jalan-jalan di taman

Monday, August 6

nuzul quran

nuzul quran datang lagi.. 3 years back, petang-petang hari mulia ni lah aku mula ready nak bertarung untuk raafiif.. sampai hospital, terus kena tahan sbb dah dilated 5-6cm.

dalam operation hall tu, punyalah haus, dahagaa.. berbuka puasa dengan air yang hanya sebesar jari kelingking.. tu pun puas mintak nurse bagi air sbb sangat haus.. doctr tak sarankan aku minum air sangat sebab takut pundi kencing penuh.. nnt susah baby nak keluar.. (ok, aku baru tau).. masa tu, my i.heart.you saja yang ada di sisi.. dan betapa dia memahami "derita" aku yang haus masa tu. time orang lain pergi bukak puasa, masa untuk raafiif tgk dunia makin dekat..

alhamdulillah, with not too much pain, raafiif selamat dilahirkan jam 8.30pm.. :) sehari selepas nuzul quran..

No comments: