jalan-jalan di taman

Monday, July 2

tik.tok.tik.tok

i just hate it soo much untuk aku membuang masa, waiting for the green light. mcm donkey's years nak boleh sampai  my turn for the green light. tiba-tiba terfikir.. kalau kat office tue, time wasted macam tue saja.. dari minit ke minit.. padahal, penantian di traffic light is around 5 minutes..

MyEm0.Commy mom used to said this when i was a budak hingusan.

"kak loong, banguuunnn.. dah pukul xxx (waktu adalah dirahsiakan). kalau pergi KL, dah lama sampai dah.."

betapa my mom selalu mementingkan soal masa. dekat dapur ada jam.. dekat setiap bilik air ada jam.. dalam bilik masing2 ada jam..

MyEm0.Comdan hadiah yg paling amat ter sangat bermakna beliau bagi pada aku pun adalah jam tangan.. sampai sekarang pakai. dah 11 tahun dah.. waauwweeee.. tak sangka.. dan battery pun tak tukau2 lagi.. sentimental value jam tangan ini sangat amat lah tinggi..

MyEm0.Commasa kawen dulu pun dah pesan awal2 hantaran jangan bagi jam.. sebab tak reti nak pakai tukar2.. ekekekee.. jam tangan adalah antara barang yang paling aku cerewet utk aku beli baru.

jadi, back to the topic.. pada situasi-situasi tertentu, aku sangat tidak suka menunggu dan membuang masa. ini adalah antara situasi tersebut:
  1. Menunggu lampu merah kepada hijau (unless ada raafiif dan my i.heart.u)
  2. Mengisi minyak kereta
  3. Menuggu student di kelas
  4. Menunggu remote astro berfungsi seperti sepatutnya.. well, at least boleh dapat tukar channel..
  5. Menghabiskan masa invigilating exams.. (sebab rindukan my 2 heroes)

No comments: