jalan-jalan di taman

Thursday, June 2

kek lapis

got kek lapis dari my officemate.. T.T terharuunyaaa.. lama dah naakkk.. tak dapat2.. tau2 dia belikan.. balik dari jogjak.. wahh!! now it's in my office.. depan mata.. mcm tak percaya.. nak makan tapi nak tunggu balik rumah.. nak makan dgn mr.hubby..

.. 2 seconds later

tapiiii, nmpak sedaapp..

Friday, May 27

jalan.jalan

waahh.. harini seharian jalan2 dengan officemate aku.. dah rupa mcm pelancong melaka dah kitorg tadi.. bertuah betul. asalnya nak service kereta, then nak cari tempat makan yang best pagi2 (ouh, masa tue jam menunjukkan pukul 11am). Punyalah mati kutu tatau nak makan mana, last2 terdecide utk makan dekat 1 kedai ni nama dia Selera Kampung dekat area bandar.. TER yerr.. lepas dah hiburkan perut, terpaksalah hiburkan hati pulak.. so soping lah kitrog magnet2 comel.. g satu kedai "che daaaahhh.. sangat comel magnet niiie.. rm10 utk 3.. jom laaa.." tup2, sorg tiga beli.. tak de pool2 beli dah.. bertuah kan.. hahahaa.. kedian jalan lagii.. "waahhh.. ada comel lagiiiii.." saaampai lah berapa kali ulagn dialog yang sama.. end up beli magnet sajaa kerja ktirog harini.. ok lah kan.. dari aku terbeli clark lagii.. T.T

Melaka nie tak sure tempat makan mana yg best.. so far yang menyentuh hati sanubari dan perut aku dan suami dekat tmpt2 berikut:
  1. Selera Kampung - sebelah Mahkota Parade (masakan nasik lauk campur yg best, masak lemak terbaik)
  2. Pak Putra - Kota Laksamana (roti cheese nan tandoori yg terbaik)
  3. Berkat Salam - Bukit Katil (variety of food.. ada byk pilihan.. nasik ada, roti canai ada, murtabak ada, satay ada, asam pedas ada.. my parents suka asam pedas kat sini)
  4. RnK - kurang pasti nama lokasi tapi area kedai tudung Ariani (kuah kacang sedap tapi layanan agak kureng)
  5. Mee sup Utara - Food Court Mydin (sup dia bestt.. fav raafiif)
  6. Restoran Wan Husna - Semabok (Ikan bakar masam manis - fav me n hubby)
  7. Dan beberapa kedai makan ikan bakar

Wednesday, May 25

pulang si paku gelang

Che dah : Sya, harini kan, nak balik awal lah..
Aku: Ha'aaa laaa.. jomm.. orang lain dah ca-alip-but..
.. 2 hours later
Aku: Che Dah, kata nak balik awaaallll.. pukul 6 jugaaakkk.. T.T


Inilah dia contoh pekerja dedikasi ya kawan2.. *snob*

Tuesday, March 29

lama sudah

my last post was on 18th of february, 2010. lama banget.. 1 tahun sudah umur penyepian aku daripada blog. haruslah banyak benda nak story tapi masa yg menjadi kekangan.. haihhh..

banner blog ak pun masih lagi gmbr raafiif.. gmbr raafiif jaman dia muda2.. XD skang dah 1 tahun setengah..

so today's post hanyalah sekadar nak warming up saja.. haha.. berjaya login ni pun sebab so haris bertanyakan pasal blog GK ak+mar dulu.. kalau tak, tak terlogin ak hari nie.. trima kasih kawan..