jalan-jalan di taman

Saturday, August 11

err..

eh, mana pergi apa yang aku nak cerita tadi.. dah lupa.. ok.. bye..

Monday, August 6

go go Datuk Lee Chong Wei

Lee Chong Wei is such a great guy, but Lin Dan is a bit arrogant. Skills win you medals, but attitude wins heart. - ESPN commentator

wahwww, sounds harsh.. tapi aku tetap nak like this statement.. it breaks my heart bila baca DLCW's tweet this morning.. suka tgk how he/sportmanship actually unites us all tak mengira bangsa, agama, usia, and yadda yadaa..

aku jenis yes-to-patriotic tapi hwhat-everr to politics. boleh? malaysia boleh.. aku pun pasti boleh..

nuzul quran

nuzul quran datang lagi.. 3 years back, petang-petang hari mulia ni lah aku mula ready nak bertarung untuk raafiif.. sampai hospital, terus kena tahan sbb dah dilated 5-6cm.

dalam operation hall tu, punyalah haus, dahagaa.. berbuka puasa dengan air yang hanya sebesar jari kelingking.. tu pun puas mintak nurse bagi air sbb sangat haus.. doctr tak sarankan aku minum air sangat sebab takut pundi kencing penuh.. nnt susah baby nak keluar.. (ok, aku baru tau).. masa tu, my i.heart.you saja yang ada di sisi.. dan betapa dia memahami "derita" aku yang haus masa tu. time orang lain pergi bukak puasa, masa untuk raafiif tgk dunia makin dekat..

alhamdulillah, with not too much pain, raafiif selamat dilahirkan jam 8.30pm.. :) sehari selepas nuzul quran..