jalan-jalan di taman

Friday, July 20

filem melayu

lately, tengok makin rancak filem-filem baru akan ditayangkan di pawagam.. aku simpulkan, ada 2 trend yang agak nyata dalam market filem-filem malaysia:

  1. genre cerita
hantu.. cinta.. rempit.. pffttt~~ malas nak cakap.. tgk je lah kalau nak tengok yaa.. 
  1. hero/heroin
boleh expect siapa leading actor/actress. tgk saja siapa menang anugerah, sure lepas tue asyik muka dia laa jadi hero/heroin filem tu.. double pfffttt~~

sebab tu aku lagi prefer kru's prod line sebab at least diorg cuba come out dengan something different. kalau perasan, diorg punya music vid clip pun lain dari artis lain sejak dari dulu..



it's not that aku tak support film-filem malaysia, tapi i mean like, seriously, tolonglah pelbagaikan.. you know what i meeeaannn..

kata nak filem malaysia majuuu..

ok, nak p cari balik green mile.. 

No comments: