang dalam facebook nie.. jawab all the quizzzeess..comment2 frens picas.. updating fb status..padahal kerja melambak nieh.. (mmg harus lah kan, aku remove en halm dalam frens list aku)..

tadi merepek meraban dengan hasfaizal.. one of my old chums masa skolah menengah dulu2.. orangnya sangat happy-go-lucky.. dan dia mmg sangat lucky pun sekarang.. ke hulu ke hilir duk jelajah 1antero dunia.. aku rasa, kalau ada trip to other planet, mau follow saja dia tue.. bakal angkasawan berjaya gamaknya..

ini sebahagian dari part kitorg du meraban merepek:
Cik Ameeda
wan : can't wait to see u!! muah!
nik : kawen??? muahahahha!!~~
pejal : sejak bile mudh sgt ngajuk ni...hah pcik?? ngeeee~~


Hasfaizal Hasan
hahahaha...nampak muka aku ni memang mcm pecah umah...tapi dalam hati ada taman dude...sensitif beb...hahahahha


Syarifah Diyanah
pezal = hati tissue


Nik Nurul Syaheda
taman rerame ke taman belalang?? =p


Cik Ameeda
syrfh : ati tissue @ ati kapas??? wakakaaka!! ^__^


Cik Ameeda
nik : tmn bungeeeee!! hehehe :))


Hasfaizal Hasan
wkakakakaka....taman kuda jew dalam hati aku nie....hahahaha


Syarifah Diyanah
kuk kak..kuk kak.. *ak tlg bunyik sound effect tapak kaki kuda* cakap terima kasih kat aku cepat.. T_T


Hasfaizal Hasan
waaa...time kacih....bergegar hati aku nie skrg....yer laa kuda duk tergedik-2 dalam hati aku nie....wakakakakak


Syarifah Diyanah
yaa..sama-sama.. sound effect dolby digital jer tue beb.. hal kecik je tue..


Hasfaizal Hasan
wakakakakak....begus...moden beno hati aku....cangih tu....hahahah....


Nik Nurul Syaheda
syrfh: tu bunyik kuda berjalan.. kalo kude berlarik camne lak sound effect nyerr?? heheh


Hasfaizal Hasan
gedebuk..gedebuk...gedebuk...ha mcm tu laa bunyi nye...tapi tak tahu laa vesi kuda syaripoh mcne bunyinye.....wakakakaka


Syarifah Diyanah
bunyi sama saja..cuma laju kan saja rentakknya ya.. mari sama2 kita mencuba.. ok, kuda berjalan everyone~~ kuk.. kak..kuk.. kakk.. ok, now, berlarii pulaakkk!! kukkakkukkakkukkak.. ok, well done class.. besok kita blajar bunyik ungka pula ya..


Nik Nurul Syaheda
wahh bunyik ungka plak.. x sabar nk blajaar bunyik ungka besok.. yieehaaa!!


Hasfaizal Hasan
wakakakakakakakakakakakakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....tergelak besaw aku.....ok skrg kita akn buka kelas bunyi-bunyian binatang.....yg pasti aku nak dengaq bunyi tenuk....
sekian.

Wednesday, February 10

kanak2 yang comel

ouh.. tadi makan2 kosong kat mamak luar opis nie dengan budak2 opis.. pastu sangat teruja aku tengok kanak2 skolah berlari2.. lari merentas desa.. soooo cuuuuttttteee.. berbaju merah.. baju hijau.. pink pun ada okk.. ahaahahaaa.. terkedek2 diorang berlarii2.. aku mmg suka tgk kiddos berjalan..berlarii.. kedek..kedekkk..kedeekkk.. ahaksss.. tak sabar nk tgk raafiif membesar..
nnt, agaknya, bayangkan, raafiif ada larian merentas desa kat skolah dia.. aku plak rajin bebenor la kan nk cheer kat tepi jalan tue.. fuh.. raafiif go!! go hero ibu! go!! run as fast as u can young man! u can do it!! musti raafiif lari terkedek2 sambil tutup mata cakap "ibuuu, janganlaaa macamniii.. maluu laaa.." wakakakakakkakaa..

obor2 budak skolah

semalam, kena pegi cyberr.. huh.. penat.. selagi tak jmpa 2 tol.. selagi tue rasa hohooo, bila laa nak sampaii.. dah kuar roundabout pandan, terus ngadap jam.. stranded agak lama.. all the way ke roundabout pahang plak.. pastu nk masuk jalan genting klang plak.. ouh.. sangat memenatkan.. yang nak ceritanya, isss.. bila aku dah sampai skolah chong hwa.. kat blakang rumah (lalu jalan bakang), fuhh.. sampai situ time budak2 sekolah tengah serbu keluar dari gate skolah.. gila apaa.. dengg.. diornag kuar macam obor2.. pantang keter benti.. trus dihurungnya kita macam semut.. nak jalan balik dah susah.. tapi ralit tgk depa nie.. tersenyumm aku tgk.. terfikirkan acanalaa raafiif nak ke skolah nnt bebesok.. :P raaafiif jadi cerdik pandai yaa sayang.. ^_^

Tuesday, February 9

jawab tag fom hyde

dikala tengah buhsan buat kerja yg melambak nie.. terasa nak cuba chillkan hati.. macam2 lagu dinyanyi.. sangatlah bosan.. -_- aku jawab soalan2 tagged by pacik hyde dengan straight face.. straight voice tone.. sebab hari ini sangat bosan.. derrrrr~~

1. Adakah anda rasa anda HOT???
hot mamah kah? ouh..may be yes.. may be not..

2. upload gambar kegemaran anda
saya tidak dapat upload gambar kerana saya sedang bekerja [strike] malas [/strike]

3. cerita pasal gambar
paada suatu hari.. di tengah-tengah hutan.. terdapat sebuah istana yang saangat besar.. eh, ouh.. cerita pasal gambar ya? gambar tidak ada.. jadi tidak perlulah kan.. nextt..

4. bila kali terakhir anda makan pizza
saya sudah lupa..

5. lagu terakhir anda dengar
...
kalau now, listening lion sleeps tonite - nsync awamawepp..awemmawep ee oo..
ouh, saya tidak menjawab soalan? hmm.. nextt..

6. apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini
overloaded dgn karija office.. sgt membosankan.. tapi cuba hiburkan hati saya dengan menjawab tag nie [strike] hyde.. siap ko.. tak fun pun tag kali nie!! kasik tag yg lain adaa.. [/strike]

7. selain nama sendiri anda di panggil nama apa?
yang dipertua tuanku tak brapa nak muda pangeran al-hajj isketambola intan payung gunung meletop pom pom yang berbahgia toh puan tertinggi cecece

8. tag lagi 8 orang
  1. rufus my love - tapi hubby tak blogging
  2. tengku tengah
  3. linda topo
  4. hyde
  5. haen anwar
  6. ilin lalalilalii
  7. bella cloud9
  8. am

9. siapakah orang no.1 kepada anda
segalanya bagi saya

10. kata sesuatu mengenai orang no. 5
kawan seangakatan vpi dan secabutan dari vpi

11. no. 3 ada hubungan ngan siapa
dengan kekasihatinya.. mr fly.to.the.sky

12. bagaimana pula dengan no. 4
dengan scandalz nya.. plural ok..penekanan disitu..

13. pesanan kepada orang no. 6
errr.. pesanku agar, berpesan2lah kepada org lain berbuat baik.. errr..itu saja (kott)..

14. kata-kata cinta tok no. 2
saya cinta kamu wahai adik saya.. cintailah saya juga ya..

15. adakah no. 7 dan 8 punya persamaan?
tak ada langsung..

16. berikan 5 yang anda tahu tentang orang yang men'tag' anda
  1. seorang yg terkena tag ini
  2. seorang yg telah menjawab tag ini
  3. seorang yg tag kan tag ini pada saya
  4. seorang yg terkena balik tag ini pada dia
  5. seorang yg mungkin sedang marah pada saya hahahaha

17. persamaan antara kambing ngan lembu?
dua2 tidak tahu membuat sql statement seperti saya

18. perasaan anda buat tag ini
cuba hiburkan hati sambil menjawab tag ini dengan straight tone..

19. adakah anda tahu si razman itu sengal?
ya, saya tidak tahu.. yg saya tahu, soalan 19th ini yg sangatlah sengal..

20. GAY or LESS??
gay..

this is my card.. aitchehh XD

this is my card.. aitcheh.. miss kama tango kita nie.. dia hajat nak tempah namecard. kat opis kitorg nieh.. tapi ada kekangan yang tak dapat dielakkan.. XD hanya aku dan kama jer yang tau.. pecah perut aku dan kama tadi..

tetiba teringat zaman sekolah2 dulu.. aku antara mereka yang berkecimpung ngan bisnes jual bissnesscard.. hahahaaa.. isi alamat, nama, and yaddaa yaddaaa yaddaaa.. siap ada apa kata2 yang nk taruk tuuuee.. kalau dapat jual 6 set, dapat free 1.. ada sticker summore.. wakakakakaa.. seronok ingt zaman tue.. tapi my mom tak suka me involve dengan bnda2 tue semua. kalau datang catalog namecard tue ke rumah, mmg dibuangnya terus.. hahahahhaa.. sekarang ada jual lagi ke namecard tue.. ada macam2 choice of gambar yg ada.. gambar pooh.. disney's cartoon, shah rukh khaaann.. XD cute2 teddy bear oso gottttt.. err, kumpulan F4 kata kama.. gmbr kucing2.. mcm2 lah ada.. tapi comellll ok..

so dulu, kalau sapa2 nk berkenalan tue, dengan poyo nyer.. well, this is my card.. watchhhehhh..

Wednesday, February 3

facebook beta

tgh dlm mood antara rajin-malas nk buat kerja, aku ushar facebook aku.. kenangan betull.. tempat jatuh lagikan dikenang.. (tak sure apa relevennya..betul kott..) ddderrrrrr..

tgk album balik, and baca balik komen2 senget dari kitrog.. buat aku tergelak sorang2.. kawan2 vpi mmg best..walau mcm2 ragam jumpa.. mcm2 peel kena.. mcm2 hal ada.. tapi overall, vpi mmg tmpt kerja yang best..

dari awal aku join vpi.. sampai aku pindah brinfo.. mana yg ada, still kp in touch.. share2 cerita.. kadang ungkit balik cerita lama.. boleh buat masing2 gelak.. prangai kat vpi mmg aku laa antara yang tak senonoh.. sure sedih boss kitorg.. dapat staff cam kitorg.. wakakakakaaa..

banyak ilmu dapat kat vpi niehh.. baaanyak sangattt.. kalau dulu, aku mmg tak kompiden apa laa skills yang aku duk ada.. tapi sekarang, thnks to vpi, hapis, zol, dudes, ebon sbb diorg laa aku reti sql.. kalo dulu, nk buat select statement puuunnn gagauuu..adaa jer yg tertinggal itu ini.. tapi skang.. alhamdulillahhh.. org kata, kalau nk g teview tue, leh laa kompiden diri nk bragging, gebang itu ini.. (oh, sungguh tak senonoh kan..) alah, dah laa.. nak challow.. ehhh, tak mau challow g.. nak gtau satu benda..

semalam aku ada bought new carpet.. belgium's.. sangat rapat benang dia.. dan harga sangat lah terkantoi ngan my hubby.. wakakakakaa.. tak paaa, sayanggg.. ini kan untuk rumah kitaa.. nnt kita boleh rehat2 bersantai sama2.. kaannn.. ekekekekee..

march nie kitorg akan move to our new house.. kat batu berendam.. eh, ke bukit berendam.. sangat serooonookkkk!! brg2 baru akan masuk mgu depan.. yg plg tak dapat sabar nk tunggu adalah kerusi Lshape kitorg..oh!! seronoknya!! ^_^ mmg sesuai laa dgn carpet yg aku beli tue..
kalau tak sesuai, boleh tukar lain.. best kan.. wheeeeheeee!! tak sabarrr!!

march insyaAllah..akan menjadi permulaan hidup yang sangat tak sabar aku nak nantikan.. yosh!! bersedialah dunia!! :P