jalan-jalan di taman

Saturday, June 16

cerita fahrin ahmad

dulu, di suatu petang.. kejadian berlaku tatkala aku selesai mengisi minyak di shell.
as most of us probably know, shell kan ada pertandingan isi dan menang. so setelah fuel up, bersama dengan risit in hand, aku menuju ke satu meja yang dikhaskan utk fill up form.

dari ekor mata aku, aku tau ada one guy yang sedang "jaga" meja tersebut. so aku ask him for a pen.
"pinjam pen."
... tak ada jawapan

aku bawa saja pandangan aku pada dia, fiuhhhh, berderau jantung.. fahrin ahmad.. berpeluk tubuh. tersenyum.. manis.. it took me a while utk realize yang it's only a poster pada board yg human size.

shell jahat.

...berlalu pergi
...malu sendiri
..shoot T.T


Friday, June 15

airmu mengalir..lalalaaaa.. lalalalalaa..


haku hada lagu ni.. ko hado..

MyEm0.Com

Airmu mengalir dari gunung jauh di sana
Jernih dan sejuknya sungguh indah dipandang mata
Kau tetap mengalir walau apa halangan tiba

Tak berhenti henti hingga sampai di laut nanti
Masa juga kan berlalu tak menunggu kita
Gunakanlah sepenuhnya janganlah leka

Kau tetap mengalir walau apa halangan tiba
Tak berhenti henti hingga sampai di laut nanti..


MyEm0.Com
ok, most of my friends tak tau this song. what in the world.. tot all the 84s know this song.. haiizz.. apa2 pun,  kalau rasa2 nak berkenalan dengan lagu saya ini, check out this utube link:
http://www.youtube.com/watch?v=FyHlFrQmcAk

Tuesday, June 12

melaka lah sangat, kan

MyEm0.Com
Ok, I know, it's been a while since aku tak update my new post.. alasan penyelamat: "maaf ya, saya busy.." alasan tak selamat: "saya malas"..

Just to update, bukan untuk tatapan orang tapi untuk tatapan saya di masa akan datang:

you, your son now is very malacca one you know.. ingat, his very first so called ayat melaka adalah: "sabar lerr.." and sometimes "sabar lah lerrr.." nak jugaaakk "ler" dia tue.. sangat melaka, hokkeyyyy *tangan di bahu*



tongue twister lah sangat..

MyEm0.Com
Ok, hari ini lidah saya tergeliat lagi.. depan my student pulak tue.. sangat memalukan.. T.T
Ayat penggeliat lidah saya adalah seperti berikut:
"make sure you finish this sem" jadi "make sure you finish thish shem".. uuh deng.. 3 kali cuba betulkan tapi masih tak dapat berbuat apa-apa.. yeahhayyy!!


other tongue twister saya adalah seperti berikut:
"atas dashboard" --> "atash dashboard"
"isu semasa" --> "ishu shemasa"
MyEm0.Com
..sebenarnya ada byk lagi.. tapi mari kita jadikan ianya rahsia.. XD hahahaha *gelak utk diri sendiri*
boleh refer to my previous post: http://thelostgarden.blogspot.com/2009_11_01_archive.html