jalan-jalan di taman

Tuesday, July 10

sangat mael lambung

teringat masa time waktu belajar dulu, dekat uitm shah alam.. faculty aku (FTMSK) atas bukit.. suatu hari, pihak university tambah road bump dekat our faculty. masa diorg tambak tar, diorg tak color kan terus belang2 kuning tu. so agak melambung-lambung jugak la kalau ada yang tak perasan road bump tersebut.

following adalah kejadian di sebuah bus stand FTMSK pada suatu ketika itu:
..motor lalu sambil pandang aku (sekadar habit most of the motorcyclist untuk pandang perempuan di bus stand)
Scene 1
aku                 : *senyum* (senyum mesra habis)
motorcyclist A: *senyum sukahati habis* (teruja, mungkin)
                       ..2 saat kemudian
                       *GEDEBAM* *GEDEBUM* (melambung motor langgar road bump)
aku                 : *gelak besar*
MyEm0.Com




tolong jangan berdendam dengan saya




Scene 2
aku                 : *angkat tangan* (sambil senyum mesra habis)
motorcyclist B: *pandang senyum tak senyum* (pelik, mungkin)
                       ..2 saat kemudian
                       *GEDEBAM* *GEDEBUM* (melambung motor langgar road bump)
                        *geleng kepala*
aku                 : *gelak besar lagi*
MyEm0.Comtolong jangan berdendam dengan saya
Scene 3
aku                 : * senyum n* (senyum mesra habis)
motorcyclist C: *pandang senyum tak senyum* (pelik, mungkin)
                       ..2 saat kemudian
                       tergelong-gelong tayar (terkejut dan cubaan untuk mengelak, mungkin)
                       *GEDEBAM* *GEDEBUM* (melambung motor langgar road bump)
aku                 : *gelak besar lagi*
MyEm0.Comtolong jangan berdendam dengan saya

2 comments:

~* chirpy_chummy *~ said...

aku ingat ko nk cerita ttg yg kita dlm bas tu. ingat x? cter yg smua org ada alat muzik snirik.

btw, toksahlah nk suh type key word bagai kt bawah ni...malas btol aku nk tgok juling mata dgn tulisan tu. grrrr!

beta penjaga taman said...

cerita orang ada alat muzik sendiri? yang mana beb.. tolong recall utk aku..
kalau dalam bus aku teringat pakcik yg cakap mcm nak buat pengunguman tue.. XD

keyword tu utk elak spam daa.. ntn kang mcm2 eklan2 spam2 kat komentar aku.. ekekee..